返回列表 發帖
佢賣唔哂既係498 台兩側位
果啲位正常人都唔會買
matthew1990 發表於 2017-9-16 15:37

見到你fb一早like左gem page已經知你係隱型gem粉

睇得開心d

見到你fb一早like左gem page已經知你係隱型gem粉

睇得開心d
kayzzz 發表於 2017-9-16 17:58

我睇聽日
聽完可以評論佢把聲狀態係點
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我睇聽日
聽完可以評論佢把聲狀態係點
matthew1990 發表於 2017-9-16 18:50

琴日把聲都靚, 首首歌都叫爆咪

買咗螢光棒入面有俾囉
Infinity & Eternity

買咗螢光棒入面有俾囉
pooh1460 發表於 2017-9-16 20:23

入面要回收嘛

Rundown not change

後會無期 都可以一開始就大合唱 真係犀利
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

後會無期 都可以一開始就大合唱 真係犀利
kklaw 發表於 2017-9-17 01:18

頭場都係咁,真心呆咗
仲有我是歌手批翻唱都係,勁無奈
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

頭場都係咁,真心呆咗
仲有我是歌手批翻唱都係,勁無奈
fifty1205 發表於 2017-9-17 01:59

一到one button 全場靜咗without 堅漿粉

睇完上半場 發現自己睇梗我是歌手
最尾得首新的心跳炒熱,想講你知呢

想聽佢唱呢啲歌

A.I.N.Y.
What Have You Done
你不是真正的快樂
死了都要愛
我的秘密
再見
存在
泡沫
光年之外
你把我灌醉
於是
紅薔薇 白玫瑰
多遠都要在一起
See you again
All About You
Where did you go
喜歡你
睡公主

唔知今晚會唔會唱埋

瞬間
Get Over You
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

最想聽瞬間同查克靠近 以為佢會出黎唱幾句添

Rundown not change
pooh1460 發表於 2017-9-17 00:15

竟然仲有咁多我是歌手/cover歌
呢個 rundown 無咩驚喜

好想聽而無係個List嘅歌:
失真
穿越火線
有心人(鋼琴版)
奇蹟
盲點
美好的舊時光
我的秘密
Say It Loud
Game Over
意式戀愛
回憶的沙漏
Good To Be Bad

今晚聽到其中兩首都好開心

想聽佢唱呢啲歌

A.I.N.Y.
What Have You Done
你不是真正的快樂
死了都要愛
我的秘密
再見
存在 ...
matthew1990 發表於 2017-9-17 12:32

尾場失真有d機,其他難d
肥婆馬上收皮

有無人睇今晚?

有無人睇今晚?
hohoho 發表於 2017-9-17 21:50

我見fd po ig 2nd Encore 睡公主 有心人
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2017-9-17 23:31

冇失真,其他兩首就有

作為非GEM歌迷,睇完佢今次演唱會感覺到佢音樂上的尷尬。
歌單有好多我是歌手或其他翻唱,但最弊係反應最好都係呢啲。就算多遠都要在一起、再見呢啲竟然都唔夠翻唱好反應。堆翻唱一起音樂啲人就識反應,佢要好好諗吓之後點樣推廣自己啲作品。
唔知係咪部分人趕車返大陸,未encore完都趕住走,連睡公主都唔聽,証明唔係聽佢廣東歌。
見到呢個反應,都明白點解有咁多翻唱,希望只係過渡,將來開騷會減少呢啲歌,呢啲留返登台唱就夠。
仲有十點鐘佢講嘢開始個show變得好悶,佢都係唔好talk咁多唱多幾首歌好過。有好多自己作品應唱都冇唱到。

今晚又有求婚 gem又係到講愛 搞左唔知有無十五分鐘

一如意料one button令到全場靜晒但one button放係換衫前
換完衫就接泡沫 一起歌全場又係無咩反應 編排好奇怪
真正開show位應該係新的心跳打後 個part好好un

另外睡公主前多左首鋼琴版有心人

fifty1205 發表於 2017-9-17 23:31

睇完尾場

Setlist 同前兩日幾乎一樣
係臨尾encore 多左一首有心人
留意到如果佢要就香港場準備特別既歌唱
佢都只能夠喺鋼琴自彈自唱部分到加
其他要同樂隊夾歌既部分 都冇乜可能有更改

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

作為非GEM歌迷,睇完佢今次演唱會感覺到佢音樂上的尷尬。
歌單有好多我是歌手或其他翻唱,但最弊係反應最好 ...
Serendipity 發表於 2017-9-17 23:51

十分認同
岩岩睇完 感覺係:G.E.M 唱功同駕馭舞台能力真係好高,話佢國際級真係冇錯。
問題係 ... 太多都係cover 歌
同埋返到嚟娘家香港唱,都唔唱多d 廣東歌 ...
呢下真心覺得sad

睇完尾場

Setlist 同前兩日幾乎一樣
係臨尾encore 多左一首有心人
留意到如果佢要就香港場準備特別既歌唱 ...
matthew1990 發表於 2017-9-18 00:25

佢之前吹到香港站有幾咁唔同,到最後rundown伏爆,同廣州站得1首唔同
Medley其實唱自己d歌好過,佢cover個d歌又唔係佢嘅年代
Btw 氣氛好過XXX LIVE 15年PART 2十倍,個次快歌part無人企,今次個個企哂
肥婆馬上收皮

十分認同
岩岩睇完 感覺係:G.E.M 唱功同駕馭舞台能力真係好高,話佢國際級真係冇錯。
問題係 ... 太多都 ...
victor1991415 發表於 2017-9-18 00:33

之前幾個宣傳訪問都有清唱失真,但去到演唱會又唔唱
佢之前專登整條片問人最想聽咩歌,有10首揀,但最後香港站setlist入面完全無任何改動,俾我感覺係fake人買飛入場,呢樣係唯一失望
到讚啦,舞台設計、效果、燈光其實幾好(以三面台黎講),絕對無樓上所講咁廢
即使我坐898側田位都睇得好舒服,GEM都成日行過黎
「G.E.M 唱功同駕馭舞台能力真係好高」十分同意!!!!佢2011年人生第一場紅館我都有睇,到6年後嘅今次,佢係進步咗好多,壓台感好強,又識得帶動氣氛。佢嘅舞台功架,02後出道嘅女歌手無人比得上佢
肥婆馬上收皮

之前幾個宣傳訪問都有清唱失真,但去到演唱會又唔唱
佢之前專登整條片問人最想聽咩歌,有10首 ...
fifty1205 發表於 2017-9-18 00:45

就算唔講02 後 ...
佢同JY, Sammi 呢d 又係壓場既天后比,都有過之無不及。
Get Everybody Moving 完全發揮曬個陣自信同壓台感
就算唔唱高音 唔巨肺
普通就咁唱都係唱得好好

見到竟然有非漿粉睇完有好評,難道系我自己期望過高?
BUT我睇廣州首場 真係不敢恭維 個場真係唔掂......
COVER歌多系我最失望既地方
開場個台升咁高  其實頭幾排睇到?

算吧啦佢,車大炮就識
rundown堆歌唱咗年幾都無改過,先唔會因為你係香港場改rundown

算吧啦佢,車大炮就識
rundown堆歌唱咗年幾都無改過,先唔會因為你係香港場改rundown ...
lmml4 發表於 2017-9-19 02:27

之前佢又話出廣東歌, 而家都9月中, 遲d又去澳洲巡唱, 睇黎都係得個講字

之前佢又話出廣東歌, 而家都9月中, 遲d又去澳洲巡唱, 睇黎都係得個講字 ...
hohoho 發表於 2017-9-19 14:29

本來仲以為會開show前趕到首歌出來..

之前佢又話出廣東歌, 而家都9月中, 遲d又去澳洲巡唱, 睇黎都係得個講字 ...
hohoho 發表於 2017-9-19 14:29

之前講到回歸廣東樂壇咁
似為演唱會去飛而吹啲消息出黎多啲
Show完左仲洗理你班人