返回列表 發帖
5場變1場,佢都知佢個香港市場就快玩完
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

如果俾二千銀都無得同嗰歌手 Solo 合照
而係要同其他陌生人 Form Groups 一齊影
其實真係唔係幾抵
再者 VI ...
616.1314 發表於 2017-6-15 02:08

之前Fiona VIP都係分組合照
肥婆馬上收皮

唔想聽你把我灌醉
stopzi 發表於 2017-6-15 11:00

1.A.I.N.Y.愛你
2.What Have U Done
3.我不懂愛 All Natural
4.你不是真正的快樂 Behind The Mask
5.死了都要·愛 Love and Death
6.我的秘密 My Secret
7.再見 Goodbye
8.存在 Survive
9.龍捲風 Tornado
10.One Button
11.泡沫 Bubble
12.光年之外 Light Years Away
13.你把我灌醉 Intoxicated
14.來自天堂的魔鬼 Away
15.於是 Therefore
16.紅薔薇白玫瑰 Red and White
17.多遠都要在一起 Long Distance(鋼琴伴奏)
18.單行的軌道 One Way Road(鋼琴伴奏)
19.後會無期 The End of The World(鋼琴伴奏)
20.查克靠近 Chuck Close(Lupo Solo)
21.新的心跳 Heartbeat
22.See You Again
23.Get Everybody Moving
24.喜歡你 Loving You

我完全唔明佢仲唱咁多翻唱做乜9
肥婆馬上收皮

GEM首再見同光年之外hit到咁都話佢無hit歌,仲可以講咩
肥婆馬上收皮

一個歌手缺少大量入屋廣為人知既代表作係好難玩得耐
睇返其他其他天后,唔講上一代,淨係現今既幾位天后Sa ...
Jacz 發表於 2017-6-16 13:54

GEM同佢地都唔同年代出道,點可以做比較啊
2008年後(GEM出道),你講嘅呢幾位咪又係無乜hit歌,係Joey靠K歌/劇歌先多少少hit song
肥婆馬上收皮

我諗街客最熟都係愛你, 泡沫同睡公主個幾首
hohoho 發表於 2017-6-17 00:07

睇下幾多歲嘅街客啦
年紀大嘅/近年無聽華語歌嘅咪係囉
其實唔計翻唱歌,佢都仲有好多hit song,Where Did U Go/All About You/我的秘密/Someday I''ll Fly etc
比起好多女歌手,算多啦,仲有新的心跳入面10首歌9首YouTube click rate 過1000萬
唔好又講咩數據入面有幾多來自香港人,CM唔聽高登唔聽仲有大把人聽,佢上次出碟全國語香港0宣傳照樣wk 1空降商會冠軍,證明香港仲有一定數量支持者
如果硬係要話香港d銷量都係大陸人買,咁唔洗討論
肥婆馬上收皮

其實呢個演唱會既 associated album 唔係 suppose 係新的心跳嗎?
點解唱甘少新碟既歌
連 KingJer 都話好 ...
616.1314 發表於 2017-6-17 01:03

我最唔明係點解無自傳式電影主題曲一路逆風
呢首演唱會唱一定勁震撼
肥婆馬上收皮

可能套戲票房唔好所以唔想再提
查克靠近 可唔可以自己唱翻 好愛呢首
仲有 盲點 我覺得 ...
616.1314 發表於 2017-6-17 01:20

五首翻唱都唔想聽,喜歡你直頭聽到想嘔,乜活動都唱
仲有首死了都要愛,真心惡頂
唔知香港站有無機會聽到失真呢 聽左幾年都仲係成日loop
肥婆馬上收皮

有唔少歌手都有上我是歌手,有好多經典歌曲都俾人改編翻唱
唯獨係GEM d cover先咁紅,大家有無諗過點解呢?真係純粹本身首歌經典or高質?
肥婆馬上收皮

得返$898/498有得訂
肥婆馬上收皮

優先訂飛第一場賣晒啦
聽日加場,考慮緊買唔買好
肥婆馬上收皮

Queen of Flops
hehehaha 發表於 2017-6-28 14:13

開賣一日,
第一場得返898輪椅位,其他全部賣哂
第二場得返少量898(剩係㩒到1張)498(12張)
咁都叫flop,咁之前謝安琪開show叫咩
肥婆馬上收皮

回復  fifty1205

宇宙漿得20%公售。
黃家正 發表於 2017-6-29 19:16

3.5面台(9500人) vs 3面台(6000人)
肥婆馬上收皮

不如問下薛凱琪之前開show叫咩啦

#鬥flop
kayzzz 發表於 2017-6-29 19:03

香港除左容祖兒,其他女歌手開Show都係叫flop 因為無秒殺
肥婆馬上收皮

你都幾搵野黎講知唔知咩叫flop?根本唔關咩秒殺事,而係講緊gem門票銷售情況比以前差左好多 ...
newguy 發表於 2017-6-29 22:00

點解一定要同上次比?謝安琪上次夠得2場la,仲要一兩星期先散哂,又唔見你去踩下
依家GEM開賣兩日都未到已經賣剩4張尾場498,咁都叫差?你唔俾佢逐場逐場加 加到五場ga?
肥婆馬上收皮

Facebook post左呢10苜歌叫人投票, 應該係個"特別" 歌單有:

1. Where did you go
2. 睡公主
3. 失真
4.  ...
hohoho 發表於 2017-7-16 16:21

RTHK訪問佢話會整個廣東歌cover medley香港限定,唱佢成長聽嘅歌,佢提過Twins
肥婆馬上收皮

之前同阿mag拍片唱過你講你愛我, 星星月亮太陽
hohoho 發表於 2017-7-16 16:38

之前ig直播唱過朋友的愛,果然係Twins忠粉
Btw 我想聽偶爾同Mascara,選項入面無
肥婆馬上收皮

岩岩唱睡公主同A.I.N.Y 真係好勁 ...
victor1991415 發表於 2017-7-30 21:32

堅係唱得好好!!
肥婆馬上收皮

GEMGEM係fb暗示加15/9
即管睇下佢上完大台對銷情有無幫助
阻住 發表於 2017-7-30 21:39

內部再放飛之後,依家得返17張498,其他全部sold out
90%可能加啦,加場我應該會買
肥婆馬上收皮

加開嗰場係咪尾場黎嘎?
matthew1990 發表於 2017-8-2 02:44

頭場,我睇到報導話終極加場
肥婆馬上收皮

買左頭場898兩張,內場勁少飛放lol
仲要係側邊位
肥婆馬上收皮

頭先去通利拎飛,加場得返898 498,其他滿哂
會唔會再加場呢
肥婆馬上收皮

除左1980 全部都仲有喎
hinz 發表於 2017-8-8 17:19

佢逐d逐d放飛姐
我之前去有影低,想要可以pm我
肥婆馬上收皮

咁都有得打飛機
我夠知佢係逐d逐d放
hinz 發表於 2017-8-8 22:45

咁當時賣飛情況的確係咁,我就係照直說
你把口洗唔洗咁啊
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
肥婆馬上收皮

頭場又放飛 得698同298少量 睇嚟大把飛
royloyloy 發表於 2017-8-29 01:36

我諗蜂鳥係8成公售 lol
肥婆馬上收皮

連"少量"個字都無, 可能有跳樓飛
hohoho 發表於 2017-9-14 15:06

啱啱上fb d演唱會group見唔到wor
Btw 今晚898$頭先一次㩒40張已經㩒唔到,698$得返25張
我諗今晚應該9成入座率
16/17啱啱check左,已經95-98% full
肥婆馬上收皮

又係你不是真正的快樂 存在 龍捲風=.= fk
肥婆馬上收皮

後會無期 都可以一開始就大合唱 真係犀利
kklaw 發表於 2017-9-17 01:18

頭場都係咁,真心呆咗
仲有我是歌手批翻唱都係,勁無奈
肥婆馬上收皮

想聽佢唱呢啲歌

A.I.N.Y.
What Have You Done
你不是真正的快樂
死了都要愛
我的秘密
再見
存在 ...
matthew1990 發表於 2017-9-17 12:32

尾場失真有d機,其他難d
肥婆馬上收皮

有無人睇今晚?
hohoho 發表於 2017-9-17 21:50

我見fd po ig 2nd Encore 睡公主 有心人
肥婆馬上收皮

睇完尾場

Setlist 同前兩日幾乎一樣
係臨尾encore 多左一首有心人
留意到如果佢要就香港場準備特別既歌唱 ...
matthew1990 發表於 2017-9-18 00:25

佢之前吹到香港站有幾咁唔同,到最後rundown伏爆,同廣州站得1首唔同
Medley其實唱自己d歌好過,佢cover個d歌又唔係佢嘅年代
Btw 氣氛好過XXX LIVE 15年PART 2十倍,個次快歌part無人企,今次個個企哂
肥婆馬上收皮

十分認同
岩岩睇完 感覺係:G.E.M 唱功同駕馭舞台能力真係好高,話佢國際級真係冇錯。
問題係 ... 太多都 ...
victor1991415 發表於 2017-9-18 00:33

之前幾個宣傳訪問都有清唱失真,但去到演唱會又唔唱
佢之前專登整條片問人最想聽咩歌,有10首揀,但最後香港站setlist入面完全無任何改動,俾我感覺係fake人買飛入場,呢樣係唯一失望
到讚啦,舞台設計、效果、燈光其實幾好(以三面台黎講),絕對無樓上所講咁廢
即使我坐898側田位都睇得好舒服,GEM都成日行過黎
「G.E.M 唱功同駕馭舞台能力真係好高」十分同意!!!!佢2011年人生第一場紅館我都有睇,到6年後嘅今次,佢係進步咗好多,壓台感好強,又識得帶動氣氛。佢嘅舞台功架,02後出道嘅女歌手無人比得上佢
肥婆馬上收皮