返回列表 發帖

[Jun/16/2017] You Are Love - 盧凱彤 (EP)

歌手:盧凱彤
唱片名稱:You Are Love
唱片封面:

推出日期:2017/6/16
唱片類型:EP

TrackList:
CD  
01. 歸一 (國語)
02. 之所以是你我 (國語)
03. 翻牆 (廣東)

附加資料:
剛完成「Clean Tone Live」的盧凱彤,暌違五年再度以一人一吉他的方式演出,Clean Tone取自於電吉他乾淨純粹的音色名稱,代表這將是一個非常乾淨純粹的演出。同期推出最新「You are love」EP,收錄包含「翻牆」、「之所以是你我」、「歸一」三首單曲,也都以最簡單的樂器一部鋼琴、一把吉他來編曲,卻能襯托出盧凱彤歌聲中最真摯的情感,直擊人心。

岀處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

點解唔收埋廿九歲的遺書.....反正首歌都未出過碟
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

點解唔收埋廿九歲的遺書.....反正首歌都未出過碟
hehemamama 發表於 2017-6-14 09:00

3隻歌編曲都係似個show好clean-tone
29歲的遺書唔夾隻碟個flow

三隻叫EP定叫 Single

3隻歌編曲都係似個show好clean-tone
29歲的遺書唔夾隻碟個flow
hehehaha 發表於 2017-6-14 14:51

當bonus track 囉
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

三隻叫EP定叫 Single
kwanie 發表於 2017-6-14 16:58

1隻叫single
3-4隻叫EP
7-8隻叫大碟
>=10隻叫快d感恩

1隻叫single
3-4隻叫EP
7-8隻叫大碟
>=10隻叫快d感恩
hehehaha 發表於 14/6/2017 17:44
係咪小恩子果隻

之前ELLEN出乜歌我都真心覺得好到爆,到依家會係咁J
但呢隻對我黎講只有之所以你我可以有呢個水準
翻牆OOKK喇
歸一直情唔想聽

之前ELLEN出乜歌我都真心覺得好到爆,到依家會係咁J
但呢隻對我黎講只有之所以你我可以有呢個水準
翻牆OOKK ...
kanxd 發表於 2017-6-14 21:01

因為轉左style?

Correct CD Tracklist:
01. 歸一
02. 翻牆
03. 之所以是你我

Bit disappointed, apart from《之所以是你我》, the other 2 songs are only so so.

Pity she didn't include《廿九歲的遺書》and was unable to include《Our Pop Song》(with 鄭宜農)

得一隻歌聽既EP...
In any other world

1隻叫single
3-4隻叫EP
7-8隻叫大碟
>=10隻叫快d感恩
hehehaha 發表於 2017-6-14 17:44

2隻歌附送off vocal 共4首都係算single

因為轉左style?
hehehaha 發表於 2017-6-14 22:56

唔關事
佢之前d歌曲風都幾多變

1隻叫single
3-4隻叫EP
7-8隻叫大碟
>=10隻叫快d感恩
hehehaha 發表於 2017-6-14 17:44

Mr 嗰22首歌係乜?

Mr 嗰22首歌係乜?
kenneth 發表於 2017-6-16 06:48

仲問?
倉底貨囉好明顯

仲問?
倉底貨囉好明顯
hehehaha 發表於 2017-6-17 17:54

應該要加返上個List...

佢明明係獨立歌手,點解可以密密出碟,仲勁過大公司D歌手
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

佢明明係獨立歌手,點解可以密密出碟,仲勁過大公司D歌手
我等我在 發表於 2017-6-21 15:10

幾好啊
好過d大公司歌手年年hea plug singles等退休

香港歌手真係慘 出碟密都要比人話

香港歌手真係慘 出碟密都要比人話
nicholashin 發表於 2017-6-21 19:07

係香港做歌手 = 原罪

係咪小恩子果隻
kwanie 發表於 2017-6-14 17:58

美之十六首可以計雙大碟

而家對佢作品真係冇乜期待了..