返回列表 發帖
90年代出道的湯記,慶幸自己出道時間好:「我都算好運,嗰時內地啱啱開放,啲人可以聽廣東歌,家返內地登台,有啲fans得20歲,佢哋話讀書已經聽我啲歌,估唔到自己可以吸納8、90後fans,我諗呢啲係緣份,反而香港呢代係聽緊吳雨霏、王菀之。」

湯記夠貼地
Happy and Blessed.

For the first time since Nielsen started measuring music consumption in the United States, rock is no longer the top genre in terms of overall consumption. Instead, the combined genre of R&B and hip-hop has taken the crown, and while the two styles are fairly close to one another when it comes to percentages, the latter has pulled ahead, and it seems like it will continue to distance itself from the competition in the coming months and years.

支持

呢條片正
睇一次爆笑一次
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

呢條片正
睇一次爆笑一次
dongbb2332 發表於 2017-7-23 13:43

你條野壞咗呀

你條野壞咗呀
jose 發表於 2017-7-23 14:35

慢慢黎, 比你夾既, 慢慢黎!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

呢條片正
睇一次爆笑一次
dongbb2332 發表於 2017-7-23 13:43

影衰哂個名有王字既人

呢條片正
睇一次爆笑一次

個樣同龍蝦有幾分相似

個樣同龍蝦有幾分相似
bagfgfcde 發表於 2017-7-23 15:41

葉冠霖hold 音樂節目
真不得了
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

MacBook pro買外殻保護佢好定買內膽袋保護佢好?

睇到霏姐YouTube + Spotify都慘敗收場真係好開心
證明樂迷仲識聽歌 樂壇未死
Hallelujah
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

MacBook pro買外殻保護佢好定買內膽袋保護佢好?
harryharry 發表於 2017-7-23 17:53
我見過人買曬兩樣

90年代出道的湯記,慶幸自己出道時間好:「我都算好運,嗰時內地啱啱開放,啲人可以聽廣東歌,家返內地登 ...
jose 發表於 2017-7-22 23:09

佢追樂壇追好貼架
Gin Lee都識
仲知佢隻新歌叫空姐
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

小人國6好好睇<3
我愛"黑的"<3333333333333

常識姐d常識我覺得冇上次咁反智咁痴線 但係都好好笑 點解會冇佐個tomato blue頭嫁

朱靚芳同埋三個女神<3 今次趺佐watt 上次開城門真係笑到趴曬地

黑的<3 i need a 黑的<3 give me your黑的<3

岩岩同屋企人去完旅行 睇xmen個part真係感同身受

whatsapp group sd錯gp又係夠曬抵死仲要同場加映佢家下黃色衫

正能量vs負能量應該算係最唔好笑個part 但就正正係最令人印象深刻
對住個想自殺既人唱快樂頌 係身邊比d所謂正能量佢係唔係真係有用呢
點解所有野都要向好方面諗? 要掩耳盜鈴咁忘記所有負能量?
當一個人絕望到要結束生命
身邊既人不斷比正能量只會好心做壞事
反而加d適當既負能量既可以用作激將法
亦可以引導佢記得番自己所擁有既一切
開講都有話 生活中冇d唔開心既野點反映出開心既野有幾咁珍貴呢
依part最後白只槍殺美之作結 全場冇人笑 但隨後既掌聲比之前個幾part更意義重大

沉重完就係最期待個part<3
基米高x馮陳美嬋xHeidixChristine
今次太短啦
同埋今次冇上次咁多火花 雖然都好笑 但有d失望

兩粒鐘由頭笑到尾 故事夠曬生活化 配樂又揀得好又有共鳴<3
Hey sista, go sista, soul sista, flow sista
演員一出場未講野觀眾已經開始笑 一套經典嬉笑怒罵既舞台劇
兩年後上第7集一定要去繼續入場睇

好可惜美之仲未有個經典角色

LM等睇CM蘭粉瘋狂吹奏差胖步

bagfgfcde 發表於 2017-7-24 09:24
未聽已經話十大水準啦喎

未聽已經話十大水準啦喎
nicholashin 發表於 2017-7-24 09:25

同林奕框班fans不相伯仲

同林奕框班fans不相伯仲
hehehaha 發表於 2017-7-24 09:45

好彩姓林嗰個係度唔多fans, 唔係嘅話又係另一班美衝粉

好彩姓林嗰個係度唔多fans, 唔係嘅話又係另一班美衝粉
kayzzz 發表於 2017-7-24 10:04

姓林果個得一千零一個粉咋嘛, 由佢繼續吹奏啦

未聽已經話十大水準啦喎
nicholashin 發表於 2017-7-24 09:25

高等的人類有最低能的傻

bagfgfcde 發表於 2017-7-24 09:24

蘭格格。。尾段爆發力好強。

獨立贏自信心 獨立餘下半生

版主幾funny
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

像祖祖結識你 過往住在你心霏

1563 真係出咗杯兩溝

全台晒冷節目硬sell 直播app,話晒都係大型event,點都要著得好好睇,不過話晒直播係閒常活動,當然又唔使著到好誇張嘅,大台就叫班藝人著Smart Casual,咁就唔使搞到咁隆重啦。

點知當大家現身的時候,近8成藝人都著到去飲咁樣,坤哥則以一件螢光黃Tee配牛仔褲現身,搞到佢自己都覺得老老尷尷,佢就喺instagram話︰「以後Dress code Smart casual不可信」之後佢仲話︰「不過我點著都係咁好睇」然後hashtag 個個都著老西。

不過,坤哥呢件螢光Tee,就成功為他成為焦點,在排排企的大合照就成功令他搶fo,成為萬人之中一點黃。

yum蟲落地獄啦

https://www.facebook.com/meanjer/videos/259993297738381/
收嗲個度笑到_街 (由1:46開始)

881係咪得世界真細小 四朵金花ver愛轉
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

香港樂壇靚仔歌手:
陳柏宇
黎曉陽
Stephen Mok@per se

其他xx( xx(

香港樂壇靚仔歌手:
陳柏宇
黎曉陽

其他xx( xx(
dongbb2332 發表於 2017-7-24 22:01

陳柏宇都叫靚仔
咁睇黎林奕匡都就黎做到靚仔

香港樂壇靚仔歌手:
陳柏宇
黎曉陽

其他xx( xx(
dongbb2332 發表於 2017-7-24 22:01

陳柏宇都叫靚仔
咁睇黎林奕匡都就黎做到靚仔
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 22:04

咁林某就繼續「就黎」啦下

-Prince- 發表於 2017-7-24 22:06

加埋關智斌

-Prince- 發表於 2017-7-24 22:06

王子心諗 : 我都靚仔過佢地啦

香港樂壇靚女歌手:
官恩娜
YukiLovey
吳雨霏

香港樂壇靚女歌手:
官恩娜
YukiLovey
吳雨霏
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 22:11

第三個好似唔係屬於女歌手依個category ga wor

香港樂壇靚女歌手:
官恩娜
YukiLovey
吳雨霏
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 22:11

吳雨霏
鄧小巧
鄭欣宜
梁佑嘉

王子心諗 : 我都靚仔過佢地啦
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 22:10

睇黎係時候搞個眾籌 幫王子出道!!

第三個好似唔係屬於女歌手依個category ga wor
dongbb2332 發表於 2017-7-24 22:11

明明人地就係黎自霏洲既靈魂女歌手
加埋關智斌
dongbb2332 發表於 2017-7-24 22:07

你好似漏左 Tim@Dear Jane
佢完勝傻仔陳

本帖隱藏的內容需要積分高於 391 才可瀏覽

吳雨霏
鄧小巧
鄭欣宜
梁佑嘉
-Prince- 發表於 2017-7-24 22:13

鄭傭
鄧詠芝
李卓庭

香港好多偶像派

得喇得喇
Tim gor最靚仔55

香港樂壇靚仔歌手:
陳柏宇
黎曉陽

其他xx( xx(

香港樂壇靚仔hehe歌手呢?

香港樂壇靚仔hehe歌手呢?
hehehaha 發表於 2017-7-24 22:17

等你拋磚

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2017-7-24 22:15

咁都要抽秤人

等你拋磚
dongbb2332 發表於 2017-7-24 22:18

偉偉?
傑傑?

偉偉?
傑傑?
hehehaha 發表於 2017-7-24 22:21

圖.....呢

鄭傭
鄧詠芝
李卓庭

香港好多偶像派
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 22:16

楊千嬅
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

楊千嬅
John 發表於 2017-7-24 22:26

靚到攣都變翻直 hehe都想同佢結婚

香港樂壇靚仔歌手:
陳柏宇
黎曉陽

其他xx( xx(

Where is pakho tvb
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒