返回列表 發帖
銀行今日攔網好輕鬆
朱朱又係到擦分
stopzi 發表於 2018-4-6 01:12

勁輕鬆扣球成功率效率都高
黎緊銀行可以專心準備土超決賽
我們的總和

Novara防守真係一大漏洞去到第三局仲未諗到點攔防內媽
攔網可以跳慢少少
贏埋第四局就入四強了 輸 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 04:04

一傳滿天飛呀
對住內媽一定要慢跳 如果唔係會比佢瘋狂打手
Novara正式崩潰 一傳飛 攻手開炮
我們的總和

啱啱又再一次發失 真係陰公

內媽有史以嚟最癲嘅一場!!!連ace都可以開幾個
哇你仲未瞓嘅 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 04:18

贏得唔容易呀 銀行今個賽季理論上仲有可能打多Gala一次
恭喜Gala

我依家好眼訓 bye
我們的總和

香港站今日進行左記者招待會 , 公布左賽程以及賣飛詳情

中國人壽(海外) FIVB 世界女排聯賽 2018 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-7 20:50

有冇約人
我們的總和

無 , 因為多數唔會去
chanchan0909 發表於 2018-4-7 22:11

傷心 仲諗住睇下你有冇興趣
我們的總和

內媽今日狀態認真麻麻
打到第二局關鍵分終於調整返
我們的總和

hello hello
stopzi 發表於 2018-4-12 01:03

hey hey
我們的總和

http://japan2018.fivb.com/en/schedule#/d20180929

世錦賽第一階段小組賽賽程出爐

日本竟然會比中國隊打黃金時間 五場比賽都係 香港時間 18:10 / 日本時間 19:10
我們的總和

排球之窗放曬尋日全明星賽嘅活動片段同訪問
一間歸家後即刻睇左佢先
尋日睇到好多活動嘅 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-14 12:27

咁李盈瑩靚唔靚
小袁最靚
我們的總和

2018 世界女排錦標賽 賽程賽果

第一階段 [09.29-10.04]
A 組 - 日本 [6] | 荷蘭 [8] | 阿根廷 [11] | 德 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-14 18:05

期待2018年新post
我們的總和

我都覺
佢可以呀 ! 有潛力 ! 今年第一次打聯賽已經喺隊中擔大旗
已經入圍左今年國家隊 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-14 18:07

好期待第一場土超決賽

你有冇咩點評

第一場如果銀行發揮得好似土耳其盃咁兩翼打開哂就會輕鬆好多

另外關鍵分好睇Naz點傳
我們的總和

正呀!!!朱朱今日狀態好fit
stopzi 發表於 2018-4-18 00:16

Lonneke局尾成功打手
要加油拎到第一局穩住心態
我們的總和

佢今日係邊一方面都做得好好一傳頂到 發球無hea發
攔網仲釘得好實
Boskovic都有幾球過唔到

全隊都好有自 ...
stopzi 發表於 2018-4-18 00:29

局尾兩隊都多失誤
後排朱朱落后排換小羅 真係嚇到我心都離一離

脆攔boskovic出現了
我們的總和

莫塔第二局換左輪次 第一局係咁攔回同攔死
5 16 起前排基本上好難過呢輪既攔網
我們的總和

2018年度日本女排29人大名單
Wonders 發表於 2018-3-19 17:10
2018年度日本女排國家女排聯賽18人名單

Setter: 冨永こよみ / 佐藤美弥 / 田代佳奈美
Outside Hitter/Opposite: 新鍋理沙 / 石井優希 / 内瀬戸真実 / 堀川真理 / 高橋沙織 / 井上愛里沙 / 古賀紗理那 / 黒後愛
Middle Blocker: 岩坂名奈 (C) / 奥村麻依 / 芥川愛加 / 島村春世
Libero: 井上琴絵 / 山岸あかね / 戸江真奈

https://www.jva.or.jp/index.php/topics/20180417-1

尋日日本女排召開記者會 公佈左下個月VNL出場既球員名單
日本隊將會利用今次Volleyball National League黎考察球員 比機會一班日本人心目中既天才少女 i.e. 黑後女士
今年佢地睇重亞運會同世錦賽

荒木大隊長 鍋谷 未入選
(荒木起久美女士心目中應該係拎黎就用得嗰類, 世錦賽回歸應該係大概率事件)
(2017賽季鍋谷可以話係帶領日本贏好幾場比賽既關鍵人, 可能都係歸類個免檢嗰類球員)
長岡 & 宮下有傷病問題 未能入選
我們的總和

2018年度俄羅斯女排大名單

Setter: 潘科娃 (C) / 維特洛娃 / 斯塔特塞娃 / 諾偉克 / 萊賽娃

Middle Block ...
Wonders 發表於 2018-4-18 14:12

澄清返之前個名單應該係假既

呢個名單係俄羅斯排協公佈 遲下睇VNL網頁公佈會更準確,

另外, 呢份名單個重點係閨女落選

http://www.volley.ru/news/59/p1/17584/

2018年度俄羅斯女排26人大名單

Setter: Elena Novik / Tatiana Romanova / Darya Ryseva / Evgeniya Startseva

Outside Hitter: Olga Biryukova / Irina Voronkova / Yulia Kutyukova / Ksenia Parubets / Victoria Russu / Valeria Shevchuk / Titiana Yurinskaya

Opposite: Nataliya Goncharova / Anna Kotikova / Daria Malygina / Natalia Malykh

Middle Blocker: Yulia Brovkina / Ekaterina Efimova / Irina Koroleva / Angelina Lazarenko / Ekaterina Lyubushkina / Anastasiya Samoylenko / Irina Fetisova

Libero: Alla Galkina / Victoria Gorbacheva / Kristine Kurnosova / Daria Talysheva
我們的總和

朱朱起前排傳左幾多個唔下球既二號位 係唔係痴線
我們的總和

佢完全唔敢打 ...
第四局佢再係咁就直接用 Robinson 吧
chanchan0909 發表於 2018-4-20 01:08

happy birthday arr bb

第四局打返好少少!2球都好有自信
幾球想博發球 幾球都失誤
發多啲後區好過
Cans ...
stopzi 發表於 2018-4-20 01:14

耶絲發球都踩線 我真係無語了
我們的總和

是旦啦,反正就係好多失誤
stopzi 發表於 2018-4-20 01:25

Cansu個二次好波
我們的總和

今場冇一傳 搏發球但係失誤太多
場波下半段e家一傳太穩 即使限制都boskovic都仲有兩個主攻 四號大面副攻下球
相反銀行。。。

第二局Naz女士係要玩野朱朱起前排都唔傳 係要搞多點開花
連續唔下球點解唔傳四號位 係咪唔記得朱朱起前排
拿 帶返頭盔 我唔排除古sir係要佢係比賽環境容許既情況上面
盡量唔好傳太多朱朱 等佢唔洗扣咁多 保存體力 始終十日五場波體力消耗係一個問題

黎緊打三個客場 今晚返去好好總結啦
我們的總和

2018年度美國女排 Volleyball National League 26人大名單

Setter: Lloyd (C) / Carlini / Dannemiller / Hancock

Outside Hitter: Bartsch / Courtney / Hill / Kingdon / Larson / Robinson / Rolfzen / Wilhite

Opposite: Drews / Murphy / Rivers / Whitney

Middle Blocker: Adams / Akinradewo / Dixon / Gibbemeyer / McCage / Ogbogu / Tapp

Libero: Benson / Knop / Justine Wong

https://www.teamusa.org/USA-Voll ... tions-League-Roster

美國有兩個新接應都係黑人 唔知係咪大力出奇蹟嗰類呢
我們的總和

我應該都會嗌出聲
stopzi 發表於 2018-4-22 20:14

fabiana
我們的總和

髮帶ace!!!!
stopzi 發表於 2018-4-22 20:20

另一邊都就快開波
我們的總和

電視iPad 兩邊睇
stopzi 發表於 2018-4-22 21:26

好忙
我們的總和

上一場guidetti發癲
一個net touch就argue, 今日係咪到motta發癲
我們的總和

今日開局兩隊既頭號球星都打唔開
我們的總和

朱朱既斜線又被攔
我們的總和

好唔容易反超 拜託唔好再比機會遛走
我們的總和

Larson 2 4號位high哂
我們的總和

銀行雙自由人戰術 9號小自由人上場
第三局唔容易呀
我們的總和

朱朱勁在第一局被人瘋狂攔死
之後都可以搵返自己嘅狀態
第三局尾又被佢carry了

另外恭喜Clube連續四局拎到 ...
stopzi 發表於 2018-4-22 23:12

我想講boskovic連續三場唔知想點
銀行暫時對巴拉丁進攻無解
我們的總和

下到球傳比第二個有咩所謂
講緊唔下球傳四個四個球打極都唔下球 仲要送埋好局出去真係叻

聽日真係最後一個機會 希望銀行好好把握
我們的總和

我覺得無必要去嘲諷 D 咩野
我嘅 point 係
1. 用人方面要準確 , 佢唔得就要換
2. 換邊個上黎都要將整體能力 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-23 19:21

小羅尋日上黎都有發揮 唔明點解教練組唔肯比佢上前排改變下節奏
前題朱朱已經被攔n個 算唔算合理運用小羅我真係唔知

呢幾日我都冇刻意去針對某d球員 場上面/隊入面每個人都有佢既作用
唔輸都輸左 最多下次打返好佢
但係兩場波都睇得好唔舒服 第二場更甚
第二場個原因真係唔想再重複 好長氣 只可以講個出法點係好

老實講尋日朱朱狀態咁差 唔係Sloetjes第二局打到上哂身 銀行都好大機會比人零封
第四局又變返被動果下真係無奈
我們的總和

我覺得大家嘅表現係相輔相成
就好似前面提過無一傳其實環節都相繼受挫
所以呢場並唔係淨係得你講嘅嗰一點出 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-23 20:36

仲有一個原因係教練帶頭亂黎 關鍵分換埋朱朱走

針對返我原文想講 或者補充 其他人有能力下球既時候可以打多幾個 唔傳比朱朱真係冇所謂
一傳到位 二傳調動開其他攻手 豐富戰術 係冇錯 傳到多點開花最好不過 打上黎相對亦會輕鬆
呢個係成隊打得好順既想像

但當其他進攻點開始啞火 要人企出黎既時候
我唔理解當前排一個係一個絕對強輪既時候點解死傳同一個位 甚至諗住傳後攻 不斷送防反/失誤
最後比對面由下風球打返上黎

舉個例子 大冠軍杯打日本丁霞有球好執著死傳小蘋果傳左幾球結果都唔下球 結果傳比第二個嗰球已經可以得分
反映二傳會唔會係真係太執著 取難不取易

其實冇人話過要球球比朱朱打 會唔會係over左少少
我們的總和

聽晚 2018.04.26 香港時間 2300 將會上演今個賽季土超最後一場比賽
第五場提前舉行對雙方體力都會有影響 銀行加油

http://tvf-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=3854&ID=25&CID=81&PID=66&type=LegList
我們的總和

第一局局尾東道主係咁追分不斷比壓力Gala, 可惜差少少
東道主第二局開局唔錯 7:1 領先

恭喜銀行, 12:10個攔網太關鍵 15:14 Match Point 二媽打手出界 冇再比機會科內
當然仲要讚下Melis姐姐關鍵時候替補發球唔手軟

另外希望朱朱冇大礙
我們的總和

今屆嘅歐冠最佳陣容水分真係好大 ...

雖然恭喜二媽 , 但係的確需要以實力說話
朱朱確實值得衛冕 MVP
二媽 ...
chanchan0909 發表於 2018-5-7 21:37

講真歐冠衛冕難度都幾大, 確係有少少失望
不過朱朱後生仲有機會拎 我都會替二媽高興

依家成班大陸fans起CEV ig fb搞事
我們的總和