返回列表 發帖

各大鏗粉全線好評
估唔到投票見真章
隻歌頗悶
聽多幾次先比分

望一望credit
Larry Wong舒文
唔怪得咁悶啦
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

呢頭離開左自己嘅根,轉頭就出首咁嘅歌,講到自己好感恩佢嘅根俾佢嘅一切咁,唔覺得諷刺咩? ...
KITSTON 發表於 2017-6-14 09:50

我覺得主要問題係
轉會如果係想搵突破, 想做D唔同嘅音樂
轉個背又係出返同一類K歌
咁難免會令人問「點解要轉會」

起碼衛蘭華納第一隻歌穿花蝴蝶
大家係會認同係A Music難以出現
但呢隻歌同許廷鏗星夢時代嘅歌分別似乎唔係咁大
好似你在我在變化仲大過佢

而舊年許廷鏗係星夢三首歌 我的志願、你在我在、痛醒 都已經係佢自己做
當中兩首都係頗悶嘅K歌的時候
再加上華納第一plug一樣都無咩變化
更加會令人懷疑許廷鏗音樂視野有幾多
定還是佢無辦法駕馭其他曲風, 甚至較成熟的感情變化
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

Really?
你翻一翻查下 各大流行榜 嗰邊啲留言

我好多真心評語都唔 post 得出嚟,因為我一向比你地更苛刻 ...
Bluejays 發表於 2017-6-14 14:02

佢歌路 (曲風+題材) 都樽頸左一兩年
要盡快搵到新出路
如果唔係次次靠打人情牌打唔到好耐

我覺得我係呢個post講得已經算係有禮貌同客氣
因為對佢仲係有期望 唔想鬧得咁盡

哈哈,最鍾意見到呢D呀邊個呀邊個FD

利申 : 我有個FD 話聽到佢講想攞諾貝爾 真架 ...真係聽到架 ...
samsam 發表於 2017-6-15 01:06

唔理個傳聞先啦
佢舊年音樂表現有目共睹
咁都夠膽年尾打開口牌話想要男歌手銅獎
反映佢都應該係好渴望商台嘅獎項

其實我覺得講人格好難驗證
好多野只係睇傳言捕風捉影
真正見街既野唔多
除左恨獎啦 但身為明星恨獎都算係正常 姑勿論佢兩次男銅個年 有冇其他歌手比佢更加應該得到呢個銅獎先

而更加從呢隻歌出發既評論
始終係歌曲質素爭左少少
不過既然各大傳媒都好大機會熱播呢隻歌
就睇下熱播兩個月後會唔會改觀

唔講佢人品係點 反唔反骨嗰啲
以歌論歌嚟講呢首真係幾令人失望
你轉得會人地通常都會expect你做啲唔同嘅野
...
hlyung 發表於 2017-6-16 20:39

呢點very true
尤其是許廷鏗係舊公司音樂咁一成不變既時候
大家會更加想睇離開星夢有咩變化

由星夢/A Music呢類公司跳出黎
樂迷會特別想睇個明星的轉變
唔同吳雨霏金牌過環球, 或者周柏豪離開華納個種轉會

乜唔係呢度D FAN屎好鍾意為佢辯護, 死撐佢唔係反骨咩﹖好似個指控好嚴重, 要為佢不停辯護先得咁樣{:1_ ...
hkchart 發表於 2017-6-17 11:32

其實佢係kay粉...
其他人佢都無乜興趣
你唔使見到同你意見有少少唔同既人就話佢地係粉

又係玩個D 反彈返比你REPLY, 算罷啦你

插左佢幾十萬樣野=同一個point? 又話我插佢反骨插左兩版. ...
hkchart 發表於 2017-6-17 12:43

都話kayzzz唔係鏗粉...
佢好明顯只係見到咁熱鬧入黎趁下熱鬧
你睇清楚邊個係邊個粉先開火好唔好
如果唔係只係自取其辱 (我咁樣公_雞hkchart會唔會變左鏗粉?)

評分人數

我咪話左OK,佢唔係鼻塞粉, 只係聽佢歌,睇下鼻塞INSTAGRAM個D 人
乜你係佢肚裡面條蟲, 要你幫佢解 ...
hkchart 發表於 2017-6-17 13:14

自己講錯野就話人太緊張
都幾好笑
咁樣係唔會令你講既野變得正確
不斷攻擊人亦唔係一個健康討論
只會趕走同你有相近意見既人

綜觀閣下係cm既討論都係取笑 揶揄其他樂迷為主
我開始懷疑你只係想減低cm人討論意欲
又或者可能掉轉 係曲線幫某d歌手推post

就好似呢個post咁
hkchart已經回左十幾個post
都幾落力推帖架

算罷啦你, 自己講過乜都唔記得..., 又係既,  跟稿打既野點記得咁多!
聽講有D 公司仲係幾個 ...
hkchart 發表於 2017-6-19 08:17

55ok

拿香港威廉今次我就撐你啦
明明係全CM都知你係坤粉都講到變零粉
上面Kay粉又講到變零粉重要變埋公 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-6-28 00:11

佢好似係gem粉

佢好似係gem粉
John 發表於 2017-6-28 00:15

見人潛左我講多句啦
佢咪就係同gem一樣 見自己唔受香港樂壇喜歡
睇唔起香港樂壇同樂迷 但又唔忿氣 一日到黑諗住反攻
所以成日開口埋口就提住港樂有幾低質囉...
難得有隻歌比佢入到, 仲唔布穀鳥大反擊咩

無錯香港樂壇係好黑暗腐敗, 好多壞風氣
只係呢種同全世界開戰既做法, 唔見得可以揭露同批評呢d壞風氣
反而會令壞分子反撲

拿拿拿, 咪話我誅心呀, 你都係咁樣誅人地心, 又話人PR公司又話人細路哥但又同時話人老人
我都係學你架咋

我返黎喇, 喂, 乜我唔係打手咩, 而家又變左GEM FANS, 之前又話我係鼻塞FANS, 之前幫GIN LEE講說話
呢度D 人咪又係玩個套你係XX FANS, 方便自己就亂標籤你係
某人FANS, 唔方便就投訴話比人亂標籤, 輸打贏要!

hkchart 發表於 2017-6-28 19:26

咦?