返回列表 發帖
海報過於大陸feel
講真2年前可能仲有零星香港fans會死守不退
但到今時今日有邊個香港人再願意睇佢
送飛而人 ...
hosealiu 發表於 2017-6-16 23:56

我諗深圳個d會走落黎睇
之前又放曬風出廣東歌, 睇下係咪真

GEM首再見同光年之外hit到咁都話佢無hit歌,仲可以講咩
fifty1205 發表於 2017-6-16 23:17

我諗街客最熟都係愛你, 泡沫同睡公主個幾首

GEM同佢地都唔同年代出道,點可以做比較啊
2008年後(GEM出道),你講嘅呢幾位咪又係無乜hit歌,係Joey靠K ...
fifty1205 發表於 2017-6-16 23:20

2010後個批佢算係最有料個個, 不過佢又唔多理香港市場, 如果唔係實掃曬d女歌手金獎

海報過於大陸feel
講真2年前可能仲有零星香港fans會死守不退
但到今時今日有邊個香港人再願意睇佢
送飛而人地肯去睇已經偷笑啦
仲以為自己好把炮堅持賣千幾蚊

唔理 我會買298
真心鐘意聽佢LIVE

一個歌手缺少大量入屋廣為人知既代表作係好難玩得耐
睇返其他其他天后,唔講上一代,淨係現今既幾位天后Sa ...
Jacz 發表於 2017-6-16 13:54

GEM同佢地都唔同年代出道,點可以做比較啊
2008年後(GEM出道),你講嘅呢幾位咪又係無乜hit歌,係Joey靠K歌/劇歌先多少少hit song
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

GEM首再見同光年之外hit到咁都話佢無hit歌,仲可以講咩
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

之前Fiona VIP都係分組合照
fifty1205 發表於 2017-6-15 10:49

但 FI 個 VIP 平過漿好多
仲會唱多幾首歌
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

癡線... 咁FIONA都算幾好, 起碼有小組合照
Lewis 發表於 2017-6-16 13:34
小組合照咪又係呃錢

認真 其實我覺得香港人真係唔值得擁有佢
一個咁有才華既歌手 係香港係冇人欣賞佢
說到底 香港人咪又係值得個d 不成才既歌手

問題係佢寧願唱人地既歌都唔唱自己個d呢
Jacz 發表於 2017-6-16 14:16

可能佢剩係想個人紅, d歌紅唔紅無所謂

不過明明自己d歌都唔差, 上隻碟都好正

佢五場3面台,千嬅7場4面台
千嬅係開佐第一場之後先被蘋果爆個嘉賓list出黎喎
千嬅上次開頭d飛唔算去得好 ...
Jacz 發表於 2017-6-16 13:46

蘋果點會知嘉賓
咪又係千fa見銷情唔好同蘋果夾定爆嘉賓出黎

不過以前d歌手一年出幾隻碟, 一定有幾首爆, 而家幾年先出一隻
hohoho 發表於 2017-6-16 14:03

問題係佢寧願唱人地既歌都唔唱自己個d呢

Lewis 發表於 2017-6-16 13:34

第一次就就話  VIP 保證首96個位
第二次就話  VIP  保證首五排座位
今次就話   VIP   保證舞台中正首六行或零距離Catwalk座位   

睇返其他其他天后,唔講上一代,淨係現今既幾位天后Sa ...
Jacz 發表於 2017-6-16 13:54

不過以前d歌手一年出幾隻碟, 一定有幾首爆, 而家幾年先出一隻

個台堅細堅醜bor
721AXA 發表於 2017-6-16 13:47

佢擺曬成隊band出黎已經無左好多位

咁已經証明佢好失敗啦, 之前都係虛火
lemontea1069 發表於 2017-6-16 13:06

睇返其他其他天后,唔講上一代,淨係現今既幾位天后Sammi / Kelly / Miriam / Joey 全部係擁有大量代表作,甚至乎大量hit爆既side cut
先可以長玩長有,雖然佢地未必可以次次開到十場八場,但係絕對唔會一野跌到淨係開得1-2場

而阿漿,佢自己hit爆既代表作,都唔知有冇5首

個台堅細堅醜bor

記得佢上次d飛去得快過千fa好多
最後千fa滯銷到要自爆嘉賓谷飛 lol

做咩今次得一場? ...
zxc 發表於 2017-6-16 13:04

佢五場3面台,千嬅7場4面台
千嬅係開佐第一場之後先被蘋果爆個嘉賓list出黎喎
千嬅上次開頭d飛唔算去得好快,但絕對唔算滯銷囉

仲有漿上次有勁多打折飛

上次都係同個蠟像合影同埋參觀堆爛膠咋
Jacz 發表於 2017-6-15 17:30

笑死 依家廢到開得1場3面台

佢自己d歌唔紅, 翻唱個堆歌觀眾先最有反應
hohoho 發表於 2017-6-16 12:54

咁已經証明佢好失敗啦, 之前都係虛火
【This is MC】澳門見

記得佢上次d飛去得快過千fa好多
最後千fa滯銷到要自爆嘉賓谷飛 lol

做咩今次得一場?

廣州三場變兩場 唔爆內地好多場次都已經沒之前個架勢啦 你話紅唔紅?
有話題度但沒乜實際作用
沒好 ...
steven891026 發表於 2017-6-16 12:41

佢自己d歌唔紅, 翻唱個堆歌觀眾先最有反應

真心想問佢係大陸仲紅唔紅?
kayzzz 發表於 2017-6-15 23:02

廣州三場變兩場 唔爆內地好多場次都已經沒之前個架勢啦 你話紅唔紅?
有話題度但沒乜實際作用
沒好既作品加持 一直翻唱真心煩

喺紅嘅話,呢位忠粉都買唔到平飛啦,明顯開場當日仲未售罄
lightupmylight 發表於 2017-6-16 08:14

個勢真係弱左, 不過前幾年食住我是歌手條水都執唔少

終於都開PO啦

個SHOW差評  乜鬼新專輯主題巡演
我是歌手既翻唱同只新碟既歌出現差唔多頻率
成個RUNDOWN亂 ...
steven891026 發表於 2017-6-15 22:37

我都係睇個場, 狀態真係唔好, 同埋重覆上次演唱會d野, 最尾又係大叫G.E.M

佢間公司production出名差, 之前幾個演唱會都做得唔好, 個排睇完joey secret live真係好好多

成日都唱人地歌, 不過佢的確紅人唔紅歌, 最出名得AINY同泡沫

Fiona個vip抵好多 (雖然唔係紅館)

kayzzz 發表於 2017-6-15 23:02

喺紅嘅話,呢位忠粉都買唔到平飛啦,明顯開場當日仲未售罄

搞成咁真係狗也不__
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

癡線完全抄Charli XCX
loowee 發表於 2017-6-15 21:41

直頭係 Charli XCX  +  超能暴隊既Harley Quinn
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

終於都開PO啦

成個RUNDOWN亂 ...
steven891026 發表於 2017-6-15 22:37

終於都開PO啦

成個RUNDOWN亂七八糟根本睇唔出咩意思
而且編排都差唔多 簡直就係XXX PART 3
又係鋼琴SOLO  又係打鼓  

又話請外國公司做既舞台  又細又唔好睇
原本以為D歌會改得有新意少少
點知道都係好保守既編曲 同原版區別唔大
反而得SEE U AGAIN有少少睇頭

Talking超無聊  串場片好難睇

反正成個SHOW差評   
雖然買既系黃牛平票,但係睇完都係想哎回水

利申:睇咗0401廣州場既死忠  一開場把聲就唔在狀態  
        完美避過曬高音位置 有都唔穩
        去到中段先好少少
        以前既巨漿系邊度????  開始脫粉

佢係咪唔識hashtag

癡線完全抄Charli XCX

之前好似話今年佢會出新廣東歌, 睇下可唔可以收復失地

如果俾二千銀都無得同嗰歌手 Solo 合照
而係要同其他陌生人 Form Groups 一齊影
其實真係唔係幾抵
再者 VIP Suppose 應該係好少霏
但咁都要分組
會唔會其實係 VIP 霏多過大家預期呢
霏多但座位有限
會唔會D 位都無預期咁靚呢
616.1314 發表於 2017-6-15 02:08

上次都係同個蠟像合影同埋參觀堆爛膠咋
而獲特別優待的1,880元VIP觀眾得以入後台,原來都只是跟G.E.M.的蠟像拍合照、並於現場300餘呎的房間內欣賞G.E.M.的各個獎項及拍MV用過的道具,無緣親近偶像。

2013: 1280(VIP) / 580 / 380 / 280
2014: 1880(VIP) / 898 / 698 / 498 / 298
2017: 1980(VIP) / 898 / 689 / 498 / 298

今次仲有冇Space  Band太空手帶「借」呀?

回復 1# 阻住

1980 vip    u joking !!
Waibing

真。翻唱歌手
自己作啲歌唔掂 就梗係要翻唱啲爛hit歌
love wins!

其實會買HK$1,980 果d會係咩人?

Shit,19號返實習買唔到
Infinity & Eternity

我諗兩場係極限, 大陸都唔係開好多場

咁貴 你睇埋我個份啦
利申:唔係鏡粉

G.E.M. “Queen of Hearts” 世界巡迴演唱會2017 – 香港站

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 / 微信支付
尊享優先訂票服務

演出日期 : 2017年9月16日
演出地點 : 紅磡香港體育館
演出時間 : 晚上8時15分
票價 : HK$1980(VIP套票) / HK$898 / HK$698 / HK$498 / HK$298
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)

(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

究竟品味差到點既人先可以接受呢個造型
lemontea1069 發表於 2017-6-15 14:27

呢d夜總會poster 班target audience鍾意咪得lo

究竟品味差到點既人先可以接受呢個造型
【This is MC】澳門見

係紅館開show但要去大麥網買霏係咩玩法?

得一場會唔會好難搶
利申:以前係佢死忠 , 而家無乜FEEL但都想睇

其實佢唱返頭嗰幾隻碟都好過翻唱