返回列表 發帖

終於都開PO啦

個SHOW差評  乜鬼新專輯主題巡演
我是歌手既翻唱同只新碟既歌出現差唔多頻率
成個RUNDOWN亂七八糟根本睇唔出咩意思
而且編排都差唔多 簡直就係XXX PART 3
又係鋼琴SOLO  又係打鼓  

又話請外國公司做既舞台  又細又唔好睇
原本以為D歌會改得有新意少少
點知道都係好保守既編曲 同原版區別唔大
反而得SEE U AGAIN有少少睇頭

Talking超無聊  串場片好難睇

反正成個SHOW差評   
雖然買既系黃牛平票,但係睇完都係想哎回水

利申:睇咗0401廣州場既死忠  一開場把聲就唔在狀態  
        完美避過曬高音位置 有都唔穩
        去到中段先好少少
        以前既巨漿系邊度????  開始脫粉

真心想問佢係大陸仲紅唔紅?
kayzzz 發表於 2017-6-15 23:02

廣州三場變兩場 唔爆內地好多場次都已經沒之前個架勢啦 你話紅唔紅?
有話題度但沒乜實際作用
沒好既作品加持 一直翻唱真心煩

話有特別medley, 咁其他照舊?
hohoho 發表於 2017-9-7 09:53

老老實實 睇佢咁耐都大概估到rundown基本上一致 最多系自彈自唱部分轉一兩首
encore再轉下 畢竟廣州場encore都系三首半隻粵語歌

應該cut曬d翻唱歌, 唔想再聽你把我灌醉同喜歡你
hohoho 發表於 2017-9-8 09:42

你真係夠曬傻豬豬,外國BAND簽好約既歌,基本唔會改既啦,你唔聽只會沒,唔會補翻俾你

喜歡你全場大合唱,灌醉又有招牌高音,點會CUT

目測 喜歡你 你把我灌醉 泡沫 愛你 系以後巡演既固定曲目

佢演唱會rundown真係好僵化, 次次都係一樣, 人地jy克勤個d可以晚晚唔同歌
我諗自彃自唱會係睡公主同失真, ...
hohoho 發表於 2017-9-10 23:02

呢個咪外國band同本地姜既區別咯外國人注重合約精神 簽好就跟住做既啦 排多只歌又要加錢
本地姜就容易傾啦 你只可以寄望佢自彈自唱咯
CUT部分歌 然後加自彈自唱 或者播 MMO

一早估到只會換自彈自唱部分  bingo
encore同廣州一樣

頭場完都可以無討論
係咪可以正式宣佈蟑已死
Frankiekiekie 發表於 2017-9-16 09:22

作為一名漿粉 趕去睇廣州首場 睇完個陣只想噴....... 之前睇人po個舞台設計公司既宣傳片 效果好鬼正
專登搵牛買正對舞台位置
結果一去到現場發現系另一回事

首場仲要唱得好差  上半場d高音避過曬 唱得既都瀕臨走音
個歌單更加系噴到沒人有  新專輯主題巡演只唱6首  
翻唱歌都唔止啦

叫《我是翻唱歌手鄧紫棋2017世界巡迴演唱會》
或者XXX LIVE PART III好過啦
連個環節編排都之前都差唔多  例牌打鼓 自彈自唱
結尾G.E.M.串埋其他歌
氣氛又麻麻 悶到嘔電

系紅館個歌單仲衰 好在沒買 唔信佢大改歌單  
翻唱歌沒cut 反而cut自己新專輯歌去翻唱其他歌
一個號稱原創歌手既演唱會做到咁  真系7到沒眼睇
既然原創唔好搵 出翻唱發燒碟算啦 堅持乜鬼啊

個show一個字:差評!

如果系錄影場 唯有寄望佢後面自彈自唱多幾首自己歌
不過出DVD如果唔系K碟就更加沒入手慾望
越黎越失望

買咗螢光棒入面有俾囉
pooh1460 發表於 2017-9-16 20:23

入面要回收嘛

見到竟然有非漿粉睇完有好評,難道系我自己期望過高?
BUT我睇廣州首場 真係不敢恭維 個場真係唔掂......
COVER歌多系我最失望既地方
開場個台升咁高  其實頭幾排睇到?