返回列表 發帖
其後大會為配合 Phil 的專碟碟名《My Taste of Life》,所以安排他與 Fans 為 cupcake 裝飾,之後更由Phil 親自餵 fans 食蛋糕。活動當然少不了 Phil 唱歌的環節,他唱了碟?兩首主打歌《草原》和《好好的聊個天》,期間他更走到台下派利是,與fans打成一片,Fans 反應熱烈。而 Fans 們亦非常有心,送上由 5 個 BB公仔組成的「五福臨門」給 Phil,寓意無論是專輯的「BB」,還是真人的「BB」,他們都希望 Phil 可以三年抱兩,做個多仔公。
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

剛剛從巴黎回來不久的 坤哥,開始正式投入新歌錄音工作,坤哥直言2017年放了比較多時間在拍攝劇集方面,今年希望能有多些音樂作品跟歌迷見面。「剛過去巴黎之旅,對自己在音樂上有好大啟發,跟一班同是來自香港既音樂精英於一個陌生國度一齊生活一齊創作,感覺好舒服、自在,好似學生時代跟一班同學去camp既感覺,結果短短幾日完成了新歌【凱旋門】,MV同歌詞紀錄?我起巴黎生活同錄音過程、感受、啟發。」提到 2018 計劃,坤哥希望能夠出到一張全新專輯,跟更多不同音樂人合作,發掘更多自己音樂上潛能!
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

愛徹底 唔係「真係好好聽」
絕對唔可以用唔肯定既語句去形容霏女啲歌,錯哂
因為
愛徹底 本身就好好聽
無論 ...
hehehaha 發表於 2018-2-28 16:48

吳雨霏好靚女

你都唔係講得無道理嘅
jose 發表於 2018-2-28 21:49

我非常同意4號位同學既說法

活動程序:     
9:30                             主禮嘉賓致歡迎辭
9:45                             鄧麗欣與參加者齊做熱身操
9:50                             鄧麗欣上台分享護眼心得
9:55                            鄧麗欣、楊鎧凝(Celine妹妹)、徐榮(徐陳之家)、「蜘蛛媽媽」鄭麗莎及主禮嘉賓主持起步儀式

能被你最眷戀
bagfgfcde 發表於 2018-2-28 21:48

唔想眷攣!

3月某人又大一歲啦
希望唔好再亂咁錄音 正正經經叫夕爺寫返首歌唱
JasOh103 發表於 2018-3-1 00:18

我都想大

下星期同父母去食龍蝦。。
kk8733 發表於 2018-3-1 12:07

食唐青儀 好重口...

我食得入口就ok所以算係識煮
stopzi 發表於 2018-3-1 15:15

我都想一齊煮...

想食
kevinlai1621 發表於 2018-3-1 15:17

我都開始肚餓...好多野想食...

唔會食人形龍蝦。。驚。。
kk8733 發表於 2018-3-1 16:47

想食...

你遇到任何困難,有甚麼不開心,我都希望可以幫你分擔。就算解決不了,我都希望可以在你身邊,陪著你。我不想你裝傻裝沒事,我不要你怕我擔心。但我不想你情願跟外面的人吐苦也不跟我講。我不想你覺得我會越幫越忙,我希望你需要我多一點,依賴我多一點,把心底的都告訴我。要猜你在想甚麼其實很累。當你每一次很辛苦的時候,我不是你找吐苦的首選,我會很懷疑自己究竟在你心中的地位⋯⋯我重要嗎?你需要我嗎?你覺得我沒用嗎?別的女生是更好的聆聽者嗎?她們逗得你比我開心嗎? 我不是想把focus放在我身上,但是每一次你回家都裝沒事,每一次問你你都甚麼都不肯說時,我真的開始失去安全感,失去你需要我的那種安全感⋯⋯!

karis lee
5 days ago
細個吾鐘意千嬅,但長大左好鐘意楊千嬅、好欣賞佢為人。

karis lee
4 days ago
睇倒千嬅由傻大姐到40幾嘅女人,真係好欣賞佢。

今日係咪兔誕?

點解第88頁同第87頁係一樣嘅原本
kwanie 發表於 2018-3-4 21:34

有時d分頁係怪怪地 可能有bug

聽講話擺一年先拆好似會聚財定唔知咩拎人運
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-4 19:42

我擺到新15後拆就算

其他親戚全部都係20元。我會拆哂儲入銀行。。
kk8733 發表於 2018-3-4 19:43

我擺係屋企 銀包冇散紙就拎幾張用

我要財運!
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-4 19:44

唔要桃花?

我本人真係好正
hehehaha 發表於 2018-3-4 20:28

有冇相?

一千一封都試過
Wonders 發表於 2018-3-4 20:55

封1000蚊津巴布韋幣^^

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2018-3-4 20:57

比我

好老土 -_- 永遠總會有人講呢D
kwanie 發表於 2018-3-4 21:37

又唔小心證明左我係阿伯=.=

有財運就有桃花架啦

升中四了

當抽獎都幾好

開工利是多過哂其他

咁你拆左未丫
kwanie 發表於 2018-3-4 21:38

未丫...

呃ap呃到你

怪唔知276
stopzi 發表於 2018-3-4 21:39

我係認真討論!詳見yum食台

睇下你親戚有幾多囉
kwanie 發表於 2018-3-4 21:40

我親戚少

咁不如比晒我我幫你拆
kwanie 發表於 2018-3-4 21:41

情況就好似比哂利是媽媽 比媽媽幫你儲起咁

我唔入嗰啲post架!我同自己講 唔可以被人影響到
stopzi 發表於 2018-3-4 21:41

分享下煮食心得 仲有美食照片睇!

拆完之後D 錢無左架啦
利申: 存錢機
kwanie 發表於 2018-3-4 21:42

原來你係機

這是全宇宙最大的謊言
kwanie 發表於 2018-3-4 21:44

媽媽幫你儲起利是錢去媽媽個戶口

我自己拆完啲錢都係無咗crydie
唔知點解無晒
stopzi 發表於 2018-3-4 21:45

跌左

美元真係跌緊
去邊都要捱貴匯率
kwanie 發表於 2018-3-4 21:48

好彩歐元最平個時去左歐洲

未拆
kevinlai1621 發表於 2018-3-4 21:50

我都未丫

希望有有錢佬打救我
stopzi 發表於 2018-3-4 22:09

打死你

忍心咩?
stopzi 發表於 2018-3-4 22:15

唔忍

無話係一場交易
stopzi 發表於 2018-3-4 22:15

房租是一次性交一年的

點解唔係瞓醒再食?
mamakin 發表於 2018-3-4 12:23

肚餓

今晚又可以12點幾先 為理想去睡眠
JasOh103 發表於 2017-6-19 22:35

和3月4號講再見

best day of my life
JasOh103 發表於 2018-3-4 22:51

點解丫

巧長 不了 好攰
stopzi 發表於 2018-3-4 22:52

我都攰了

其實有冇香水公司可以贊助下Gin Lee
佢個朵咁臭
或者下次買CD送香水
hehehaha 發表於 2018-3-4 22:56

原來my january送香水係呢個原因…

過去一星期都諗緊Sammi Top 10 songs要點寫
其實已經有方向 希望今年出到
JasOh103 發表於 2018-3-4 23:10

我都想寫吳業坤十大
因為佢少歌 好易揀

當年Something about you第一版
容祖兒送通心粉係咩原因?
hehehaha 發表於 2018-3-4 23:17

暗示祖兒當時仲係處 所以希望通窿

和每天

好勁
林夕填詞真係超正

睇緊男親女愛

一開場control已經lost control
帥小寶` 發表於 2018-3-4 23:39

狠狠都好噴

整容公司都要出動
jose 發表於 2018-3-5 01:39

整祖兒 好黑心

原來林奕匡曾經同陳奕迅出現喺同一隻碟
nicholashin 發表於 2017-7-1 16:23

邊隻?

喺倒數活動上面,Kary話打算全年復出,又話會多啲見下大家,仲話揀緊歌會錄下。其實,Kary自從三月小產之後 ...
nicholashin 發表於 2017-7-1 22:49

Come with me
奉愛之名
愛徹底

原來全部都係倉底貨