返回列表 發帖
泰妹真係 鑊鑊都係臨尾香

仲以為可以再次打入四強
仲諗住可以睇中泰嘅對決
chanchan0909 發表於 2017-6-8 01:23

我都想泰妹入到四強 希望今晚爭下氣 唔好再臨尾先抽

美璃原來有左bb

Lowe都退左役lu 唔知邊個會係KK重點訓練既接應呢?

估唔到 lowe 最後一個賽季係喺北汽 希望佢生活愉快啦  分分鐘最後重點都係去返 Murphy 到  ...
chanchan0909 發表於 2017-6-11 19:54

始終覺得Murphy唔太穩陣 時好時壞 美賽應該冇行 睇下KK發唔發掘到新接應
副攻 Dixon傷後復出 不過就唔知佢表現可唔可以去返以前
二傳應該係Lloyd主打 做埋隊長添xdd 另外有兩個新二傳都好似唔錯 Carlini & Hancock
Hancock既跳發都幾出色 見佢訓練都係練跳發 睇嚟KK唔再要求全部隊員都要跳飄
主攻手 比較期待Bartsch 得分能力幾強 今年大奬賽應該都係主力之一
最後自由人 Banwarth都退左役 所以基本上今年有好多新人我係唔識

啱 , 其實我覺得 Murphy Fawcett 同 Lowe 嘅進攻實力都係差左 D , 再上個周期嘅 Hooker 同再之前嘅 Haneef  ...
chanchan0909 發表於 2017-6-14 17:43

好掛住Hooker d暴力扣殺
之前有睇過Alhassan係Youtube既片 感覺美國副攻線最穩陣 長期有新星XD 不過大獎賽唔見佢名 應該未畢業
啱啱睇左少少友誼賽 兩個二傳都各有長處 今個周期Llyod主力位置都未必穩

係微博見到美國隊 14 人名單

二傳:Hancock, Lloyd (C)
接應:Murphy, McMahon
副攻:Dixon, Gibby, Hannah Tapp, Paige Tapp
主攻:Wilhite, Kingdon, Bartsch, Courtney
自由人:Justine Wong-Orantes, Benson

美國俄羅斯輪住抽

總算得閒 坐定定睇決勝局
chanchan0909 發表於 2017-7-7 17:02

宜家又到返美國抽

香港有無電視直播?
Stanley 發表於 2017-7-7 17:05

有線體育台

但跟住又到俄羅斯出事
恭喜美國隊贏到揭幕戰

我見到 Miyashiro 變身助教  ...
chanchan0909 發表於 2017-7-7 17:26

我覺得今日美國隊贏在二傳 俄妹二傳成日升到好埋網 一係就好開網

係呀 成個教練團都好似換晒人  btw Hancock發球真係好快

火雞俾人sm緊

泰妹做咩咁唔爭氣

唔記得邊一局 泰妹24 23嗰分好精彩

鍋谷第三局尾段個人獨得 6 分
chanchan0909 發表於 2017-7-22 14:46

日本隊真係會磨到你自己失誤

今場算唔算係鍋谷代表作

五局味濃

小菠菜勁左咁多既

意大利呢一班主力真係突然有一種眼前一亮嘅感覺
呢班主力本身上個周期都打過國家隊 , 默契係有嘅
但最估唔 ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 20:51

咪就係 進步左好多 明明上個周期佢係瘋狂俾人攔死/自己打出界
呢隊意大利真係唔講得笑 後生得嚟兼有埋技術 穩定性再提高的話 今個周期實有牌攞

2017 USA Volleyball Cup 第二場 賽果

08.30 10:30 美國 1 : 3 巴西  (24:26 18:25 25:19 15:25)
第 1  ...
chanchan0909 發表於 2017-8-30 19:15

Drews兩局波拎15分 睇嚟主力接應位置好穩陣

其實Adams真係好普通 極到唔穩定 希望KK俾多d機會Dixon

Drews 肯定主力  雖然暫時喺國家隊只係打左幾場波 , 但感覺佢有一定嘅硬食能力
睇多幾場比賽先再 ...
chanchan0909 發表於 2017-8-31 16:16

重要關頭靠Adams真係屎得 仲有Robinson關鍵分都係靠唔住 好軟
Courtney轉打自由人 唔知係咪大獎賽兩位自由人都唔掂

Robinson 真係好唔爭氣
次次關鍵分一係一傳直接接失 , 一係就直接被攔死
今次大冠軍盃 ...
chanchan0909 發表於 2017-9-1 18:12

Robinson好似傷左 但應該唔太嚴重 見到佢都有去現場睇波
我都同意大冠軍杯個陣容就係今個周期嘅主力陣容

原來佢都傷埋 ...
2013 年記得 D 人話美國派二隊出戰 但嗰時已經有 Hill Harmotto Murphy Glass
Adams Rob ...
chanchan0909 發表於 2017-9-2 14:49

Murphy Lowe都返左去讀書 係唔知Glass會唔會繼續打波
其實n年前係第二度睇到話呀金打完12 London就退役去讀書 點知打到宜家都未退

Goncha 話咁快就替補出場
chanchan0909 發表於 2017-9-5 11:50

Koshe都出埋嚟

一間肥潘壓軸出場
chanchan0909 發表於 2017-9-5 12:19

見番好多舊人 4號自由人都好似好耐冇見

老頭唔比潘女士上
Wonders 發表於 2017-9-5 12:55

即講即上

娃娃抽起上嚟真係唔係人咁品

睇名唔認得 睇樣就對佢好有印象 打過倫奧嘅
都話會上架啦
chanchan0909 發表於 2017-9-5 13:13

因為我認得佢d紋身

美Hill兩球ACES
但即刻飛返兩個

係呢 點解唔見苦瓜既? 係咪傷左?

好似話佢唔再打國家隊比賽 但我未見過佢自己親自證實
但黎緊會繼續喺 E 家打波就肯定嘅
另外 Antonijevic  ...
chanchan0909 發表於 2017-9-25 13:27

估唔到咁大煲過唔到藥檢

咁歐洲d聯賽係咪10月先開始打?

都幾爆下  仲未連續爆出兩個人
yes , 啱啱 check 過 , 土甲 10.8 , 意甲 10.15 , 巴超 10 ...
chanchan0909 發表於 2017-9-25 14:08

你已經好勁架啦 搵到咁多料

唔係掛 我完全唔知Lloyd傷到要解約

Thaisa都好似傷左好耐下 仲有Fe Garay係咪又唔打國家隊 定係國家隊唔要佢?

我盡量將知道嘅見你上黎都講比你知
我都好驚訝  我見佢大冠軍盃最後幾場都有上 , 以為佢 ...
chanchan0909 發表於 2017-9-25 19:07

我以後會盡量多啲上黎吹下水呃下分
但可惜時間問題 冇得同你地live討論

近幾年真係多番好多跳發

Congrats Conegliano!

係囉 2 隊都有好幾個係跳發
而且喺今場黎講 跳發隊員嘅跳發都好有質量
恭喜科內 {:1_1 ...
chanchan0909 發表於 2017-10-15 05:05

第三局都有上黎開波 不過之後都係接失左一個一傳
覺得Pomi今年主攻線上弱左d

第三局尾段無睇 因為網速突然之間唔好
Pomi 仲有個多米嘅馬二米未黎 佢喺北美打緊世錦賽資格賽
佢 ...
chanchan0909 發表於 2017-10-15 08:32

OH Martinez 佢力度係夠 但印象中進攻失誤都唔少

終於有Lloyd消息

即將加盟巴西球隊Barueri

呢隊 ... 有咩人係我識架
chanchan0909 發表於 2018-1-19 16:29

你應該識既 可能我冇打球隊全名haha

有Jaqueline Thaisa 花蝴蝶

原來係呢隊 ! 見到呢 3 個名就記起了 !!!
我以為佢地 3 個加盟嘅球隊叫 Brasilia  完全記錯左 {:1 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-19 16:47

冇錯就係呢隊
希望到時有LIVE睇

巴超上屆八強好似唔見有 live 睇
而家排緊第 6 , 後面幾輪都係比較弱 . 應該可以升到 1-2 名 , 希 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 10:28

咁八強係點決定? 第一對第八?

對 就係咁樣
所以絕對唔可以排 6 7 8  打 3 場 2 勝 , 排後少一個客場
準決賽 5 場 3 勝 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 11:20

咁希望可以爭取到前三啦
不過係驚唔知要幾耐先配合到

我諗去到季後賽配合應該 ok 嘅
lloyd 傳球都幾全面 , 各項技術都比較平均 , 比少少時間佢睇下佢 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 12:19

咁都係呀 始終做過手術 未必可以去返以前水平

係囉 Pomi究竟邊度有問題 跌watt跌得咁緊要 照計而家呢個陣容都唔算弱㗎

Barueri 淘汰  傷心
本來 22 比 18 領先架第 4 局
肥坦一個人力挽狂瀾
恭喜 Os ...
chanchan0909 發表於 2018-3-18 09:32

我第四局中段開始睇 最尾有啲可惜

超級傷心
就連第五局都無得打
而家全力支持 Clube !!!
chanchan0909 發表於 2018-3-19 10:24

但點解打第一場果時Jaque冇上 傷左?
雖然Jaque宜家一傳都唔係十分之穩陣 但絕對好過隊內其他主攻

Hooker可唔可以重返國家隊

yes , 曾經又有一波小高潮 , Clube 又頂得住
對 , 快嘅同時防守質量真係好高水準 , 比起日本嘅仲要高
呢個 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-31 13:55

完全同意 雖然仍然有啲無謂失誤 但基本上所以啱位嘅波九成都拎到分 完全唔驚你攔網