返回列表 發帖
咁咪講明你舉錯例子囉
宜家唔系我認真而系你太唔認真對待任何事情囉
講者無意聽者有意咪咁解囉
單憑 ...
Qmen 發表於 2017-6-17 03:46

唔需要你教我點做人
繼續做真心膠喇 bye

唔需要你教我點做人
繼續做真心膠喇 bye
jasonng 發表於 2017-6-17 12:21 PM

唔系教系發表意見
只想好好交流
咪亂派膠
拒絕吃你啲垃圾膠
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

咁都可以嘈

期待 twins

搵人教下阿嬌襯衫啦...
jose 發表於 2017-6-16 16:46

阿嬌唔係讀design㗎咩

劲hea劲突然。浪费又一次出碟机会

封面都影得唔錯

仲未有得聽失約lol

失約 --> 救生圈2.0
朋友以上 --> 輕快
加油 --> 歐美輕快 唔錯但把聲漏電咁款

失約 - Twins
詞:張楚翹
曲:伍樂城
編曲:伍樂城
監製:伍樂城

朋友以上 - Twins
詞:李峻一
曲:徐浩/Cousin Fung
編曲:徐浩
監製:徐浩

加油 - Twins
詞:林夕
曲:伍樂城
監製:伍樂城

老實講,今次成隻碟都修音修得好奇怪,好似LOL DVD咁。加油最好聽,同時係修得最奇怪個首
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

失約真係慘情歌 幾入耳
加油好聽!

邊度有得聽呀?? :(

回復 63# XYZZY

thx dear :):)

twins呢個brand依家做到咁嗰質素都已經係好不容易,加油好好聽,EEG出品永遠都係最side嗰首最正。

加油夕爺份詞又唔算hea wor 係差在D電音

聽完 一次 會咁排

加油  -> 不愛之恩 -> 朋友以上-> 有約 -> 失約

好喜歡加油二重唱部分
nonkul

失約冇想像中咁正
不過整體隻碟都算高質!
人大了珍惜今次不可有下次

蛋記次次都將正嘢做sidecut
不愛之恩(情意結) -> 加油 -> 失約 -> 有約 ->朋友以上
肥婆馬上收皮

加油 - Twins

作曲:伍樂城
填詞:林夕
監制:伍樂城

OP:RNLS Publishing Ltd. admin by Universal Music Publishing Ltd./
Denseline Co., Ltd. (SP:Warner/Chappell Music, H.K. Ltd.)

S:一失戀好友發言  請加油沖刺向前
     偏偏我對愛戀 開始有些厭  
     車不可沖到太前   
     踩得這麽盡會點   
     請恕我緩慢地看地看天   

G:放過我 長年累月給打氣太久  
      久不久都想泄泄氣
T:可不可笑笑看我失手  

T:為何做人做人誓要加油
S:來來來 來吧勉勵   
T:打氣祝我愉快早唞   
G:停下來就當機器已生銹   
S:賣力到很足夠   
G:現在我
T:期望誰來 為我註入 一滴美酒

G:疲倦時 若放下亦有豐收   
S:沿途能 嘗盡各樣各色境界需要   
T:可加可減的節奏  (謝謝無數朋友)  
S:長期 前進 前進  
T:這班車 想偷懶 其實為了自救  

G:一灰心一句說完  請加油不要棄權   
T:安慰我何妨話打烊再打算   
S:沖得多的我有權   減減油兜十個圈   
T:給予我能源令我在氣喘     

T:放過我
S:長年累月給打氣太久
G:久不久都想泄泄氣
T:大可輕松笑對我的失手

T:為何做人做人誓要加油
S:來來來 來吧勉勵
T:打氣祝我愉快早唞
G:停下來就當機器已生銹
S:賣力到很足夠
G:現在我
T:期望誰來 為我註入 一滴美酒   

G:疲倦時 若放下亦有豐收
S:沿途能 嘗盡各樣各色境界需要
T:可加可減的節奏  (謝謝無數朋友)
S:長期  前進前進
T:這班車 想偷懶 其實為了自救

S:讓我唞唞        G:試過了漫遊  還是會向上遊
S:大家加加油     G:終身的打拼 也要休息足夠
S:能源尚有        G:眼看賽事悠長 留力拼鬥
T:要間中殿後

T:悠長路途做人定要加油
S:迷途時 其實渴望
T:不進不退 坐看星鬥
G:停下來 就當機器已生銹
      賣力到很足夠  現在我
T:期望誰來 問我眼淚  流完沒有

T:若放下亦有豐收
S:沿途能  嘗盡各樣各色境界需要
T:有加有減的節奏  (謝謝無數朋友)
S:長期 前進前進
T:這班車
G:想偷懶 為何讓我內疚
S:恨我們太少損友
nonkul

加油 ar gill 唱腔終於去番之前

唔識Twins既聽曬成隻碟會覺得究竟Twins係有幾個多人
伍生究竟有幾咁鐘意auto tune?
同樣輕快,徐浩既朋友以上點解可以正常聲
加油就要變機器人聲?
已經唔係第一次
你要tune又唔tune曬所有歌架喎
失約又正常聲
同埋有約同失約質素都差好遠
我覺得Twins想進步要搵下新既監製
我覺得好似徐浩作同監既emoji同朋友以上
雖然都係做緊好Twins既歌
但係整體作品質素尤其vocal明顯會好過虛齡時代同加油吧

同樣輕快,徐浩既朋友以 ...
Wing1211 發表於 2017-6-22 08:39

呢個問題係年經,每次一合作就又無限loop
所以都話如果因為情意結而搵佢,最多都只係搵佢作曲就夠,其他真係唔好搞

聽左一次我會咁排
不愛之恩=朋友以上>失約>加油>有約
加油我反而無乜大感覺,我覺得同虛齡一樣個曲唔係好smooth
反而朋友以上我覺得幾係以前佢地既歌,同埋有d日本歌既感覺

上隻碟好好多喎 今次隻聽無咩記憶點 失約直頭難聽

班底唔多掂 不復當年
love wins!

回復 75# ivanbb

基本上班底都已經係伍樂城 林夕/黃偉文/
雖然我未聽~但想問下你 如果呢個班底都唔掂仲有咩班底掂

回復  ivanbb

基本上班底都已經係伍樂城 林夕/黃偉文/
雖然我未聽~但想問下你 如果呢個班底都唔掂仲有咩 ...
wewa1001 發表於 2017-6-22 13:31

個問題好明顯係歌手/創作人已經無左當年嘅野心
當年Evolution/Magic/Girl Power高質到呢
肥婆馬上收皮

聽903個至尊訪,睇黎佢地會keep住出新歌新碟
只不過可能一年先一隻,放慢黎做

好悶啊呢隻碟 差過LOL好多
《加油》《朋友以上》算係最醒神嗰兩隻
其他嗰啲真係好悶
點解而家都仲要搵咁多伍樂城?

聽903個至尊訪,睇黎佢地會keep住出新歌新碟
只不過可能一年先一隻,放慢黎做 ...
Wing1211 發表於 2017-6-22 15:12

一年一隻歌定一隻碟先

失約同朋友以上mv系產左定點?youtube冇嘅??

一年一隻歌定一隻碟先
JayantL 發表於 2017-6-22 15:30

一碟 ; 但點解今次呢隻碟一早錄晒但推到今年先出 初初係因為檔期(阿sa突然接左戲)後期係因為阿sa病 又加 要巡迴演唱會part2 所以推到而家先出

同樣輕快,徐浩既朋友以 ...
Wing1211 發表於 2017-6-22 08:39

如果要講伍生令twins 有幾多人? 一定要提到當年既touch of love  首首歌 阿嬌都可以唔同聲

一碟 ; 但點解今次呢隻碟一早錄晒但推到今年先出 初初係因為檔期(阿sa突然接左戲)後期係因為阿sa病 又 ...
rfv123 發表於 2017-6-22 16:05

碟幾時出都ok啦
橫掂出完同冇出都冇乜分別 LOL

loop咗半日,其實 失約 幾高質
講到高質碟,點可以少得一時無兩!!
其實以前佢地D碟好高質, 應該係從twins party開始下滑
56x從 2BF 開始玩電音 :)

loop咗半日,其實 失約 幾高質
講到高質碟,點可以少得一時無兩!!
其實以前佢地D碟好高質, 應該係從twi ...
WIL-HIN 發表於 2017-6-22 16:39

一時無兩真心正!
伍生造就Twins同時亦親手破壞Twins

覺得好一般。。。無咩記憶點

回復 12# jasonng

你見邊個發片會出藍光。。。。又唔系MV精選日本都系出藍光mv精選集咋,邊個會捨得出張ep都帶藍光,而且定價甘樣仲想要藍光?

回復 32# jasonng

關鍵不是不思進取而是根本無公司會甘做。。。就連隔離日本邊個夠膽甘做,最多都系moumoon甘樣出只精選帶藍光box或者dvdbox。。。幾首歌就出藍光簡直無咩可能。。

nonkul

回復  jasonng

關鍵不是不思進取而是根本無公司會甘做。。。就連隔離日本邊個夠膽甘做,最多都系moum ...
HURRICANE 發表於 2017-6-22 17:02

你講日本 又真係有喎
濱崎步幾年前已經開始出CD+BD
That's all

SA弟林 發表於 2017-6-22 17:30

Twins始終有忠粉
其實而家Twins同S.H.E.都有種相同既超級瓶頸
就係keep住做番以前既風格既新歌
希望忠粉會繼續聽落去
但係再係唱落去到40歲、50歲
仲有邊個想聽佢地唱戀愛大過天、虛齡時代同戀人未滿、永遠都在
而家諗下佢地好似汪阿姐既年紀仲要出黎唱跳真係omg

Twins始終有忠粉
希 ...
Wing1211 發表於 2017-6-22 18:26

明荃依家出黎跳I am superstar都俾人笑
不如退休好過 反正又唔駛等開飯

Twins《朋友以上》MV

Twins《失約》MV

Twins《有約》MV

我覺得得今次所有慢歌完勝LOL既所有慢歌
雖然56X都仍然愛上電音 但可能失約有約相對無咁高音 相對電得無咁奇怪
失約聽得幾舒服 VOCAL好過 不愛之恩 同 虛0時代好好好好好好多
加油個曲幾好 可惜GIL 把聲實在太電⋯

唔派個d好聽好多lol
失約第一次聽都唔差嘅, 但暫時無咩loop嘅衝動
朋友以上真係好正, 加油都還好不過認同樓上個唔係好smooth, 特別係句尾個flow
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

Twins始終有忠粉
希 ...
Wing1211 發表於 2017-6-22 18:26

可能因為天時地熱 fans同街客懶得落街買碟係iTunes買住先
nonkul

回復 90# jasonng

A ONE和SIX、M(A)DE IN JAPAN嗎?不過我覺得濱崎步、安室奈美惠、倖田來未艾迴三大歌姬真系可以忽略。。。因為公司原因三位都會被艾迴榨乾甘出。。

朋友以上成首絕對遷就2.0咁