返回列表 發帖
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

感激天主賜我三角題呢首好歌

2017 第八屆金音獎完整入圍名單
最佳創作歌手獎
J.Sheon/《街巷 同名專輯》
桑布伊/《桑布伊創作專輯.椏 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-26 17:18

想知反宇力去哂邊 尤其係啲話小宇作曲差既人
係咪flop哂?

聽完AI愛笑到停唔到 有冇人救下我
HOTMAN 發表於 2017-9-27 11:25

聽翻次和霉Gin講再見 即刻喊到停唔到 ^^

按:榜主之愛將連某,其歌曲《玩笑開的時間》僅上榜2週極低位

笑左

十大仲有2-3個位...
John 發表於 2017-9-28 20:37

俾Wonder Woman 同 五十路 ok??

鍾意緣兩半既人一定會鍾意近在咫尺!
利申 只愛後者

靚聲vs爛聲喎
JasOh103 發表於 2017-9-29 08:29

Gin Lee把聲好蘭咩

下星期上三角題定櫻花粉好
更重要既係out唔out某首疑似冇派既歌好

開心
下星期日同星期一都有人請食飯 ^^

Sweet^^
stopzi 發表於 2017-9-30 00:56

[/hide]

好開心
玩天天狼人殺全程信啱人出左一張發我金水既悍跳狼

目測二珂女銅、飛十二大、小宇男金都谷得切

樹rrini隻碟有得預售
Kfmusic 發表於 2017-10-1 22:36

Old news...

又想寫廢碟評。。
#身痕
#2號牌也是張皮癢的牌

三角題好好聽

powerful既歌評高質到呢
JasOh103 發表於 2017-10-2 18:48

仲高質過首歌

好似你個beautiful love tag仲高質過首歌咁

首歌要好高質先會獲得一評
唔高質既提都廢 ...
JasOh103 發表於 2017-10-2 18:53

你係咪想講冇被提過既空姐 隨風而來隨風而去 曌 今朝有酒 好風如水 緣兩半 Live 都好低汁

其實真係好嘅歌係唔洗經歷歌曲發生嘅事或者聽夠某個次數都會被打動
尤其當某首歌講嘅嘢喺香港理應好普遍 都 ...
nicholashin 發表於 2017-10-2 19:29

你難得有一次講野係咁有見地
支持

那一年那女孩 一個人看大海
懵懂的期待 還不曉得何謂愛
月光灑落大海
半夜的電台 有種青澀化不開

支持慢熱得黎又真係好聽既歌

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2017-10-2 23:28

成件事好on_

請投選2017我最喜愛歌曲
A. 櫻花粉的浪漫
B. 原來的你
C. 三角題

放棄治療真係好好聽

想上返 _敵

有無人同我一樣好期待2018年1月1日903新人金Live
nicholashin 發表於 2017-10-6 12:29

期待我個榜既新人金Live好過啦

可能係同一個人呢
nicholashin 發表於 2017-10-6 12:39

原來903會頒新人金獎俾一個咁高質既女歌手

百幾AP好易追姐
nicholashin 發表於 2017-10-6 12:45

Baby Stop ok???

PLEASE SUPPORT PANDAKILL

Pandakill Season 1-3 Award Presentation Ceremony

最佳局
入圍名單:
第一季 第七集 第三局 (預女獵守白狼王)
第二季 第一集 第一局 (預女獵守惡魔)
第二季 第三集 第一局 (預女獵守惡魔)
第二季 第八集 第三局 (狐女獵守)
第三季 第三集 第二局 (預女獵守惡魔)

MVP 入圍名單:
JY (第一季)
JY (第二季)
囚徒 (第二季)
2009 (第二季)
JY (第三季)
KS (第三季)
囚徒 (第三季)

最佳狼人 入圍名單:
JY (第二季 第一集 第一局)
沐沐 (第二季 第一集 第二局)
李錦 (第二季 第四集 第一局)
老鼠 (第二季 第四集 第三局)
JY (第三季 第二集 第二局)
囚徒 (第三季 第八集 第一局)

最佳神牌 入圍名單:
2009 (第一季 第七集 第三局 守衛)
小舞 (第二季 第一集 第二局 獵人)
JY (第二季 第二集 第一局 獵人)
囚徒 (第二季 第七集 第三局 女巫)
小蒼 (第三季 第四集 第二局 女巫)
JY (第三季 第五集 第二局 預言家)

最佳村民 入圍名單:
JY (第一季 第一集 第二局)
小舞 (第二季 第二集 第三局)
桃子 (第二季 第三集 第三局)
桃子 (第二季 第五集 第二局)
KS (第三季 第三集 第三局)
JY (第三季 第四集 第三局)

最佳進步獎 入圍名單:
Sol君 (第二季)
老鼠 (第三季)
小蒼 (第三季)
沐沐 (第三季)
小樓 (第三季)

最佳發言 入圍名單:
小舞 (第二季 第一集 第二局)
2009 (第二季 第一集 第三局)
小蒼 (第季 第三集 第局)
小舞 (第三季 第五集 第二局)
JY (第三季 第五集 第二局)

顏值擔當 入圍名單:
二珂 (第一季)
二珂 (第二季)
2009 (第二季)
小舞 (第三季)

最佳後期:第二季
最佳佈景:第二季

提名數目:
10 JY
------------
05 小舞
04 囚徒 2009
03 小蒼
02 桃子 KS 沐沐 老鼠 二珂
01 李錦 小樓 Sol君

開心
10月11日有二珂新專輯聽

恭喜某女歌手首歌成為2017年我個榜既第九首自plug上榜歌

緣兩半??
John 發表於 2017-10-7 11:26

支持呢首既姊妹作 近在咫尺

YAAAAAAS QUEEN 清唱都咁好聽
vocals always wins

每夜也為理想去睡眠 上到幾輕鬆{:4 ...
JasOh103 發表於 2017-10-8 21:22

WOW 黃翠如唱歌原來咁好

想RE某首acoustic歌入十二大

https://www.ptt.cc/bbs/popmusic/M.1507126613.A.C20.html

好期待下屆金曲獎
ptt已經好多人討論緊

某首歌終於派台 可以歡迎某歌手加入三甲混戰
nicholashin 發表於 2017-10-10 18:40

恭喜吳業坤 顏卓HOTMAN

_______歌路相對成熟(連個歌名都成熟過人 例如________) 感情亦比較細膩 係香港樂壇係比較難走

做成熟情歌係好難大hit
楊千嬅做到係因為佢上哂岸有足夠固定支持者

恭喜 _______ 首 ________ 下星期強勢上榜!

開心 有得聽2 all新碟

期待NH點評Baby Stop

年度級!
利申未聽
nicholashin 發表於 2017-10-13 19:23

咁聽左二珂既楓紅同第二次表白未??? ^^

支持小宇隻同在既會員請呼吸

Out唔out有_____ 好......

_ _ 至尊歌好唔好
nicholashin 發表於 2017-10-15 14:21

閃光?

介紹一個youtube channel 先
佢會PO唔同獨立歌手既國語歌上去 有新有舊
我都借此認識左唔少好有心既獨立歌手同好好聽既歌

https://www.youtube.com/channel/UCFwjMT3zjVLCIVtAU4PGZHQ/about

►觀看時,請記得開啟Youtube內建字幕功能,並調成720p [ HD高畫質 ]
「曾經躊躇,而後摺疊回憶、帶走溫柔。」
熱愛民謠、獨立音樂、後搖滾,
將不定期在夜晚開直播。

/

本頻道接受任何獨立音樂的相關合作,若您想投稿自創歌曲,
請聯繫:indie17.music@gmail.com
或者Facebook粉絲專頁私訊,我們將會盡快回覆您。
FACEBOOK | http://fb.me/double.youtube

/

若有侵權請以告知代替檢舉,雙下巴將會撤下音樂。
The films are just for share.
Please advise to remove immediately if any infringement caused.
Thank u :-)

又要諗We R Mr.下首自plug 今次揀首節奏快啲好無
nicholashin 發表於 2017-10-16 15:10

自plug Don't Text Him 啲歌好過啦

佢應該會派歌嘅 利申唔知有咩途徑試聽隻碟
nicholashin 發表於 2017-10-16 15:29

。。。
https://youtu.be/MDuaw4BNtuE

十大好似已定
除非美祖派歌
JasOh103 發表於 2017-10-16 16:34

恭喜某肥婆

齊競猜以下邊首會有十二大 定係兩首都冇

查無此字 02>01>02>06>05>04>04>03>06
有淚多好 02>01>01>04>05>06>04>06>08

點解A-Lin可以唱未單身唱到咁好聽
首歌真係俾佢昇華左

查無此字>>>>>>>>>有淚多好 好似係
stopzi 發表於 2017-10-17 22:55

你係咪好鍾意查無此字果句「你覺得我是0」。。。

下一首自plug邊隻碟既歌好

Don't Text Him
We R Mr.
同在