返回列表 發帖
自plug Don't Text Him 啲歌好過啦
bagfgfcde 發表於 2017-10-16 15:17
佢應該會派歌嘅 利申唔知有咩途徑試聽隻碟

Come With Me 263,820 views
和每天講再見 564,072 views
JasOh103 發表於 2017-10-19 10:57
Nights Without You 9,137 views
隨風而來·隨風而去 0 views

big HIT confirmed
JasOh103 發表於 2017-10-20 10:22
仲hit過世界真細小

習慣每日訓前 聽一次很晚的晚安
lca6 發表於 2017-10-20 20:11
佢再唔派新歌就會被人強搶我個榜嘅女歌手獎

由戴佩妮作詞作曲的這首壓箱寶,是戴佩妮割愛給XX的一首好歌。

i.e. 倉底貨
派錯歌囉 點會派消化不良同children song架 愛比死更冷同Dreamcatcher catchy得多啦
HOTMAN 發表於 2016-12-25 01:54
但派慢熱既《空姐》同《和每天講再見》 唔派catchy得多既《隨風而來‧隨風而去》又無問題

小肥
差一點 17,737 views
當你走了以後 22,018 views
冒雨 29,033 views
R.E.M. 12,458 views
內外 11,020 views
過伶仃洋 1,688 views
當你走了以後II - 觸景傷城 23,006 views

17737+22018+29033+12458+11020+1688+23006=116960

某歌手
歌曲A ~141,100
歌曲A (Remix) ~16,700
歌曲B ~150,300
歌曲C ~3,300

141100+16700+150300+3300 = 311400

某歌手今年歌曲點擊率係小肥今年七首歌既2.66倍!
Talent always wins

nic_______n 同 H_____M 係咪夾埋一齊NE冠千色 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-22 19:54
後面嗰個乜水?

愛匡
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

俾個名有個「一」字既歌十二大好唔好
吾是一想到你
bagfgfcde 發表於 2017-10-23 13:15
《第一次想妳的感覺》要加油!

今年最出色大碟
同在 VS Don't Text Him
bagfgfcde 發表於 2017-10-23 14:41
Don't Text Him

利申未聽
睇黎某首歌個冠又要再推遲 跳舞的梵谷好正
lca6 發表於 2017-10-23 19:35
三角題加油!要打低忘記有時拎十大!

《孝順》呢啲先係爭獎歌架嘛
咩UPSIDEDOWN 神奇之旅 龍鬚糖唔該收皮

纏路真係好好聽
想俾十二大
bagfgfcde 發表於 2017-10-24 20:51
千色好聽咁多

26/10 叱咤咤 派台歌

A-Lin - 光之海 (p)

希望A-Lin準備好上我個台

開心樂園餐有三本故事書由merry lamb lamb畫插畫,CM粉絲仲唔快D去支持 ...
KITSTON 發表於 2017-10-27 12:34
而家嘅小朋友好幸福

我都諗緊
好想比秦馨敏
John 發表於 2017-10-29 20:01
出碟年先計新人看似很有意義其實不切實際

標準形成左要改就好麻煩
點改都有人受害
John 發表於 2017-10-29 20:11
不過今年甚至唔畀新人獎都Ok 好難有咩人受害

櫻花粉的浪漫啲鐘聲聽極都咁正

話說今日食三哥 成班員工不斷討論川味有幾好食 仲要疑似派人去買外賣

Better days they never came
Paradises are all the same

還要過幾多晝夜才到達末日樂園
讓世界_ _以先讓我玩一圈
雲海山野漫山花海沒了沒完
靜看山腳不知點算

還在早晚嘆息終點彷彿很遠
麻痺憂傷無用的止痛藥丸
密雲掩蓋大地活在失樂園
不需要陽光也很溫暖

你問我將來點
你問我都唔知
我想代替月亮懲罰你哋
漫步水面 所有置諸不理
儆惡懲奸 成就我哋

Burnt out ends of broken days

還要過幾多晝夜才到達末日樂園
讓世界_ _以先讓我玩多圈
雲海山野漫山花海沒了沒完
若走近崖邊 仆親點算

誰在阻我嘆息悲傷一舖清算
麻痺憂鬱無用的止痛藥丸
密雲掩蓋大地活在失樂園
失去陽光有假溫暖

你問我將來點
你問我都唔知
我想代替月亮懲罰你哋
漫步水面 所有置諸不理
儆惡懲奸 全部要死
我想代替葉問懲罰你哋
言辭帶刺不顧忌
末日參加這個不歸的遊戲

This song is SO PERFECT!

We R Mr. Vol. 1 & 2 蝦米音樂點播率
不屈100110
還原成長30730
我要走更遠25880
致未來的我21477
遠走高飛18255
從前說17927
安歌17343
長路17156
時間遊戲16878
只好再見14858
口罩10885
相見好9778
中伏9090
搏一鋪8355
天知道8175
人間遊戲7667
對錯論6683
新平衡6304
本能6086
今天怎麼了6068
No Fear5778

有趣

903成日聽到,以為係kary,塭左首歌兩日,終於揾到,好聽

恭喜Jude成為Kary接班人!

游戲.......
kwanie 發表於 2017-11-3 23:45
因為係某國家嘅網站

希望Serrini會係11月19日之前派若葉之年
bagfgfcde 發表於 2017-11-7 22:27
派我而家上緊嗰首會更好

支持 LUGTYAI
-Prince- 發表於 2017-11-8 22:27
支持

如果我今年新增設100個獎頒哂俾Serrini
係咪可以推到佢拎到CM共和榜頒獎典禮聯頒歌手獎 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-9 22:15
例如Don't Text Him最好聽嘅十七首歌

❛ 世上的偏見是框架,不諒解是囚住我們的網 ❜
  視野裡的紅是有色眼鏡,紊亂的雜訊是思緒

紅色生產淌血 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-11 16:35
我開始懷疑你係想人畀錢叫你收聲

你係咪俾? 我剩係收港紙
bagfgfcde 發表於 2017-11-11 23:17
本帖隱藏的內容需要積分高於 7799 才可瀏覽

應該將會成為今年聽得第二多既歌
bagfgfcde 發表於 2017-11-18 11:42
聽夠2000次告白氣球未。。。

容祖兒今日出席商場活動時表示其聖誕願望是身材可更玲瓏浮凸,還透露日前接受身體檢查時竟發現再度發育,身高由168cm增至171cm。想那部分身材更好?她說︰「想腰幼一點,覺得自己不像從前般緊緻,所以要更努力運動﹗我擔心身材會變得像舊同學那麼幸福﹗」

all good except 天變地變情不變
JasOh103 發表於 2017-11-21 23:20
就換做人間失格啦

法國今年香港樂壇幾多人發力出大碟,至少唔係single collection
祖兒一收斂個個瘋狂出嘢,值得鼓勵
而總結 ...
hehehaha 發表於 2017-11-23 18:26
不過大部份質素連single collection都不如喎
上年論質論量都係完勝今年

Sorry囉,最多我加返林奕匡 - Songs of Love上去囉
不過上年J Pop的確已經屌打哂今年全部碟 ...
hehehaha 發表於 2017-11-23 19:49
祖粉 ban

I mean 上年都好多人肯出大碟呀

TDCM最主要係冇興趣
同埋佢地最好既專輯都咁弱其實幾sad ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-23 19:59
Never Odd or Even同The Drug Called Music同樣係有一堆唔好聽嘅派台歌 前者嘅unplugged起碼好聽啲啦
不過唔弱就爭唔到至尊碟啦

2015年同2016年Week 34冠軍歌都被調出十大 今年Week 34冠軍歌都無十大!
2008年Week 40冠軍歌有至尊歌 今年Week 40冠軍歌都會至尊!

對上一首Week 35冠軍歌有十大係《我們》 之後三首千嬅一首Joey一首Sammi都拎唔到
如果今年Week 35冠軍歌有十大 就可以正式宣佈主唱歌手已經超越千嬅、Joey同Sammi

林奕匡好flop
希望佢快啲休息 唔好再唱歌
bagfgfcde 發表於 2017-11-28 23:11
邊個黎?

無論幾時聽 We R Mr.都依然係咁好聽
就好似Merry Lamb Lamb幾時都咁養眼咁

我好耐無聽 =,=
因為隻碟出嗰段時間我好唔開心
依家開心仔就唔聽^^
jose 發表於 2017-11-29 23:47
所以要支持想拋開一切要想

我嘅第四最愛  (雖然當時無上到榜)
jose 發表於 2017-11-30 00:26
頭三位係時間遊戲、還原成長同邊首

好佩服某會員可以一日到黑都出PO反容
冇人駁都可以反得咁開心
bagfgfcde 發表於 2017-11-30 20:49
Sorry

感謝自己這知己
總會 陪我笑 陪我哭 陪我愛
陪我痛 陪我在跌倒後 重來
就算我甚麼都失去
我很確定 不用畏懼

Eason有新MV 希望派台

不管世界拍打混亂的節奏
不必擔憂 你還有我
我不要太成熟 要天真愛妳到最後
再也不想別的 讓你接受我 別無所求

Taylor Swift啲歌真係好好loop
例如:Call It What You Want
bagfgfcde 發表於 2017-12-6 00:02
本身獨立聽覺得好悶 入碟聽突然好聽咗
雖然隻碟好一般 抵佢開始Flop

可能因為太好聽 你唔識欣賞
我建議你都係聽翻閻奕格隻碟算
bagfgfcde 發表於 2017-12-6 08:51
支持格格

支持2 all
bagfgfcde 發表於 2017-12-6 12:34
不如估下櫻花粉的浪漫下週走勢
A. 14>01
B. 14>03
C. 14>10
D. 14>14
E. 14>19
F. 14>XX

F

樂壇已死 好歌冇好報
bagfgfcde 發表於 2017-12-6 13:04
本來係A 睇完你個post改咗
支持林奕匡

01/12 勁爆派台歌

Serrini - Don't Text Him (C)
hehehaha 發表於 2017-12-6 17:55
每次你捉住我隻手衝紅燈我都想死 > Don't Text Him

原來某歌手部份歌唱作分之前無除2

我真係恭喜你呀

拾回好難聽
HOTMAN 發表於 2017-12-8 08:58
等我叫Cousin Fung死忠 @hehehaha 同你講