返回列表 發帖
環球係咪心諗

gl谷極都谷唔起所以係咁叫kary造歌
艾石仔 發表於 2017-6-26 12:46

Kary都谷唔起啦紅館騷都冇埋

4點鐘一齊睇kary fb live
Happy and Blessed.

見到有人連續聽左12次Come With Me 開心

見到有人連續聽左12次Come With Me 開心
nicholashin 發表於 2017-6-26 15:44

我聽左73次

其實我可以做第一個上cum with me既榜
不過呢份榮幸都係留返比真霏粉
下星期先高位上
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

霏霏話想開side track演唱會 雖然停留係「想」既階段
我聽左73次

其實我可以做第一個上cum with me既榜
不過呢份榮幸都係留返比真霏粉
下星期先高位上 ...
JasOh103 發表於 2017-6-26 17:12

霏霏話想開side track演唱會  雖然停留係「想」既階段
nicholashin 發表於 2017-6-26 17:27

咪由得佢呢啲少奶奶發下春秋白日夢囉~
====
希望COME WITH ME快啲響共和拎夠2000FUN
支持亞菲打低賓妹同鄉s強搶女金!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

環球係咪心諗

gl谷極都谷唔起所以係咁叫kary造歌
艾石仔 發表於 2017-6-26 12:46

gl其實都係谷左一年咋

吳雨霏一日唔復出 cool chat永遠一沉不起

「Alex : 好想坐上霏姐  好想咀多一些
我支水跟你軀殼要搞乜野

Kary : 好想去當一姐  好想再濕一些
你的聖經敵不過我的心邪 」

究竟come with me有沒有涉嫌宗教?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

究竟come with me有沒有涉嫌宗教?
HOTMAN 發表於 2017-6-26 19:42
有, 因為音樂是有些我們的信仰   

Kary吳雨霏——粵式苦情歌的承包者。

憑藉著沙啞嗓音、較闊的音域,吳雨霏聲嘶力竭地唱出一首又一首進入我們內心的苦情K歌。
在當時網絡並不發達的年代,她是中學生心中的K歌之后。在如今,她依然是我們心目中的女神,她的歌聲貫穿著我們的內心與靈魂。

多少失戀者從【但是我糟蹋了我,你都不會有一絲痛楚】中找到曾經影子,從【我本人,明白什麼都總有限期】找到共鳴。
又從【總有天會等到好天氣,遊行示愛大叫著你在某大遍草地】找到依舊追求愛情的勇氣。

吳雨霏的歌曲,不只是一首首苦情歌,不僅僅在於一個人孤獨無依之時拿來嚼味安撫心情的暖湯,它更是生活中每個你我他某個感情階段的縮影,因而我們才會從她的歌聲中聽到曾經的自己。

所以,我們來約一場聆聽內心的音樂盛宴吧~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

憑藉著沙啞嗓音、較闊的音域,吳雨霏聲嘶力竭地唱出一首又一首進入我 ...
jose 發表於 2017-6-26 21:12
呢個作者一黎就話霏霏沙啞嗓音 仲完全無視Kary近年一首又一首破格作品 睇黎係暗地反霏

憑藉著沙啞嗓音、較闊的音域,吳雨霏聲嘶力竭地唱出一首又一首進入我 ...

其實我覺得Kary係樂壇既定位好模糊
有時唔知叫佢做實力派定偶像派好

bagfgfcde 發表於 2017-6-26 21:38

不用分那麼細, 無論如何都是自戀天后
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

bagfgfcde 發表於 2017-6-26 21:38

咁係因為佢兩派應有嘅元素都有
就好似千嬅祖兒謝安琪咁
要稱佢做天后

吳雨霏單飛第一隻碟已經係2006年 我本人已經2011
邊忽網絡不發達呀...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

不用分那麼細, 無論如何都是自戀天后
kevinlai1621 發表於 2017-6-26 21:41

有啲fans成日讚佢靚 搞到我好混亂
好想知霏霏到底主力賣樣定賣唱功

好想知霏霏到底主力賣樣定賣唱功 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 21:43

兩樣都唔賣
霏霏係非賣品 無價
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

霏霏絕對係實力偶像派
Studio version賣實力 social media賣樣
贏!

有邊個fans會話自己偶像醜

kevinlai1621 發表於 2017-6-26 21:50

祖粉

咁係因為佢兩派應有嘅元素都有
就好似千嬅祖兒謝安琪咁
要稱佢做天后
jose 發表於 2017-6-26 21:42
霏霏係天后 咁AGA係咪灣仔?

祖粉
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 21:52

呢d係偽粉

kevinlai1621 發表於 2017-6-26 21:50

鄭醜

霏霏係天后 咁AGA係咪灣仔?
nicholashin 發表於 2017-6-26 21:52

Gin Lee係我屋企

Yoga點解可以chur到24號去完金曲獎 26號就搞婚禮

林宥嘉與丁文琪26日在台北舉行婚宴,金曲獎當天,丁文琪看到老公沒得獎,在臉書寫下「生一打給你」,林宥嘉透露當晚丁文琪回家後哭了,小倆口自己煮水餃當宵夜,他說:「不過呢,雖然沒拿到可以讓我開心好一陣子的獎,但我有今天好好善待她,就能被陪伴我一輩子的人,我很開心。」說這段話,他全程牽著愛妻的手,相當甜蜜。

林宥嘉今年角逐金曲28歌王寶座,可惜最後由方大同拿下,丁文琪當晚難過地掉眼淚,親自下廚煮水餃當作宵夜。婚禮現場,黃子佼對著林宥嘉說:「你不只是新郎,也是我們的歌王。新郎只有一次,但歌王可以有好多次。」一番話再度把新娘子逼哭,當場哭成淚人兒,而林宥嘉則對她說:「有了妳誰還需要金曲獎。」

林宥嘉受訪時被問「生一打」計畫,她笑說:「今天應該沒辦法,但有體力之後就能開始。」他口誤將「12個」說成「12打」,馬上惹來媒體一頓虧,他接著說:「現在知道懷孕有2個絕招,一個是好孕棉,一個是找青峰擁抱,他是送子哥。」青峰則是之前就跟他們說,「想要的時候再來找我」,想助他們一臂之力。

Gin Lee係我屋企
John 發表於 2017-6-26 21:57

容祖兒呢

林宥嘉與丁文琪26日在台北舉行婚宴,金曲獎當天 ...
nicholashin 發表於 2017-6-26 22:16

"不過呢,雖然沒拿到可以讓我開心好一陣子的獎,但我有今天好好善待她,就能被陪伴我一輩子的人,我很開心"
so sweet!!

林宥嘉與丁文琪26日在台北舉行婚宴,金曲獎當天 ...
nicholashin 發表於 2017-6-26 22:16

有了妳誰還需要金曲獎

令我諗起ellen

有了妳誰還需要金曲獎

令我諗起ellen
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 22:47
都幾明顯係抄Ellen
但真係好sweet
https://www.facebook.com/ETtodaySTAR/videos/1773665072650605/

都幾明顯係抄Ellen
但真係好sweet
nicholashin 發表於 2017-6-26 22:52

你幾時同H____ 真•結婚

「Alex : 好想坐上霏姐  好想咀多一些
我支水跟你軀殼要搞乜野

Kary : 好想去當一姐  好想再濕一些
你的聖 ...
hehehaha 發表於 2017-6-26 18:28

yum歌天后
唔知佢喺邊啲位可以加 ad lib

真係好開心
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

真係好開心
HOTMAN 發表於 2017-6-27 00:27
你今日又有乜嘢開心事 ^^

你今日又有乜嘢開心事 ^^
nicholashin 發表於 2017-6-27 00:30

一定係Cum with KARY好評如潮

已經分唔到大家對kary係曲定直了

已經分唔到大家對kary係曲定直了
newguy 發表於 2017-6-27 01:21

對住霏霏真係會變直

一定係Cum with KARY好評如潮
hehehaha 發表於 2017-6-27 00:57

Kary好平?

對住霏霏真係會變直
hehehaha 發表於 2017-6-27 01:30

好想同karybb結婚牙
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

過多兩日就有pk睇
諗起都開心子

過多兩日就有今晚打喪屍睇
諗起都開心子

過多兩日就有今晚打喪屍睇
諗起都開心子
jose 發表於 2017-6-27 09:37

以為你頭像打緊喪屍

我正式做到Gin粉
開心

突然諗起 我2016年「最佳歌詞」得主同第28屆金曲獎「最佳作詞人」係同一個人 ^^

突然諗起 我2016年「最佳歌詞」得主同第28屆金曲獎「最佳作詞人」係同一個人 ^^ ...
nicholashin 發表於 2017-6-27 13:27

但係得獎歌曲差好遠

但係得獎歌曲差好遠
kevinlai1621 發表於 2017-6-27 13:35
咁我覺得如果我們不曾相遇填得好D既
不過五月天無揀呢首去爭金曲獎姐

咁我覺得如果我們不曾相遇填得好D既
不過五月天無揀呢首去爭金曲獎姐 ...
nicholashin 發表於 2017-6-27 13:41

咁當然係讚你頒個首好過金曲獎

突然諗起 我2016年「最佳歌詞」得主同第28屆金曲獎「最佳作詞人」係同一個人 ^^
突然諗起 我2016年「專輯金獎」同第28屆金曲獎「最佳國語專輯」係同一隻碟 ^^
突然諗起 我2016年「男歌手銀獎」得主同第28屆金曲獎「最佳國語男歌手」係同一個人 ^^

原來原諒他77次有美丁