返回列表 發帖
連續兩年抽到份鐘意既聖誕禮物

屮SiU霖屮 發表於 2017-12-25 03:33

Gin Lee聖誕版cd 定 大隻猛男月曆?

Merry Christmas

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2017-12-25 14:18

好心post 男人啦
冇人對女人有興趣(矛頭直指版主)

塵落在世界
浮生一刻踏破鐘擺
心都開過了
至少都不會再拖拉
不知道 結局懶去猜
哪怕 給我天氣漸變壊
瀟灑的姿態

26 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. 帥小寶`
2. bagfgfcde
3. JasOh103
4. John
5. H0TMAN

擺明黑箱作業 我咁發力都係得第5

個個都係度+17
HOTMAN 發表於 2017-12-26 23:52

你Live in the Moment聖誕慶功版買咗未?
未就反省一下先再出聲

我未呀
John 發表於 2017-12-27 00:22

醒目,同你一樣我都係等埋佛誕慶典版先買~
好期待「曌」普渡開光mix feat.佛祖 & 慈禧

條片真係百看不厭
同天敵/萬年最女/環球棄將抱抱

當年開心到癲左
「重奪」真係意義 ...
JasOh103 發表於 2017-12-27 23:11

容祖兒應該係台下嬲到癲
然後15、16先髪力再chur女金
#唯恐天下不亂

27 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. John
2. 帥小寶`
3. JasOh103
4. bagfgfcde
5. 艾石仔 (New)

Out:
H0TMAN

三大年度神級專輯
1. The Drug Called Music
2. Live in the Moment
3. I - Jason Chan

Don't Text Him是旦一首歌做single都好過呢三隻碟加埋
nicholashin 發表於 2017-12-28 23:51

Serrini又肥又矮又冇樣,零唱功,得Cm班人自high
我不如聽返Aga或者祖兒

你 令我發覺我可愛

28 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. HOTMAN (re)
2. John
3. 帥小寶`
5. hehehaha (new)

O ...
HOTMAN 發表於 2017-12-29 08:14

Sorry, 我係祖粉,我反Gin
我係要同CM口味相反!

其實都塞左好多隻single collection落去先湊夠數  
同埋被第8位噴親  歌曲第8位好好多  ...
nicholashin 發表於 2017-12-29 13:23

點解嗰個咩 港媚60 同呢個都冇祖兒?
專輯第二位好噴

28 / 12 / 2017 CM 霏粉排行榜:

1. hehehaha
2. 實力ruby
3. 彈力ruby
4. 賣力ruby
5. jose

大巧新碟倒數一個月

1. 同枱食飯
2. 兩溝
3. 心靈作家
4. 可惜你是個人
5. 和好
6. (好似話仲有一首)

28/12/2017 CM Tay粉排行榜

1. nicknicknick
2. 敗犬女王
3. bagfgfcde
4. JasOh103
5. H0TMAN ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-29 18:21

其實點解全cm都知H0TMAN係0
佢有冇咁開放?

日日都比cm人bully

黑暗 小圈
HOTMAN 發表於 2017-12-29 19:04

你支持Gin Lee支持得太掦
比人bully

原來愛gin既身份係唔可以come out

永遠地忍耐 永遠不出來 世界將依然不變改 ...
HOTMAN 發表於 2017-12-29 19:11

幾時搞返個Gin粉大遊行
大愛美煎

#GinLeeisAGayIcon

Cap低her
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

30 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜 (正式官方版) :

1. 616.1314 (new)
2. John
3. JasOh103
5. 帥小寶`

Out:
H0TMAN

成日俾第四位俾我...
死死聲 咁鬼難聽
新一年要加大力度反幸先
bagfgfcde 發表於 2017-12-31 07:24

死肥幸 我要打爆個電視機?

2017即將過去
迎來美祖重奪女金的2018
開心

#ginlee肥蘭走音琪全部可以行開

Gin lee係無可能走開架!
帥小寶` 發表於 2017-12-31 18:18

2018最多咪拎女銅
好似fiona咁 銀 銀 銅 然後bye bye

環球靠美煎擔大旗架啦 唔可以flop架!
帥小寶` 發表於 2017-12-31 18:33

實力Kary 頂上

敵人既敵人先做到姊妹

可以預視到下年Aga會同Kary friend
HOTMAN 發表於 2017-12-31 19:26

環球宮心計
Gin派: alan tam, 劉美君
Kary派: Aga, Robynn, Kendy, Yan Ting

HOTMAN 發表於 2017-12-31 22:17

Kelly媽置身事外?
其實仲有學友,不過應該都係支持Gin

和2017講再見

迎接屬於美祖既2018年
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-1 00:22

讓我們真誠地期待2018的最好時光

2017年度CM Gin粉排行榜頒獎典禮

Gin業推介.Gin粉十大
至尊粉: John
第二位: JasOh103
第三位: bagfgfcde
第四位: 帥小寶`
第五位: 616.1314
第六位: Duncan@環球唱片
第七位: Alan Tam譚校長
第八位: hehehaha
第九位: H0TMAN
第十位: 艾石仔

Gin力軍大獎
金: hehehaha
銀: 帥小寶`
銅: 艾石仔

CM至Gin歌
金: 和每天講再見
銀: 空姐
銅: 緣兩半

Gin最喜愛歌曲(由現場民眾一人N票選出)
Aga - 3am

Gin最喜愛CM男歌手:
金: John
上榜新聞包括: Gin Lee自讚好乖:我有啲長輩緣 / 李幸倪畀仔嫌「黑」 / 李幸倪活在當下勿忘初衷 / 11月出黑膠碟 Gin Lee:出得幾多得幾多

銀: H0TMAN
上榜歌包括: 雙雙(2017重錄版) / 月球下的人 / 和每天講再見

銅: stephybest
上榜留言包括: 歌名有陣娘味 / 咩今朝有酒,好風如水想點呀…… / 明明係高級班底竟然plug曬悶歌…… / 環球出咁多個version托咩, 出新歌好過啦

李幸倪奪第一個歌曲獎 成功突破譚校長燈神魔咒

係呀!又係叱咤頒獎禮嘅時候喇!嚟到專業推介第七位,就係李幸倪Gin Lee攞到!遠睇就以為係阿嬌上台!然後佢就喺台上講得獎感言,佢係第一次拎到呢個歌曲獎,所以佢都覺得得來不易。另一件再重要嘅事,就係佢突破咗譚校長嘅點名讚賞魔咒,得到第一個歌曲獎,實在值得高興。李幸倪係歌唱比賽出身,所以唱Live功力就不容置疑喇。佢唱出得獎歌曲《和每天說再見》自然都係超水準,比起同場都好唱得嘅衛蘭、側田,都係有得揮㗎!算係全場嚟講,唱得最好嘅歌手呀!

發夢kary終於識得雙手拎十大
著返mv件衫上台拎奬
不過Come with me個live 變咗同cousin fung合唱
有冇解夢大師贈兩句?個夢代表咩

一句總結下今年叱咤開心嘢

1. 今年場刊入面有謝安琪 x JUNO 兩大頁" 幻國 " 廣告 (呢個應該冇乜人知?)
2. 我首至尊Come with Me有十大
3. 陳柏宇最男宣言,搞喊全世界 (健吾除外)
4. 隻眼好大既林奕匡吹嘢原來有一手,2018決定解ban佢
5. 陳生 x 林狗真係好好睇,好睇在後面瑩幕發光無論什麼都看到歷年歌手得獎感動片段
6. 方皓玟
7. 應該冇人留意到,上兩次台既王菀之衛蘭終於肥過林二汶
8. 八年黎今年第一次冇入場上網睇,直播好smooth、CM冇死壇

Very good
希望草原下屆有金曲金
林仔 發表於 2018-1-2 19:49

今年祖兒同安琪come back
難少少喎

HEHA樂壇唔流行榜頒獎典禮2017

"活在當下, Come with Me at 3AM"

地點: 維多利亞公園Pool Side
時間: 10點pm - til late
日期: 2018年1月2日

HEHA十大
No.10 方皓玟 - 假使世界原來不像你預期
No.09 Nowhere Boys - 天外飛仙
No.08 王嘉儀 - 美麗新世界
No.07 Supper Moment - 靈感床
No.06 at17 - Girls Girls Girls
No.05 my little airport - 彌敦道的一晚 good trip
No.04 符致逸 - 靈魂獨舞
No.03 陳柏宇 - 霸氣情歌
No.02 王菀之 - 突然一生人
No.01 吳雨霏 - Come with Me (feat. AF)

HEHA新人
金: 王嘉儀 (AP: 143)
上榜歌: Like A Gun獵, 深淵, 愁滋味, Leaving Home
以及冠軍歌:
美麗新世界
銀: 秦馨敏 (AP: 18)
上榜歌: 分過手請舉手
銅: 顏卓靈 (AP: 14)
上榜歌: 閃光, 惡女

HEHA唱作人
金: 王菀之 (AP: 235)
上榜歌: 忘記有時
以及冠軍歌: 突然一生人, 愛不曾遺忘任何人, 離遊記

銀: 王嘉儀 (AP: 143)
上榜歌: Like A Gun獵, 深淵, 愁滋味, Leaving Home
以及冠軍歌:
美麗新世界

銅: 方皓玟 (AP: 124)
上榜歌: 還要去過生活, Common Sense, Let's Say
以及冠軍歌:
UWILC, 假使世界原來不像你預期

HEHA組合
金: Supper Moment (AP: 130)
上榜歌: 大丈夫 
以及冠軍歌:  
靈感床, 說再見了吧

銀: RubberBand (AP: 101.5)
上榜歌: 老人與海, 一生青春, 脫軌時刻
以及冠軍歌: 
山河故人, 飛天

銅: my little airport (AP: 100)
上榜歌: HEY HEY BABY
以及冠軍歌:
你望我望, 彌敦道的一晚 good trip

(中場表演: 艾粒 x Serrini x my little airport = 十戒油尖旺攻金毛玲陷你的西歌)

HEHA女歌手
金: 王菀之 (AP: 286)
上榜歌: 酷愛, My Way, 忘記有時
以及冠軍歌:
突然一生人, 愛不曾遺忘任何人, 離遊記

銀: 鄧小巧 (AP: 178)
上榜歌: 兩溝, 心靈作家 
以及冠軍歌:
不藥而癒, 可惜你是個人

銅: Gin Lee (AP: 170)
上榜歌: 天變地變情不變, 和每天講再見, 曌
以及冠軍歌:
空姐, 隨風而來隨風而去

HEHA男歌手
金: 小肥 (AP: 211)
上榜歌: 差一點, 冒雨, 內外
以及冠軍歌:
當你走了以後 , R.E.M., 觸景傷城 

銀: 陳柏宇 (AP: 241)
上榜歌: 沒有你我什麼都不是, 巴別塔, 閱後即焚
以及冠軍歌:
行屍走肉, 霸氣情歌, 磚頭

銅: 側田 (AP: 105)
上榜歌: 幸福止痛, heads up phones down, 450蚊, Upsidedown
以及冠軍歌:
咖啡因萬歲

(中場表演: RVHOCPC x H0TMAN x John x hehehaha = ComeWithMe和每天講再見下次愛你TeenDick)

HEHA至尊唱片COVER
Serrini - Don't Text Him

評審點評:
Prince - 作為疑似第一個比冠軍serrini既共和榜榜主, 一定要大大力推呢隻碟
bagfgfcde - 呢隻碟真係完勝Live In The Moment同Love And Other Things
chanchan09 - 隻碟每日至少要聽十次
jose - 成隻碟最平庸係點題作, 其他全部都10/10

HEHA至尊唱片
Gin Lee - Live in the Moment

大碟上榜歌: 和每天講再見, 曌
以及冠軍歌:
空姐, 隨風而來隨風而去

出席歌手坐位表:
第一行 - 蔡一傑 許志安 側田 陳柏宇 李克勤 王菀之 吳雨霏 衛蘭 GinLee Aga
第二行 - at17 劉美君 C AllStar 林奕匡 hehehaha Tim@Dear Jane
第三行 - JUNO SupperMoment RubberBand 盧巧音
第四行 - 周國賢 方皓玟 秦馨敏 王嘉儀 顔卓靈 harryharry 鄧小巧 許廷鏗 符致逸 洪卓立 鍾舒漫
第五行 - 鄭欣宜 JW Robynn&Kendy perse 小肥 岑寧兒 許靖韻 泳兒
第六行 - Tonick NowhereBoys Serrini MyLittleAirport
第七行 - 黃淑蔓 YukiLovey 黃浩琳 陳慧敏 陳詠謙 鐵樹蘭 黎曉陽
第八行 - MastaMic 艾粒 Blaster Yellow! 吳業坤 John RVHOCPC
第九行 - 容祖兒
第十行 - H0TMAN
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

做咩唔擺h0tman坐你隔離
Wonders 發表於 2018-1-2 21:48

我覺得佢不是O
我咪插左囉
HOTMAN 發表於 2018-1-2 11:45

點解2014年嘅新人可以拎住Be Little、Blaster咁勁嘅碟出道
而最近幾年嘅新人連大碟都出唔到 ...
nicholashin 發表於 2018-1-2 22:34

2015 - kwangor

2017年近代香港樂壇盤點

(這個寫於所有頒獎典禮之前,去年寫,今年PO)

編按:年末,香港各大音樂頒獎禮 ...
nicholashin 發表於 2018-1-2 23:21

支持磚頭!我寫得真係好好聽

點解和每天講再見唔係冠軍歌
帥小寶` 發表於 2018-1-3 19:19

如果太多冠軍歌會被Aga及Kary的fans質疑造馬

我買左
百姓
Songs of Love
We R Mr. 1
We R Mr. 2
My Tale
Live in the moment
神奇之女

...
John 發表於 2018-1-3 16:49

我買左:
Much Feelings Little Thinking
Live in the Moment
Sophrology
I
We R Mr.1
We R Mr.2
My secret Live CD/DVD
My Spiritual Life EP
千色
18安士
Love and the other things

我買左:
Much Feelings Little Thinking
Live in the Moment
Love and other things
The drugs called mu ...
帥小寶` 發表於 2018-1-3 20:08

我應該會買埋The drugs called music CD

岩岩計完分 有個好恐怖既賽果 都係造馬先
HOTMAN 發表於 2018-1-3 19:29

恭喜KARY!

想搞個廢版CM metacritic
bagfgfcde 發表於 2018-1-3 20:33

KARY 粉全面進場

你呢咁
bagfgfcde 發表於 2018-1-3 21:15

我好明顯係勤粉
2017同克勤一樣咁努力

又唔係問緊你係乜粉 = =
係人都知你係祖粉啦~
bagfgfcde 發表於 2018-1-3 22:04

2018好驚比走音琪班fans攻擊

你搞我玩
jose 發表於 2018-1-3 21:09

公然色誘美袋

點解你唔投祖祖丫

各位請支持祖兒
HOTMAN 發表於 2018-1-4 22:57

用左100張太空卡投左Gin Lee

其實好想淨係mark十大...
cymusic 發表於 2018-1-6 23:25

比你lo
不過點先shift到個第二比你

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

決定改名做一人組合HOTMAN & KARY

^^奉愛之名2018CM愛霏力排行榜 week1^^ 1/1/2018-1/7/2018

1. jose
2. bagfgfcde
3. hehehaha
4. Frankiekiekie
5. JasOh103
6. nicholashin
7. janickfu
8. dongbb2332
9. 帥小寶`
10. ~蛋撻~