返回列表 發帖
是年紀的筆 不知不覺地改寫自己

Pandakill真係好好睇

覺得佢好嘔心
賣肉賣到出晒面
不經意少少得唔得
jose 發表於 2017-12-4 21:13

好似蔡健雅既同鄉 陳 _ _ 咁

Cantopop is influenced by international styles, including jazz (。。。), rock and roll, rhythm and blues, electronic music(????), Western pop music and others. Cantopop songs are almost invariably performed in Cantonese. Boasting a multinational fanbase in Southeast Asian nations such as Thailand, Singapore, Malaysia and Indonesia, as well as in the provinces of Guangdong and Guangxi in mainland China, Hong Kong remains the most significant hub of the genre.[3] The most significant figures in the Cantopop industry include Paula Tsui, Teresa Teng, Samuel Hui, George Lam, Alan Tam, Sally Yeh, Roman Tam, Anita Mui, Leslie Cheung, Beyond, Andy Lau, Jacky Cheung, Aaron Kwok, Leon Lai, Sammi Cheng, Faye Wong, Kelly Chen, Eason Chan, Hacken Lee, Joey Yung and Kary Ng.

Gin Lee who?

其中,樂壇天后復出後的首張專輯大碟大膽地打破以往的情歌以及電子舞曲路線,改以流行作為主題,為香港樂 ...
JasOh103 發表於 2017-12-5 00:21

支持鄭姓歌手
eg 鄭傭 鄭瘦文

一早起身 又聽左十次call it what you want
開心

發現帶著音樂去旅行最高質果四首都已經俾CM會員自plug哂
希望有會員會自plug埋同名作! 咁就可以算係任務完成了

小道消息話年尾俾新人獎俾佢既會員都值20000分

估唔到今年先係新人。咁快可以爭緊至尊歌
kk8733 發表於 2017-12-5 12:03

你上年咪派左 「咁都唔記得我把聲 歐」 囉 = =
仲新乜鬼

Taylor Swift啲歌真係好好loop
例如:Call It What You Want

本身獨立聽覺得好悶 入碟聽突然好聽咗
雖然隻碟好一般 抵佢開始Flop
nicholashin 發表於 2017-12-6 00:59

可能因為太好聽 你唔識欣賞
我建議你都係聽翻閻奕格隻碟算

支持格格
nicholashin 發表於 2017-12-6 12:30

支持2 all

不如估下櫻花粉的浪漫下週走勢  
A. 14>01
B. 14>03
C. 14>10
D. 14>14
E. 14>19
F. 14>XX ...
nicholashin 發表於 2017-12-6 12:40

F

樂壇已死 好歌冇好報

#JusticeForLUGTYAI
#LUGTYAIDeservesBetter
#LUGTYAIsweetieImSOsorry
JasOh103 發表於 2017-12-6 17:57

樂壇已死

就好似Taylor Swift唔派Getaway Car 走左去派So it goes咁

fixed
JasOh103 發表於 2017-12-6 20:12

聽緊喎
好聽到震 好似香港既New Year's Day咁 (快啲黎感受下冬天既感覺 )

New Year's Day >>>>>>>>>>>> Don't Text Him >>>>>>>>>>> 和霉Gin講再見
懷疑你因為住係某國家 所以對NYD冇feel

係要同呢度人相反
Wfc

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

和嬅粉講再見

why bully anti kay
JasOh103 發表於 2017-12-7 00:00

Sorry 我係琪粉黎架

反容好開心
John 發表於 2017-12-7 16:17

CM呢個論壇
每次都證明Gin Lee D fans係幾咁無恥
不過Gin粉比較團結 仲要識得出擊詆毀反Gin者
反Gin就一盤散沙

反Gin好開心
和每天講再見正垃圾

支持Gin lee嘅人都是世上最亮族群 係最好嘅人
Gin Lee會好多謝佢地 對gin Lee咁好 無條件支持
雖然Gin L ...
John 發表於 2017-12-7 16:23

多謝支持容祖兒接班人

Hold on to the memories, they will hold on to you
And I will hold on to you

SOTY

容 我一直高歌真切為你 送上冠冕
JasOh103 發表於 2017-12-8 09:26

支持T(a)yT(a)y

林奕匡作曲好難聽
差過宋念宇一百倍

我覺得CF一向用chord幾特別,可能出黎個melody未必啱香港人口味啦
不過拾回係比謝安琪唱衰哂啫,佢班fans ...
hehehaha 發表於 2017-12-8 18:05

好似小宇咁 其實佢既歌好好聽 但香港人唔識欣賞

好長好粗2017

排名不分先後左右忠奸(係人定係鬼)
我寫了很多字,卻得不到一個人
你是什麼時候開始不愛我 ...
hehehaha 發表於 2017-12-8 19:43

帶著音樂去旅行
我們...能回到原來的樣子嗎

D_u Nei
隔離區個post 我笑到gapgap聲
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-9 13:17

好露骨
接受唔到

我今年首至尊歌好好聽

第二位呢?
第三位呢?
dongbb2332 發表於 2017-12-9 15:47

好唔好聽過好多歌我就唔講太多 剩係想講一句
我!好!鍾!意!

support* Xiao Yu ~ 1314,,, ><

為左聽夠1000次二珂首告白氣球
我決定今晚要一直播住呢首歌

冬天要聽咩碟呢?
HOTMAN 發表於 2017-12-9 23:22

Goodbye & Hello
陌生人
記念
說到愛

請支持今週NH TOP 20 2017上榜位置最高嘅派台歌
nicholashin 發表於 2017-12-10 01:16

11>11>X
只有這句

Don't read the last page

Big HIT confirmed!

I was riding in a getaway car
I was crying in a getaway car
I was dying in a getaway car

點解最尾呢段可以好聽到咁

go listen to your washing bottles la
JasOh103 發表於 2017-12-12 09:09

好啦 聽翻次先

想帶著音樂去旅行

飄下啦
nicholashin 發表於 2017-12-13 14:12

想俾獎2 all

最佳重唱/翻唱歌曲
銅獎:姊妹2016(平行宇宙版) - 張惠妹
銀獎:最好時光2017 - 容祖兒
金獎:告白氣球 -  ...
nicholashin 發表於 2017-12-13 14:14

你漏左林奕匡啲勵志歌 = =

話明最佳 其他好歌難免會首先犧牲  
e.g. 王雯 - 應該分開嗎?、容祖兒 - 麻煩你2017 ...
nicholashin 發表於 2017-12-13 14:28

多謝稱讚周二珂

二珂首告白氣球真係好聽到

因為Gin Lee係屬於極端人口
jose 發表於 2017-12-15 07:34

外來入侵物種

和死肥幸講再見

有無人知「沉默有多恐怖 從未這麼感覺到」後面個No係咩意思
nicholashin 發表於 2014-12-23 14:24

應該同海闊天空既oh no性質相似

有趣

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Hold on to the memories they will hold on to you
Hold on to the memories they will hold on to you
And I will hold on to you

好聽到

我恨你恨到比宇宙更大
被年月壓縮到最小紙碎一塊

差啲扑低之際穩住陣腳再成功衝入港鐵車廂

唔知kingjer搞到yumkay抑鬱個陣有唔有「同理心」呢?
JasOh103 發表於 2017-12-20 11:05

2011年12月11日,謝安琪接受ONTV訪問,被問到有指她明年紅館騷門票銷情欠佳,Kay淡然說:「開賣幾日,多謝主辦商丘亞葵撐我,仲要多謝網民瓊姐咁快幫我負面宣傳,可能加速我銷情。」

蔡健雅終於開翻ig

Yeung Tung 楊彤

新歌預備好出世了

找來很talented的兩位朋友 Marstn 和 Serrini 來feature曲詞和合唱
不 ...
nicholashin 發表於 2017-12-21 16:12

想難聽過呢三首都幾唔容易喎 ^^

上年某j字頭最淫會員話我太少宣傳 @jasonng
所以今年唯有宣傳多啲啦

聽晚8:00約定大家