返回列表 發帖
兩隊第二局 D 發球都好惡 !
全部都唔到位 , 就睇強攻啦 !
chanchan0909 發表於 2018-1-20 22:31

第二局又到銀行崩潰
我們的總和

朱朱發球得分
Gala隊員接完一傳有誤會
我們的總和

銀行仲接得差過e家
我們的總和

呢個無可比性
GALA 嘅發球確實係好惡
一輪係內媽 , 另一輪係 Kalac , 都係非常追身嘅發球
有一球都直接發喺 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 23:20

算唔算接發預判果邊有得執下
第四局有d不妙!!!
我們的總和

第四局逆轉成功
我們的總和

銀行要好好控制自失
希望大頭冇事啦
我們的總和

支持攔多幾次boskovic
我們的總和

銀行今日真係唔多掂
好不容易追返平又賠返出去
再係咁主客場比人3:0雙殺唔係夢
我們的總和

Robinson上埋場都係賠
對面全部針對朱朱黎發
我們的總和

Boskovic又比人脆攔 同 朱朱 打和
2:2
我們的總和

飛夠一傳未
我們的總和

仲有唔該 Guidetti 得閒重溫下上年大獎賽半決賽巴西點樣限制 Boskovic
巴西隊 同 Jose 限制 Boskovic 真係幾有心得
兩次咁輸3:0好唔甘心
我們的總和

我想講 ... 如果 Boskovic 咁容易被限制就唔係叫世界級球星啦
佢喺呢個賽季同大獎賽相比已經再厲害左一個層 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-4 23:49

難限制唔係都要搵下方法咩 比佢百扣百中又好好睇咩
況且呢度牆任何俱樂部 國家隊要贏都要翻越
其實佢依個階段都唔係冇唔穩定既時候...
今日場比賽攔網手比佢打穿哂 確係好難睇 仲有一d冇乜威脅既球都起唔到

再者期待咗咁耐 又係打到一塌糊塗 好難冇嘮騷發
我們的總和

銀行既失誤可以用驚嚇黎形容
大比分領先到比人反cup 唉

my gonchabb跳發
我們的總和

費內巴切加油呀
我們的總和

費內第一局對boskovic既攔防同埋佢地既攔網真係好好.....

第二局落後緊
我們的總和

第二局局尾勁好睇 @chan09
我們的總和

加油!!
CRS 發表於 2018-2-11 23:11

第二局局尾醒哂係咁追分
第三局又打回原型
我們的總和

boskovic真係想點打都得
CRS 發表於 2018-2-11 23:20

Unstoppable
第三局失埋費內醒下啦
我們的總和

費內個教練好似唔見左既
我們的總和

想知Jerkov有咩經歷
佢除咗發球幾好之外 無咩特別
stopzi 發表於 2018-2-15 11:17

好明顯實力不足啦
我們的總和

國家排球聯賽 中國女排分站對手確定
第一周 5.17-5.19 寧波 比利時 , 南韓 , 多米尼加
第二周 5.22-5.2 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-16 16:30

第四周真係好戲連場, 好在主場有點優勢
全部都係第一集團勁旅
我們的總和

我們的總和

國際排聯公布 2018 年度國家排球聯賽 女排總決賽東道主係中國

http://www.fivb.org/en/Volleybal ... o=73531&Language=en

另外
"Nanjing is going to stage the FIVB Women’s Volleyball Nations League Finals for three consecutive years"  
我們的總和

Seramiksan 2:0 Fenerbahce
Set 1 25:20
Set 2 25:17
Set 3 12:7

費內
我們的總和

嘩 不得了啦
費內 0 : 2 落後蛇姐隊
第四名競爭真係激烈 !
chanchan0909 發表於 2018-2-24 20:05

Seramiksan零封Fenerbahce

早幾日比你燈完真係中 Gala上返第三
我們的總和

無呀  我只係希望 GALA 第三炸
費內一打銀行就有十八套戰術 , 所以特別唔想季後賽對費內
當 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-24 20:28

好認同兩隊都唔會好對付
仲有費內確定入唔到六強 冇埋歐冠壓力
打埋最後一輪小組賽就有時間調整返同專注打季後賽

唔知另一邊遼寧可唔可以偷返一局返黎
我們的總和

歐冠男排東道主係喀山
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我們的總和

Kazan ... 咁勁仲做埋主辦隊伍
邊個對住布拉日基本鎖定決賽席位
chanchan0909 發表於 2018-3-1 20:26

女排六強賽好激烈 我諗蘇黎世應該係上上籤
科內最近表現都好似幾麻麻
希望銀行抽到蘇黎世/科內支籤啦
我們的總和

今年六強係史上最弱喎 ...
Volero 咁嘅實力都入到六強 ... Kazan 都同其餘四隊差一截 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-1 20:54

原來喀山都係麻麻。。。
靠兩支意大利同土耳其球隊支撐大局
我們的總和

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 淘汰賽對陣

上半區
CS Volei Alba Blaj [ROM] [四強主辦隊伍]
Igor Gorgonz ...
chanchan0909 發表於 2018-3-2 19:07

真係抽到上上籤 開心。。。

雖然抽唔到同東道主一個半區
但係半決賽對手太弱都唔係好事
我們的總和

上海 !!! 今場贏多局就入決賽啦 !!!
加油 !!!
chanchan0909 發表於 2018-3-3 17:17

上海一步之遙 !!!! 加油
我們的總和

小袁係江蘇今場既得分王 佢起前排根本冇解 繼續加油
唔知今次某教練會賴邊個呢
我們的總和

恭喜銀行  季後賽收獲首場勝利
chanchan0909 發表於 2018-3-3 19:25

Lonneke 73%成功率 15扣11中季後賽回春了
我們的總和

呢場數據無咩參考性
後面可以保持水準比較重要
今日發球同埋防守 , 仲有一 D 補位都係一貫銀行嘅水準

Rykh ...
chanchan0909 發表於 2018-3-3 19:34

咁又係
小朱今日發左成十幾球 好多都破攻 今個賽季發球進步好大
我們的總和

都講左話世錦賽有排先到
好多野都係言之尚早 , 半年時間好多野都會改變
就連國家隊決定名單都係出發前幾日  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-3 20:06

我反而想睇你點評上海同天津兩隊既對決

另外你睇左聯賽咁耐覺得李盈瑩呢個球員點
我們的總和

睇到黎而家 , 上海同天津係今個賽季發揮得最穩定嘅兩個隊伍
入決賽都係實至名歸
到時一定會有好多好精彩嘅 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-3 20:51

後跑跑時代有好多好既轉變
佢地請日本教練教二傳真係冇諗過
長遠黎講希望假以時日會輸送到一班投術唔錯二傳球員去國家隊
另外 最想香水起呢個二傳教練手上學到野啦

話說呢幾場我都係支持上海 江蘇不了
我們的總和

Natalia 首發出場 !!!
chanchan0909 發表於 2018-3-3 21:12

Natalia復出成功 如果晉級埋semifinals, E家冇咁容易了
我們的總和

戰況激烈 !!!
Halkbank 同 Bursa 都喺主場贏左一局 !!!
chanchan0909 發表於 2018-3-3 22:02

第二局Halkbank夢幻開局 6:0
我們的總和

OMG Salas 好勁呀 , 係咁進攻得手
會唔會今場做低 GALA 架
chanchan0909 發表於 2018-3-3 22:08

接完一傳再set比佢打 係咪知佢下到球 好痂線
我們的總和

真係比佢打嘅都中
好在銀行唔係對 Halkbank 姐 , 突然發覺銀行嘅對手係最好
Bursa 唔洗講 , Nilu ...
chanchan0909 發表於 2018-3-3 22:25

omg 11:11好刺激
Halkbank 第五局都好頑強
我們的總和

內媽好拼救球
我們的總和

撞到好心痛
浩克真係贏左 OMG
GALA 危險啦 !
chanchan0909 發表於 2018-3-3 23:27

下一場會好大壓力
季後賽唔同哂樣
我們的總和

Novara 又贏科內
今次險勝 3:2
我們的總和

最近好多人受傷.... 意大利女排主攻小菠菜受傷 Naz女士手指骨折 Kruijf要做手術

http://www.volleywood.net/volleyball-related-news/volleyball-news-europe/italy-volleyball-news-europe/caterina-bosetti-suffers-a-serious-knee-injury/
我們的總和

Naz 打 BES 前段比 Rykhliuk 打手指 應該已經好痛 到後面再攔網應該真係頂唔順 希望好好休息一個月之後可以 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-13 09:47

運動員好唔容易, 希望佢地快d好返
原來16/3土超半決賽開打 冇咗Naz對銀行係個考驗

睇到小菠菜條片好心痛...
科內一個賽季可以傷到四個, 黑開有條路, Kruijf唔知傷成點 只係知佢要做手術, hill好似話屋企有事要離隊
我們的總和

恭喜天津  大家基本上都係正常發揮
展現左攻防俱佳
可惜米楊嘅傳球都係唔太 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-13 22:09

好難想像江蘇 flop 到呢
印象中上年江蘇好似拖咗好耐先同個教練續約, 希望佢就今個賽季既成績引咎下課
我們的總和

其實係蔡斌拖左好耐先同江蘇續約
不過後面都係唔睇好遼寧
換卞雨倩出黎其實都係等待奇蹟發生
如果 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-13 22:23

原來係掉返轉 上年咁扮大牌 今年冇成績 應該冇乜運行
不過佢執教風格真係唔掂, 有部分好牌可以搞到咁
主力有傷打弱旅又冇得輪休, 用盡哂班球員 成件事好唔科學
我們的總和

我們的總和

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 準決賽 第一場

03.16 23:30 Galatasaray 0 : 0 Vakifbank (: :  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-16 12:16

冇咗Naz賠率都咁低, 希望唔會燈死
雖然今過賽季幾連掃啫
我們的總和