返回列表 發帖
我一直都有動搖過今年至尊歌應唔應該比呢首
但係當年頭到年尾都咁通用都咁中咁應景 睇黎都無揀錯 ...
kwanie 發表於 2017-9-15 00:44

支持 我錯

但我唔係因為你而鍾意首歌WOR...
bagfgfcde 發表於 2017-9-15 07:41

吓?!
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我覺得我成功推到「和每天講再見」好多人鍾意
亦同時令好多人反首歌 ...
JasOh103 發表於 2017-9-15 07:29

不要給自己加戲,根本就係好多人中意「和每天講再見」。至尊pls
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

吓?!
matthew1990 發表於 2017-9-15 09:00

首歌係近五十年以黎最完美既歌

首歌係近五十年以黎最完美既歌
bagfgfcde 發表於 2017-9-15 09:51

咁草蜢既完美呢?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Kontinue好正
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

林宥嘉要強搶三甲
nicholashin 發表於 2017-9-14 21:38

佢本身就坐左係三甲啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我覺得我成功推到「和每天講再見」好多人鍾意
亦同時令好多人反首歌 ...
JasOh103 發表於 2017-9-15 07:29

有正常聽覺既都知要比呢首至尊

有正常聽覺既都知要比呢首至尊
HOTMAN 發表於 2017-9-15 10:26

例如我

佢本身就坐左係三甲啦
HOTMAN 發表於 2017-9-15 10:25

恭喜欣宜本身係六甲

我一直都有動搖過今年至尊歌應唔應該比呢首
但係當年頭到年尾都咁通用都咁中咁應景 睇黎都無揀錯 ...
kwanie 發表於 2017-9-15 00:44
流淚的怪獸又真係神曲
佢本身就坐左係三甲啦
HOTMAN 發表於 2017-9-15 10:25
男歌手第2至4名分數接近到一個點

Kontinue好正
HOTMAN 發表於 2017-9-15 10:24

Slowness都好正
Kay One又正
不過K sus2都唔差
最經典一定係Binary囉(港女腔)

好想同小雨一齊瘋狂學日文
Happy and Blessed.

Slowness都好正
Kay One又正
不過K sus2都唔差
最經典一定係Binary囉(港女腔)
hehehaha 發表於 2017-9-15 12:00
不過喂 阿Winnie借咗幾隻碟俾我喎
有《KONTINUE》 《Slowness》同埋《Binary》
我想今晚一口氣煲曬佢 唔瞓覺囉

好開心上年俾左組金俾五月天
後來的我們同如果我們不曾相遇真係好掂

今天終於一人回家真係好正
BMA 時期既幸兒好underrated

hehehaha 發表於 2017-9-15 18:54

聽講高質既榜2012年都有俾今天終於一人回家十二大

莫說青山多障礙 風也急風也勁
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

蘇耀宗先生八連派台

和每天 和每分鐘再見

左手的泥呀 右手的泥呀 知己的花衣裳

火舞黃沙真係好好睇
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

火舞黃沙真係好好睇
kevinlai1621 發表於 2017-9-15 20:50

agger

agger
HOTMAN 發表於 2017-9-15 20:58

你又有睇?
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

十大啊

你喜歡孔子嗎?

呢個星球聽過我下星期冠軍歌既人應該少過二十個

聽住暫時穩入我個榜十二大既歌
真係高質到離哂大譜

hehehaha 發表於 2017-9-15 18:54

為了地老撐到天荒
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

你喜歡孔子嗎?
HOTMAN 發表於 2017-9-15 21:28

喂我地 啦啦啦啦 啦啦啦啦
其實有時傷心都有用架

為了地老撐到天荒
John 發表於 2017-9-15 22:27

我說
好姊妹
十年如當日
1st Date
潛水
GT
仙境夢遊愛麗斯
如果牆會説話

[Evil is a Point of View]日本攝影師以女同性戀者的身份,紀錄她與僧侶的愛情

來自日本的木原千裕,是一位攝影師,同時也是一位女同性戀者,而她的女朋友,是一位僧侶。雖然日本的僧侶可以結婚生子,但「同性戀僧侶」卻是受到爭議的。

木原千裕最近在福岡舉辦了攝影展「それは、愛?」(這是愛?),展出82幅作品,希望讓人明白她們之間單純的愛情。照片紀錄了二人兩年半以來的生活點滴,好像女朋友流淚、午睡、微笑、身穿袈裟的畫面,讓人感受到細水長流的愛情。

https://photoblog.hk/189477/日本攝影師以女同性戀者的身份,紀錄她與僧侶的/

本帖隱藏的內容需要積分高於 1042 才可瀏覽

等我mark 漿演唱會尾場rundown先
唔知會有特別歌唱呢?

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-9-16 00:07

湯家驊係好人!

我今年首至尊歌真係好好聽

Ladies & Gentlemen, ready or not?
Let's Begin:
3!2!1! GO!

bagfgfcde 發表於 2017-9-16 12:11
告白氣球 三週冠standby

bagfgfcde 發表於 2017-9-16 12:11

好想坐上飛姐><

好想坐上飛姐>
jose 發表於 2017-9-16 13:25

霏霏既fan屎可唔可以唔好咁唔知傭

霏霏既fan屎可唔可以唔好咁唔知傭
bagfgfcde 發表於 2017-9-16 14:05

旁人看着我我都不理
全程發夢我沒法抽離

隨風而來 隨風而去真係好好聽
和每天講再見真係好好聽
空姐真係好好聽
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

等我呢幾日煩惱緊男歌手三甲點算
原來林生有新歌派台
#此帖不代表林生拎到三甲

等我呢幾日煩惱緊男歌手三甲點算
原來林生有新歌派台
#此帖不代表林生拎到三甲 ...
-Prince- 發表於 2017-9-16 18:56
估唔到你想畀林一峰三甲
定係你指林保怡

HOTMAN 發表於 2017-9-16 16:33

恭喜最好時光

其實Siu Yuen把聲真係好好聽好有feel

今年女歌手三甲全部都頒俾2010之後先出道既女人好唔好

頭先電視播C AllStar個唔知咩節目
媽媽話: 呢幾個咩人黎 冇個好樣

其實Siu Yuen把聲真係好好聽好有feel
nicholashin 發表於 2017-9-16 22:08

John呢