返回列表 發帖
Colin今晚揀d歌好正

失魂記追憶! x3 最敬老DJ播放率統計表 [30/08/2017 12:00]

22  Vani     (雲妮鍾情22)
21  謝茜嘉  (叱咤 ...
hehehaha 發表於 2017-9-6 00:40

頭兩位廢老

Colin今晚揀d歌好正
Kfmusic 發表於 2017-9-6 01:47

X! 讚壞左

X! 讚壞左
Kfmusic 發表於 2017-9-6 01:50

903自從十年前走左(炒左)一大堆DJ之後
現在冇一個新人係識tag歌兼有taste

903自從十年前走左(炒左)一大堆DJ之後
現在冇一個新人係識tag歌兼有taste ...
hehehaha 發表於 2017-9-6 01:56
全903都愛新青年理髮廳同坤哥

祖兒仲未派歌
睇黎真係想送我個榜既女金俾其他歌手

祖兒仲未派歌
睇黎真係想送我個榜既女金俾其他歌手
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 15:23

比Joey Wong
大家都係祖兒

比Joey Wong
大家都係祖兒
hehehaha 發表於 2017-9-6 17:01

不了
我唔鍾意松鼠

X! 讚壞左

是咪傷心會唔會變形
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

X! 讚壞左

你個嘢壞咗啊!

[hide=3675][/hide]
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

十大夠數!

十大夠數!
hehehaha 發表於 2017-9-6 22:47

派左台先算

派左台先算
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 23:00

下我自plug

下我自plug
hehehaha 發表於 2017-9-6 23:05

如果派台我先會考慮俾唔俾十大

十大夠數!

呢段聽到打左個冷震 點解smoke野都smoke到咁有寓意 十大level

搭搭下 我突然間記返起
喺我幾歲嘅時候
香港曾經有過一兩單交通意外
坐巴士上層最前嘅乘客被撞死

自始之後 呢個位就俾啲大人講到好危險
三十年嚟 我好似失去咗理性
每次上到上層都會自動坐後面
直到smoke咗之後
先揀最好嘅風景 放在面前
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

如果派台我先會考慮俾唔俾十大
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 23:16

呢d topic唔會plug la
同埋佢兩個好耐無plug歌去903 (電影歌,cover歌例外)

呢d topic唔會plug la
同埋佢兩個好耐無plug歌去903 (電影歌,cover歌例外)
hehehaha 發表於 2017-9-6 23:26

今年先上左你望我望

今年先上左你望我望
艾石仔 發表於 2017-9-6 23:36

咪係翻唱歌.....
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

十大夠數!
呢首好似係你今年第123914123187681首想十大既歌
還返別來無恙個十大係時候lu
hehehaha 發表於 2017-7-3 00:48
心靈作家 正到留位十大先
hehehaha 發表於 2017-8-20 13:18
打算horse比 他狠過你(Live) 十大
hehehaha 發表於 2017-9-3 20:05
Melody好好聽,又有d想比十大
hehehaha 發表於 2017-9-5 22:17

呢首好似係你今年第123914123187681首想十大既歌
nicholashin 發表於 2017-9-7 00:11

你數到有十首?

你數到有十首?
hehehaha 發表於 2017-9-7 00:20
你以為我列曬全部?
呢堆只係我用1分鐘時間揾出黎嘅
2017上半年十大
hehehaha 發表於 2017-3-23 23:47
比定十大ok?
hehehaha 發表於 2017-3-30 20:57
好歌要一推再推
one more 年度十大
hehehaha 發表於 2017-4-5 23:06
已經決定比個十大佢
我諗應該成個CM得我覺得突然一生人空姐行屍走肉三首都好好聽 ...
hehehaha 發表於 2017-5-25 02:38

好想反容
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

好想反容
John 發表於 2017-9-7 02:19

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

未睇過楊千嬅紅館演唱會有啲想睇,又驚今次好伏

#WonderWoman世界巡迴演唱會

近排成日聽翻Sophy既歌
發現好聽左 可能係接受左佢個唱腔
愁滋味>給男神的面書>Like A Gun>深淵

愁滋味>給男神的面書>Like A Gun>深淵 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-7 23:23

深淵 >>> 男神 >>>>>>>>>>>>> 愁滋味 >>>> Like A Gun (Remix) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Like A Gun
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

愁滋味>給男神的面書>Like A Gun>深淵 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-7 23:23
睇黎接下來四星期都係冠Sophy

睇黎接下來四星期都係冠Sophy
nicholashin 發表於 2017-9-7 23:30

聽講跟住落黎四個星期都係細眼男歌手冠WOR

聽講跟住落黎四個星期都係細眼男歌手冠WOR
bagfgfcde 發表於 2017-9-7 23:34
嗯 就這樣 裙姊 歌謠 都有冠

估唔到連美麗嬅出歌咁都有得嘈

既然serrini唔出歌 唯有上火炭麗琪

HOTMAN 發表於 2017-9-8 08:46

Serrini憎死你

上吓水先

上吓水先
stopzi 發表於 2017-9-8 10:07

Miss you
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

HOTMAN 發表於 2017-9-8 08:46
Ya Ya Ya Ya

上吓水先

幾時到粉嶺?

903問大家有無異議

ff2017年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮得獎名單:

本屆頒獎典禮的主題為「樂壇讓坐三十刻;又一個十年叱咤」
2018年1月1日
晚上8時
灣仔香港會議展覽中心 Hall 5BC

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

上吓水先

等我打番你落水先

其實環球幫Gin Lee派哂兩首全碟最難聽既歌係咪想拎佢同今年表現勁出色既神級女歌手吳雨霏作一個強烈對比

好似諗到點tag至尊歌

其實環球幫Gin Lee派哂兩首全碟最難聽既歌係咪想拎佢同今年表現勁出色既神級女歌手吳雨霏作一個強烈對比 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 17:00

其實吳雨霏求其哼幾粒音都已經完爆其他人
因為佢係吳雨霏
Happy and Blessed.

其實吳雨霏求其哼幾粒音都已經完爆其他人
因為佢係吳雨霏
jose 發表於 2017-9-8 18:27

聽佢唱一句都聞到佢浸女人味

其實環球幫Gin Lee派哂兩首全碟最難聽既歌係咪想拎佢同今年表現勁出色既神級女歌手吳雨霏作一個強烈對比 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 17:00

全碟最難聽都係好好聽!

全碟最難聽都係好好聽!
hehehaha 發表於 2017-9-8 20:33

你真係好重口味
又咳心瘋又講再見又梁佑嘉

你真係好重口味
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 20:35

你咩意思我聽abella已經聽到耳朵懷孕左十萬九千次囉homo。。

你咩意思我聽abella已經聽到耳朵懷孕左十萬九千次囉homo。。
harryharry 發表於 2017-9-8 20:44

個名好難接受, 好困擾囉...糧油加....通脹咩....而家生活已經好困難 不如直接叫 Inflation Leung 啦!

做農民既就鐘意 “糧油加” o者, 種得多賺得多嗎

唔知呢個名邊個改啦…. 如果係屋企改, 阿爸可能真係務農 如果連老豆都唔認既就一定出人頭地. 聖保祿都係咁上下, 你睇人地幾出名丫, 仲有學校用佢命名添

再唔係可以唱阿 Sam 個首 “加價熱潮” 糖又加!糧油加! 幾好聽呀, 一定掂

其實金銀業貿易場應該邀請做吉祥物, 等D人見到就諗起通脹, 係咁買金抗通脹囉

再唔係就去聯儲局, 日日對住伯南克, 橫掂佢咁想適度通脹, 咪滿足佢囉 不過唔好對太耐, 我驚佢受不了囉, I mean 惡性通脹呀, OK?

唉!早日放工, 座地鐵(我呢D窮向左走向右走唔座地鐵, 唔通馬車咩), 見到有個燈箱廣告, 有一華人女子, 雙手托下巴, do 起個嘴. 心入面都無話 “這麼…..”

不過望一望個名…係…係....真係呀! 不禁呀左一聲 “通脹!! 放過我啦!!”

其實, 我已經好慘, 係呢個通脹既年代, 唔好市講話二手飯都可能要食, 為左用少D錢, 唔怕老實講, 底褲都要著完前面反轉再著多一日, 點解咁做呢? 因為可以洗少一次, 用少一次水, 真係想用少D錢, 對抗通脹!

但竟然, 放左工都要見到呢張 poster ?! Inflation Leung, 放過我啦!!!

你真係好重口味

唔聽梁估嘉唔通聽JW咩!
正所謂
「大家都有個有錢爸爸
識聽梗係支持梁估嘉!」

個名好難接受, 好困擾囉...糧油加....通脹咩....而家生活已經好困難 不如直接叫 Inflation Leung 啦!

...
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 20:46

樂觀啲啦
不要說「糧油加」,試著說「糧又加」

你真係好重口味
說再見了吧好聽!