返回列表 發帖
迎接屬於美祖既2018年

屮SiU霖屮 發表於 2018-1-1 00:22

讓我們真誠地期待2018的最好時光

2017 runaway
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

2018希望某d歌手唔好再走數
利申:唔係鏡粉

2018希望某d歌手唔好再走數
tom 發表於 2018-1-1 00:59

邊個

新年快樂
新年第一首聽嘅歌係草原

2017年度CM Gin粉排行榜頒獎典禮

Gin業推介.Gin粉十大
至尊粉: John
第二位: JasOh103
第三位: bagfgfcde
第四位: 帥小寶`
第五位: 616.1314
第六位: Duncan@環球唱片
第七位: Alan Tam譚校長
第八位: hehehaha
第九位: H0TMAN
第十位: 艾石仔

Gin力軍大獎
金: hehehaha
銀: 帥小寶`
銅: 艾石仔

CM至Gin歌
金: 和每天講再見
銀: 空姐
銅: 緣兩半

Gin最喜愛歌曲(由現場民眾一人N票選出)
Aga - 3am

Gin最喜愛CM男歌手:
金: John
上榜新聞包括: Gin Lee自讚好乖:我有啲長輩緣 / 李幸倪畀仔嫌「黑」 / 李幸倪活在當下勿忘初衷 / 11月出黑膠碟 Gin Lee:出得幾多得幾多

銀: H0TMAN
上榜歌包括: 雙雙(2017重錄版) / 月球下的人 / 和每天講再見

銅: stephybest
上榜留言包括: 歌名有陣娘味 / 咩今朝有酒,好風如水想點呀…… / 明明係高級班底竟然plug曬悶歌…… / 環球出咁多個version托咩, 出新歌好過啦

屮SiU霖屮 發表於 2018-1-1 00:22

愛祖力

老麥是否背叛了Gin?
究竟要loop NWY 世界對我們 奉愛之名 愛與罪 寡人 零下幾分鐘 連名帶姓 幾多次?

回復 3159# HOTMAN

某d暗星 唔開名啦
利申:唔係鏡粉

2018有吳雨霏蔡健雅楊智遠黃瑋中Troye Sivan Avril Lavigne comeback
我要活好每一天
Happy and Blessed.

2017年度CM Gin粉排行榜頒獎典禮

Gin業推介.Gin粉十大
至尊粉: John
第二位: JasOh103
第三位: bagfgfcd ...
hehehaha 發表於 2018-1-1 02:27

好開心 有第二位
至尊個位連最基本既女金都唔比肯定被噓
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

希望各位和2017講再見後,在新一年能繼續安守本份,不要再傷心到變形
KITSTON 發表於 2018-1-1 00:14

祝各位有高潮

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

HOTMAN轟Gin粉排行榜大細超No Show抗議

今年狀態大勇的歌手HOTMAN在各大頒獎禮入圍不少獎項,卻有傳因為獎項拗唔掂數而缺席前晚的《Gin粉》頒獎禮,實行以行動杯葛。更火上加油的,就是其他有獎冇到的歌手都有機會拍片致謝,HOTMAN得兩個垃圾獎,Gin粉排行榜卻沒有邀請她拍片,被當冇到,令HOTMAN很不好受,故此嬲上加嬲!

歌手HOTMAN前晚缺席《CM Gin粉排行榜頒獎典禮》。有傳他缺席的原因是「獎項拗唔掂數」,故此No Show抗議,不過最令他生氣是CM「大細超」及有感自己「不受尊重」。據知情者透露:「HOTMAN好唔開心,相比John同bagfgfcde,覺得自己唔係輸在唔夠努力同冇成績,係佢『衰』在唔係身在共和榜,又唔夠人哋有『人事』。同樣令佢嬲嘅係有獎冇到嘅歌手,hehehaha都會叫佢拍片喺頒獎禮度播,佢同JasOh103有首合唱歌得獎,但CM連邀請佢拍片都冇,覺得有人當佢『冇到』,HOTMAN好Hard Feeling。」

HOTMAN的唱片公司發言人受訪時,被問到HOTMAN為何缺席《Gin粉》頒獎禮?發言人說:「因為要去新城市廣場睇JW倒數。」對於傳聞,發言人只稱:「HOTMAN今年成績,大家有目共睹,其實佢好樂意同任何論壇合作。」而昨晚HOTMAN現身《全女班音樂流行榜頒獎典禮》時否認杯葛Gin粉排行榜,出席到《全女班》純粹是碰巧有時間。問到是否不服失落Gin粉至尊獎?她說:「獎項年年都係得兩、三個,John、hehehaha都有好多好post。(你都有好post。)咁JasOh103同616.1314都好努力,唔係睇獎項,最緊要大家開心。」巧合是祖粉的616.1314與JasOh103都缺席《Gin粉》頒獎禮。

歌手HOTMAN前晚缺席《CM Gin粉排行榜頒獎典禮》。有傳他缺席的原因 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-1 15:51

笑死我

你得男銀就應該知足啦
兩位偶像都係萬年銀 點既偶像點既粉

今年狀態大勇的歌手HOTMAN在各大頒獎禮入圍不少獎項,卻有傳因為獎 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-1 15:56
成陣yum 0味 X_X

nicholashin 發表於 2018-1-1 16:00

你啱唔啱

條友想點hahahaha

笑死 用手著長襪
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

[預言家]
專業推介。XX十大

各位新年快樂~~~!!!
今日係2018年嘅第一日,唔知大家同過去一年講左bye bye未呢?
[歡呼]
我相信呢位歌手就已經講左喇
和每天講再見 - Gin Lee!!!!!
[background music + 幕後]
大家好 我係李幸倪 Gin Lee
[3分鐘廢話,強行播bgm]
你哋可唔可以同我一齊唱呀?

如果今年Week 35冠軍歌有十大 就可以正式宣佈主唱歌手已經超越千嬅、Joey同Sammi
nicholashin 發表於 2017-11-23 23:50
恭喜

恭喜
nicholashin 發表於 2018-1-1 22:00

Queens only

仲上到黎留言。。開心。。

Queens only
JasOh103 發表於 2018-1-1 22:25
天后接班人

天聽不到~~~~~好勁

我發覺某版主真係好鐘意串某版主

陳生又著左幾多寸既增高鞋呀
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

李幸倪奪第一個歌曲獎 成功突破譚校長燈神魔咒

係呀!又係叱咤頒獎禮嘅時候喇!嚟到專業推介第七位,就係李幸倪Gin Lee攞到!遠睇就以為係阿嬌上台!然後佢就喺台上講得獎感言,佢係第一次拎到呢個歌曲獎,所以佢都覺得得來不易。另一件再重要嘅事,就係佢突破咗譚校長嘅點名讚賞魔咒,得到第一個歌曲獎,實在值得高興。李幸倪係歌唱比賽出身,所以唱Live功力就不容置疑喇。佢唱出得獎歌曲《和每天說再見》自然都係超水準,比起同場都好唱得嘅衛蘭、側田,都係有得揮㗎!算係全場嚟講,唱得最好嘅歌手呀!

叱咤現場觀賽小結
優點
表演水準提升好多 好於近幾屆 氣氛OK
我最喜愛奬結果符合cm同各大科林預期
幸兒首奪叱咤歌曲奬 演繹perfect池 一眾愛煎力應該滾動到喊
兩大萬年金十九幾年嚟首度捧蛋
cm冇事

缺點
追憶
青春頌第3 神奇之旅第2 咁對比之下真係不予置評啦
調位調到九彩 但又調唔到山河故人脫軌時刻上第10
美側俾人壓力到呢
一姐霏咩事

叱咤現場觀賽小結
優點
幸兒首奪 ...
林仔 發表於 2/1/2018 07:50
廢tag呢

nicholashin 發表於 2018-1-1 16:00
我咪插左囉
HOTMAN 發表於 2018-1-2 11:45

你地分好工未?

叱咤現場觀賽小結
優點
幸兒首奪 ...
林仔 發表於 2018-1-2 07:50
其實個十大就係AP唔計重複頭十位 所以RB無機 只係次序……

李幸倪奪第一個歌曲獎 成功突破譚校長燈神魔咒

係呀!又係叱咤頒獎禮嘅時候喇!嚟到專業推介第七位,就係 ...
hehehaha 發表於 2018-1-2 04:14

條友啲新聞來來去去都係阿嬌、勤力、譚校腸、活在當下
有冇第二啲呢
Happy and Blessed.

有冇第二啲呢
jose 發表於 2018-1-2 12:00

叫錯名

廢tag呢
kwanie 發表於 2018-1-2 08:47

廢咗幾年 慣咗

有冇第二啲呢
jose 發表於 2018-1-2 12:00

仲有Gin Lee搬弄是非
eg AGA 擺明唔妥 Gin Lee

廢咗幾年 慣咗
林仔 發表於 2/1/2018 12:03
sor搞錯左
尋晚係無tag

Cool Chart 腦筋急轉彎

sor搞錯左
尋晚係無tag
kwanie 發表於 2018-1-2 12:10

直接tag歌詞咯

Why would I need to be more successful when I already have, everything that I ever wanted, in my life right now, right this instant

Taylor Snake's rehearsed speech can choke

發夢kary終於識得雙手拎十大
著返mv件衫上台拎奬
不過Come with me個live 變咗同cousin fung合唱
有冇解夢大師贈兩句?個夢代表咩

發夢kary終於識得雙手拎十大
著返mv件衫上台拎奬
不過Come with me個live 變咗同cousin fung合唱
...
hehehaha 發表於 2018-1-2 15:46

胎夢

救命 我真係笑到好L肚痛

打咁大段野冇人睇
真係好鬼MEAN

救命 我真係笑到好L肚痛

打咁大段野冇人睇
真係好鬼MEAN
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-2 17:04

我有睇
點算

我有睇
點算
林仔 發表於 2018-1-2 17:06

我覺得你真係好西利

一句總結下今年叱咤開心嘢

1. 今年場刊入面有謝安琪 x JUNO 兩大頁" 幻國 " 廣告 (呢個應該冇乜人知?)
2. 我首至尊Come with Me有十大
3. 陳柏宇最男宣言,搞喊全世界 (健吾除外)
4. 隻眼好大既林奕匡吹嘢原來有一手,2018決定解ban佢
5. 陳生 x 林狗真係好好睇,好睇在後面瑩幕發光無論什麼都看到歷年歌手得獎感動片段
6. 方皓玟
7. 應該冇人留意到,上兩次台既王菀之衛蘭終於肥過林二汶
8. 八年黎今年第一次冇入場上網睇,直播好smooth、CM冇死壇

1. 今年場刊入面有謝安琪 x JUNO 兩大頁" 幻國 " 廣告 (呢個應該冇乜人知?)
2.  ...
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:47

Very good
希望草原下屆有金曲金

7. 應該冇人留意到,上兩次台既王菀之衛蘭終於肥過林二汶
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:47

有咩咁開心
我接受唔到林二汶咁瘦

Very good
希望草原下屆有金曲金
林仔 發表於 2018-1-2 19:49

今年祖兒同安琪come back
難少少喎

今年祖兒同安琪come back
難少少喎
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:51