返回列表 發帖
Come with me兩日已經有80個5分,破左當年艷羡得78個5分紀錄,成績驕人,希望接下來日子有第100個5分,等霏姐可以再濕一些

心如亂麻
錯過了...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

心如亂麻
錯過了...
John 發表於 2017-6-28 03:32

吳若希第一隻碟戀愛日記我有買

心如亂麻
錯過了...

心如亂碼

心如亂麻
錯過了...

整o個個都唔識佢D歌,講佢紅歌無咩說服力

心如亂麻
錯過了...
回眸一笑代表作 噴到

好明顯衛蘭係一線啦,紅館都開過幾次啦,柏宇一次紅館都冇

好明顯衛蘭係一線啦,紅館都開過幾次啦,柏宇一次紅館都冇
stephybest 發表於 2017-6-28 13:22

好明顯衛蘭真係一線啦,紅館都開過幾次啦,連LADY GAGA, KATY PERRY, ADELE一次紅館都冇

回眸一笑代表作 噴到
nicholashin 發表於 28/6/2017 12:50
係咪以為我比左十大佢就係代表作呀

好明顯衛蘭真係一線啦,紅館都開過幾次啦,連LADY GAGA, KATY PERRY, ADELE一次紅館都冇 ...
hehehaha 發表於 2017-6-28 13:36
燈神唔識Adele 可見佢好flop

我正式宣佈祖兒最好聽嘅yum歌係流汗

就改天 02>01>02>02>02>01*

愛國共

愛國共珊
bagfgfcde 發表於 2017-6-28 18:38

愛國共就要聽祖

好明顯衛蘭真係一線啦,紅館都開過幾次啦,連LADY GAGA, KATY PERRY, ADELE一次紅館都冇 ...
hehehaha 發表於 2017-6-28 13:36

容祖兒呢?

愛國共珊
bagfgfcde 發表於 2017-6-28 18:38
有無咁好聽。。。。

有無咁好聽。。。。
nicholashin 發表於 2017-6-28 20:18

好有可能係第一首Hiphop歌十二大 冇記錯的話

回眸一笑代表作 噴到
nicholashin 發表於 2017-6-28 12:50

反而唔落固執/斷絕來往
衛蘭d歌名又錯哂 而且連賣love賣fate都唔落
好奇怪
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

趣事一
諗住搭巴士出去游靚水
去到巴士站比個靚仔跟住我尾
突然佢仲遼我講野
心諗今次仲唔COME WITH ME
...
...
...
點知原來係叫我做問卷

趣事二
去到泳池游緊水
見到個靚仔諗住發揮我本人最叻既昅仔技能
咁我諗住跟住佢游啦
點知去到池邊 先發現佢有女陪...
心諗失望之際
....
....
...
條女無啦啦遼我講野!_!
真係讓世界豔羨!_!

反而唔落固執/斷絕來往
衛蘭d歌名又錯哂 而且連賣love賣fate都唔落
好奇怪 ...
John 發表於 2017-6-28 22:41
就算世界無童話 港台兩週冠 都話唔係代表作

趣事一
諗住搭巴士出去游靚水
去到巴士站比個靚仔跟住我尾
突然佢仲遼我講野
心諗今次仲唔COME WITH ME
... ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-6-28 22:43

奇聞奇事 或者虛構 不失淒美ha~~

戒賭兩個禮拜

若果有人一星期內聽足2017次Come With Me
我考慮送隻豔羨比佢
Happy and Blessed.

我考慮送隻豔羨比佢
jose 發表於 2017-6-29 09:45
我唔食杯麵架喎

我唔食杯麵架喎
nicholashin 發表於 2017-6-29 09:47

其實好多用途
可以拎嚟墊橙 放指甲/腳皮 etc.

嘩 唔講唔知
kary又去ig動態派福利
又出血

Nowhere Boys爭一首歌就出到8首歌大碟

我考慮送隻豔羨比佢
jose 發表於 2017-6-29 09:45

$20都買到洗你送?

Nowhere Boys爭一首歌就出到8首歌大碟
nicholashin 發表於 2017-6-29 14:00

天外霏仙有下集

原來on仔都有追我追緊套劇
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

$20都買到洗你送?
hehehaha 發表於 2017-6-29 14:19

...
咁改送加太賀日式和風料理花之戀壽司1碟

...
咁改送加太賀日式和風料理花之戀壽司1碟
jose 發表於 2017-6-29 15:44

一碟食唔飽。。

今日網上找下靈魂野睇。唔知真定假 。。

而家先走去聽903某個節目.....
聽到有關自己野既聲帶@@"

(喪掩面.....)
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

好感動
終於有pandakill睇

Come with me兩日已經有80個5分,破左當年艷羡得78個5分紀錄,成績驕人,希望接下來日子有第100個5分,等霏 ...
hehehaha 發表於 2017-6-28 02:17

Come With Me

單選投票, 共有 144 人參與投票
1.  全日狂聽(5分)         65.97% (95)

霏霏就有100個5 fun
加油

b個靚tw 仲有fabel
上年10月叱咤樂壇播過嗰首《上傳狂》幾時出街!!!!!!!!
ed8671ed 發表於 2015-8-26 23:42
https://www.kkbox.com/hk/tc/song ... C9cpo0XL-index.html

世界級

好無聊咁回顧返那些年.我追過的TVB劇
發覺近年真係睇少左好多

師奶回憶錄

-都幾肯定有睇過全套劇
-印象模糊 睇過唔超過一半

1997年: 當女人愛上男人
1998年: 天地豪情 陀槍師姐 妙手仁心 烈火雄心
1999年: 金玉滿堂 茶是故鄉濃 寵物情緣 全院滿座 創世紀
2000年: 洗冤錄 金裝四大才子 十月初五的月光 雷霆第一關 陀槍師姐II 妙手仁心II 創世紀II天地有情 男親女愛
2001年: 小寶與康熙 勇往直前 美味情緣 七姊妹 婚前昏後 酒是故鄉醇 尋秦記 陀槍師姐III
2002年: 無頭東宮 絕世好爸 洛神 七姊妹 流金歲月 談判專家 烈火雄心II  
2003年: 戇夫成龍 九五至尊 帝女花 西關大少 洗冤錄II 俗世情真 衝上雲霄 衛斯理 美麗在望
2004年: 翡翠戀曲 隔世追兇 金枝慾孽 天涯俠醫 棟篤神探
2005年: 翻新大少 胭脂水粉 甜孫爺爺 學警雄心 我的野蠻奶奶 酒店風雲 妙手仁心III 阿旺新傳 Yummy Yummy 老婆大人  同撈同煲
2006年: 鳳凰四重奏 樓住有情人 火舞黃沙 法證先鋒 肥田囍事 滙通天下 施公奇案

十年又過去 (至少追完90%或以上)
*我最喜愛劇集

2007年: 賭場風雲 亂世佳人 爸爸閉翳 舞動全城 奸人堅 肥田囍事 突圍行動 溏心風暴 歲月風雲 通天幹探 [10]
2008年: 野蠻奶奶大戰戈師奶 金石良緣 銀樓金粉 少年四大名捕 東山飄雨西關晴 Click入黄金屋 古靈精探 法證先鋒II 原來愛上賊 溏心風暴之家好月圓 珠光寶氣 [11]
2009年: 碧血鹽梟 絕代商驕 有營煮婦 宮心計 巴不得爸爸... 老友狗狗 學警狙擊 巾幗梟雄 烈火雄心3 富貴門 美麗高解像 [11]
2010年: 巾幗梟雄之義海豪情 老公萬歲 鐵馬尋橋 談情說案 公主嫁到 讀心神探 [6]
2011年: Only You 只有您 魚躍在花見 點解阿Sir係阿Sir 怒火街頭 真相 潛行狙擊 不速之約 法證先鋒III 天與地 [9]
2012年: 我的如意狼君 衝呀! 瘦薪兵團 天梯 名媛望族 缺宅男女 On Call 36小時 拳王 護花危情 巴不得媽媽... 大太監 法網狙擊 [11]
2013年: 老表,你好嘢! 戀愛季節 情越海岸線 巨輪 On Call 36小時II 心路GPS 仁心解碼II 好心作怪 衝上雲霄II My盛Lady 貓屎媽媽 [11]
2014年: 單戀雙城 守業者 愛我請留言 寒山潛龍 載得有情人 老表,你好hea! 宦海奇官 食為奴 女人俱樂部 點金勝手 忠奸人 使徒行者 再戰明天 名門暗戰 [14]
2015年: 四個女仔三個BAR 華麗轉身 天眼 鬼同你OT 拆局專家 收規華 張保仔 [7]
2016年: 純熟意外 幕後玩家 巨輪II 殭 一屋老友記 城寨英雄 律政強人 [7]
2017年: 親親我好媽 與諜同謀 心理追兇 Mind Hunter 不懂撒嬌的女人 (賭城群英會) (踩過界) [4+2]

繼續升繼續升

BAG 音樂流行榜 2016
WEEK 52

國語推介
離心力 - 楊乃文
bagfgfcde 發表於 2016-12-18 11:16

原來上年已經愛文 but not sammi

1997年: 當女人愛上男人
1998年: 天地豪情 陀槍師姐 妙手仁心 烈火雄心
1999年: 金玉滿堂 茶是故鄉濃 寵物情緣 全院滿座 創世紀
2000年: 洗冤錄 金裝四大才子 十月初五的月光 雷霆第一關 陀槍師姐II 妙手仁心II 創世紀II 天地有情 男親女愛
2001年: 小寶與康熙 勇往直前 美味情緣 七姊妹 婚前昏後 酒是故鄉醇 尋秦記 陀槍師姐III
2002年: 無頭東宮 絕世好爸 洛神 七姊妹 流金歲月 談判專家 烈火雄心II  
2003年: 戇夫成龍 九五至尊 帝女花 西關大少 洗冤錄II 俗世情真 衝上雲霄 衛斯理 美麗在望
2004年: 翡翠戀曲 隔世追兇 金枝慾孽 天涯俠醫 棟篤神探
2005年: 翻新大少 胭脂水粉 甜孫爺爺 學警雄心 我的野蠻奶奶 酒店風雲 妙手仁心III 阿旺新傳 Yummy Yummy 老婆大人 同撈同煲
2006年: 鳳凰四重奏 樓住有情人 火舞黃沙 法證先鋒 肥田囍事 滙通天下 施公奇案

2007年: 賭場風雲 亂世佳人 爸爸閉翳 舞動全城 奸人堅 肥田囍事 突圍行動 溏心風暴 歲月風雲 通天幹探 [10]
2008年: 野蠻奶奶大戰戈師奶 金石良緣 銀樓金粉 少年四大名捕 東山飄雨西關晴 Click入黄金屋 古靈精探 法證先鋒II 原來愛上賊 溏心風暴之家好月圓 珠光寶氣 [11]
2009年: 碧血鹽梟 絕代商驕 有營煮婦 宮心計 巴不得爸爸... 老友狗狗 學警狙擊 巾幗梟雄 烈火雄心3 富貴門 美麗高解像 [11]
2010年: 巾幗梟雄之義海豪情 老公萬歲 鐵馬尋橋 談情說案 公主嫁到 讀心神探 [6]
2011年: Only You 只有您 魚躍在花見 點解阿Sir係阿Sir 怒火街頭 真相 潛行狙擊 不速之約 法證先鋒III 天與地 [9]
2012年: 我的如意狼君 衝呀! 瘦薪兵團 天梯 名媛望族 缺宅男女 On Call 36小時 拳王 護花危情 巴不得媽媽... 大太監 法網狙擊 [11]
2013年: 老表,你好嘢! 戀愛季節 情越海岸線 巨輪 On Call 36小時II 心路GPS 仁心解碼II 好心作怪 衝上雲霄II My盛Lady 貓屎媽媽 [11]
2014年: 單戀雙城 守業者 愛我請留言 寒山潛龍 載得有情人 老表,你好hea! 宦海奇官 食為奴 女人俱樂部 點金勝手 忠奸人 使徒行者 再戰明天 名門暗戰 [14]
2015年: 四個女仔三個BAR 華麗轉身 天眼 鬼同你OT 拆局專家 收規華 張保仔 [7]
2016年: 純熟意外 幕後玩家 巨輪II 殭 一屋老友記 城寨英雄 律政強人 [7]
2017年: 親親我好媽 與諜同謀 心理追兇 Mind Hunter 不懂撒嬌的女人 (賭城群英會) (踩過界) [4+2]

JasOh103 發表於 2017-6-30 01:59

紅字等於我睇過多於1/3 bold=my favourite
BTW where are EU超時任務 同事三蚊斤

繼續升繼續升
屮SiU霖屮 發表於 30/6/2017 13:29
買到一手都非富則貴

紅字等於我睇過多於1/3 bold=my favourite
BTW where are EU超時任務 同事三蚊斤  ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-30 13:57

EU好似有睇到頭三集
然後中間miss左 不過大結局有睇
可能係當時仲係好麻麻套劇既女演員 又未好鍾意花千雪 頭幾集既戲好生硬下 覺得佢擔唔起套劇
不過後來都聽到好多人話好睇 得閒會追返

唔加處境劇落去係因為肯定無追到好貼
阿媽話三個時段只可以揀1套睇 咁食完飯當然要沖涼做功課所以就skip左處境劇
不過同事三分親有娥姐都有追下
毛姐既都有睇
而印象最深刻就當然係高朋滿座

你都好細個就煲劇喎

買到一手都非富則貴
kwanie 發表於 2017-6-30 13:58

個陣時我買都唔洗2皮一手

繼續升繼續升
屮SiU霖屮 發表於 2017-6-30 13:29

咩嚟嘅?

個陣時我買都唔洗2皮一手
屮SiU霖屮 發表於 30/6/2017 14:18
OMG
忍到唔放呢下好野

(最少賺一半 )

EU好似有睇到頭三集
然後中間miss左 不過大結局有睇
可能係當時仲係好麻麻套劇既女演員 又未好鍾意花千雪  ...
JasOh103 發表於 2017-6-30 14:08

有啲係睇重播呀嘛
eg 無頭東宮 重播左n次

發覺近年真係睇少左好多

師奶回憶錄
- ...

我All-time favourite係先生貴姓
記得中三暑假嗰陣JTV有人播呢套劇
晚晚睇到3點先瞓lol

另外都鍾意青出於藍 天與地 鳳凰四重奏 無業樓民 換樂無窮 十萬噸情緣 難兄難弟
近十年除咗天與地同換樂無窮 我無乜劇深刻同鍾意了

發覺近年真係睇少左好多

師奶回憶錄
- ...

就同你玩下啦
粗體係當年my favourite 下線係睇重播

2001或之前: 大時代 男親女愛
2002: 無頭東宮 洛神
2003: 黑夜彩虹 衛斯理
2004: 峰火奇遇結良緣 一屋兩家三姓人 棟篤神探 大唐雙龍傳 青出於藍 金枝慾孽
2005: 阿旺新傳 我的野蠻奶奶 Yummy Yummy 學警雄心 胭脂水粉
2006: 肥田
分水線, 呢條線之前應該唔係好記得
2007: 十兄弟 強劍 學警2 鐵咀銀牙 溏心

2008: 野蠻奶奶2 銀樓金粉 尖子攻略 古靈精探 法證2 溏心2
2009: 學警3 桌球天王 巾幗梟雄 烈火3 古靈精探B 王老虎搶親 宮心計 美麗高解像
2010: 掌上明珠 蒲松齡 施公2 巾幗2 情越雙白線 公主嫁到 刑警
2011: 隔離7日情 紫禁驚雷 女拳 點解阿sir係阿sir 潛行狙擊 天與地
2012: On Call  當旺爸爸 心戰 盛世仁傑 耀舞長安 回到三國 造王者 怒火2 名媛望族
2013: 法網狙擊 老表1 情越海岸線 金枝2 衝上雲霄2 神鎗狙擊 On Call 2 My盛Lady (唔識選)
2014: 食為奴 M Club 點金勝手 忠奸人 使徒行者 老表2
2015: 無雙譜 鬼同你OT 刀下留人
2016: 公公出宮 殭 一屋老友記 巾幗3(一半)
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

我All-time favourite係先生貴姓
記得中三暑假嗰陣JTV有人播呢套劇
晚晚睇到3點先瞓lol
另外都鍾意青出於 ...
jose 發表於 2017-6-30 18:07
就同你玩下啦
粗體係當年my favourite 下線係睇重播

2001或之前: 大時代 男親女愛
2002: 無頭東 ...
kevinlai1621 發表於 2017-6-30 21:51

my c9 friends

my c9 friends
JasOh103 發表於 2017-6-30 22:06

如果要揀三個我最愛既女演員
應該會有 蛇c慢 李施嬅 仲有一個諗唔到 可能係羅蘭 或者祖兒
太耐之前既 例如黎姿 記憶中都冇乜點接觸過
男人既話 可能係歐陽震華 林文龍 (兩個好似都係因為法證先鋒II先鍾意 )
剩返都冇乜鍾意 比較有好感既可能係郭晉安