返回列表 發帖
和每天講再見
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

請支持Dixit

請支持Dixit
nicholashin 發表於 2017-9-23 02:26

從此以後罷聽安徒生的錯
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

驚。你唔可以愛HARRYBB
kk8733 發表於 2017-9-23 01:32

又關唔關你事呀?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

又關唔關你事呀?
dongbb2332 發表於 2017-9-23 10:58

你個大頭BB。。

唔覆人電話。。。嬲呀。。。
harryharry 發表於 2017-9-23 01:33

咪覆左....
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

好正啊佢 _ _

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

好正啊佢 _ _
matthew1990 發表於 2017-9-23 12:18

gay test
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

從此以後罷聽安徒生的錯
JasOh103 發表於 2017-9-23 09:16
想聽你瘋狂叫大家thumbs up thumbs down eyes open eyes close

gay test
b01091018 發表於 2017-9-23 12:41

啲留言話佢係許靖韻

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

好正啊佢 _ _
matthew1990 發表於 2017-9-23 12:18

佢完勝囉SORRY

「君不見高堂明鏡悲白髮,朝如青絲暮成雪。」
李白《將進酒》

語譯:你沒看見嗎?可悲的是高堂明鏡照見了白髮,早晨如青絲般烏黑,傍晚白得如雪。

請支持Yellow!

啲留言話佢係許靖韻
matthew1990 發表於 2017-9-23 13:08

隻手好正
件T 好好J

One of the BEST

啲留言話佢係許靖韻
matthew1990 發表於 2017-9-23 13:08

許靖韻 同 羅孝勇 黎架喂

隻手好正
件T 好好J
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-23 16:13

你J許靖韻咩?

想聽你瘋狂叫大家thumbs up thumbs down eyes open eyes close
nicholashin 發表於 2017-9-23 13:01

係咪heads up phones down啲friend?

唔係好識講
平時都係用英文一氣呵成

隻手好正
件T 好好J
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-23 16:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 9000 才可瀏覽

個MV不得了

我們的總和

個MV不得了
Wonders 發表於 2017-9-23 21:14

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個MV不得了
每次見到佢個樣 就覺得上天/父母對自己唔算太差

個MV不得了

死 我覺得好正喎
希望所有lanb粉都會轉做lamb粉

許靖韻 同 羅孝勇 黎架喂
kayzzz 發表於 2017-9-23 17:23

原來羅孝勇重未消失

個MV不得了

估唔到美羊請左71個打手咁多...

三角題 VS 難得一遇

論班底 三角題作曲填詞人係金曲獎女歌手&最佳專輯製作人得主
而難得一遇個作曲人... I mean, who is he??? (1:0)

論MV 二珂就算唔係女神但起碼係順眼
難得一遇入面彈鋼琴個個男人搞到我好困擾囉 仲困擾過糧油加(2:0)

論唱功 二珂唱呢首既live基本上冇乜走音 可能個你們比較像「情」侶未必夠準
不過都好過氣息唔穩 個捐字次次都走音或者flat左既林奕匡 (3:0)

論fans數量 二珂係中港台加埋既fans應該同林奕匡唱live走音既次數差唔多咁多
林奕匡既fans數目就... 我諗同KARY ig following既數目差唔多啦 (4:0)

論有冇感情 二珂就麻麻地啦
唔似得林奕匡次次唱LIVE到高音位果陣都七情上面咁
好啦就俾林奕匡贏 (4:1)

三角題 VS 難得一遇

論班底 三角題作曲填詞人係金曲獎女歌手&最佳專輯製作人得主
而難得一遇個作曲人... I ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-24 13:42

3:0個game都玩完啦

3:0個game都玩完啦
JasOh103 發表於 2017-9-24 13:47

最慘係搵唔到Merlin
冇辦法 二珂既fans太多啦 ><

個MV不得了

想操lamb lamb
Happy and Blessed.

4個幾鐘寫2個tag應該都ok

生活係-7個小時既時差真係小確幸黎,日日都天晴

往日王子 投身海裡做小船

支持王子
支持林欣彤新歌

無神論好K

原來吳雨霏只要派首冠軍級數嘅歌已經夠分女金
仲勁過Jude兩首歌女銅

游蕙禎真係好正
好愛佢
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

繼續係歌曲對戰時間

Come With Me VS 快

論演繹 雖然霏霏真係好淫好襯首歌
但Abellabb完全唱出快既精髓 聽親佢唱呢首歌都好想快進 (0:1)

論外貌 兩個都係CM女神
但KARY勝在夠自信 而且個鼻夠哂大
Abella就成個陳慧琳咁 同佢一樣已經人老珠黃 (1:1)

論專業樂評人評價 CWM暫時未見到有任何好評
相反陳_ _ 就讚賞Abella隻處女碟 其中都包括對快既表揚 (1:2)

論英文發音 霏霏啲發音真係好有特色 成個竹昇妹咁
Abella 首歌係泰文歌黎 冇英文 唔夠international (2:2)

論歌手親民程度 Abellabb會邀請學生同佢一齊合唱
相反吳雨霏一睇個臭串樣就知佢唔會啦 (2:3)

恭喜女神糧油加 !!!

繼續係歌曲對戰時間

Come With Me VS 快

論演繹 雖然霏霏真係好淫好襯首歌
但Abellabb完全唱出快既精髓  ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-25 21:24

幾時比較三角題同拋物線

幾時比較三角題同拋物線
jose 發表於 2017-9-25 21:34

第一個po咪有三角題
又hard sell 二珂既話會俾位啲會員公 雞佢

第一個po咪有三角題
又hard sell 二珂既話會俾位啲會員公 雞佢
bagfgfcde 發表於 2017-9-25 21:43

林奕匡都唔係好嘅對手。。

林奕匡都唔係好嘅對手。。
jose 發表於 2017-9-25 21:46

下次比較閃光同愛情小品先

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

無神論Streaming 有未牙, 趕住拎至尊牙

感激天主賜我三角題呢首好歌

生活係-7個小時既時差真係小確幸黎,日日都天晴
hehehaha 發表於 2017-9-24 21:30

唔好返來香港。。

明年好想自plug Live In The Moment堆歌然後連續兩年至尊碟

2017 第八屆金音獎完整入圍名單
最佳創作歌手獎
J.Sheon/《街巷 同名專輯》
桑布伊/《桑布伊創作專輯.椏 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-26 17:18

想知反宇力去哂邊 尤其係啲話小宇作曲差既人
係咪flop哂?

無神論Streaming 有未牙, 趕住拎至尊牙
kwanie 發表於 2017-9-25 23:50

正呀 美丁可能有女三甲

回復 2064# 屮SiU霖屮

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=13470&extra=page%3D1

領得獎未?

希望愛與罪會hit

聽完AI愛笑到停唔到 有冇人救下我
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

聽完AI愛笑到停唔到 有冇人救下我
HOTMAN 發表於 2017-9-27 11:25

聽翻次和霉Gin講再見 即刻喊到停唔到 ^^