返回列表 發帖
蔡健雅個無底洞有幾深?
HOTMAN 發表於 2018-1-27 20:45

你果個深啲

有幾個會員墮落得好緊要
明明以前都幾pure
嗰首6字伏音實在太恐怖
jose 發表於 2018-1-27 20:49

世風日下
CM已死

妖 你講完我嗰日就update咗
同埋我都有update story囉
jasonng 發表於 2018-1-27 21:53

唔知仲以為你睇完我個po就update

一步成詩真係好聽到爆
抵我俾 04>03>02>01>02>06>03>05>08 呢個咁美既走勢佢

支持盛希

I Hope You’re Somewhere Praying that Praying wins Best Pop Solo Performance{:4_10 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-28 22:54

咁村姑變電音女皇果個女人呢

我貪圖~~~~~

Don't pretend it's such a mystery

903+CM音樂廳都熱播很堅強
JasOh103 發表於 2018-1-31 12:05

等我整多幾個playlist反Gun先

揾碟去評嘅過程中 發現咗上年年尾有隻幾高質嘅女歌手大碟
nicholashin 發表於 2018-1-31 21:41

心裡學
偷故事的人
帶著音樂去旅行

send my love to your new lover

HOTAN!

Taylor Snake is shaking
JasOh103 發表於 2018-2-4 18:24

唔該個女人反省下點解翻唱仲好聽過原版

Taylor Swift唱到咁 所謂的Fans都話男人唱得好聽啲
睇黎你係鍾意男人。。
nicholashin 發表於 2018-2-4 19:45

唔好聽咩...
無咗陣bitch味
stopzi 發表於 2018-2-4 19:45

TayTay既個人特色
唔係人人都唱到出黎

連NYD都唱到陣bitch味不愧為神級
JasOh103 發表於 2018-2-4 20:10

下 原來你有聽過呢首。。。
仲以為你聽到個intro已經昏睡左

原來仲未lock post
好想唔寫tag直接頒
反正d tag都冇人理
jasonng 發表於 2018-2-4 21:08

Me is not ppl?

Cause forgiveness is a nice thing to do

請支持原子邦妮

And all at once you are the one I have been waiting for

WOW YUM_ (最能代表Tay粉既數字)
JasOh103 發表於 2018-2-6 10:05

Sorry我反蛇架
#teamkaty

看著你十秒前更新的instagram

ACCORDING TO 麥玲玲~
霖字 愛情緣份桃花好茂盛
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-6 22:45

恭喜你
啲女人全部都會搵上門

林奕匡唱歌又好聽 (Like A Gun)
人又靚仔 (好過八兩金)
作曲又勁 (差過Gin Lee少少only)

男神 confirmed

回復  hehehaha

我做緊生意喺ig開網店..
返黎想問下有無人支持我,買返支香水? ...
rubylovessss 發表於 2018-2-7 21:56

真係識做生意
知CM多同志就特登翻黎sell香水

Talent always wins
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁都叫多傻的嗎
stopzi 發表於 2018-2-8 10:25

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

反OT
But on a Wednesday in a cafe, I watched it begin again

真係好碟有好報
我愛hit fm

But we were in screaming color

[時光機] 2018年度嘻哈樂壇唔流行榜頒獎典禮女歌手金獎: SERRINI

上榜作品包括:
忽eat all、日沒前、let  ...
hehehaha 發表於 2018-2-12 22:40

2017 又唔俾
倪樹粉 唉

全年派得2首, 已經re咗金毛鈴一次
又遲出碟冇得自plug
好難播
hehehaha 發表於 2018-2-12 22:45

BAG 音樂流行榜頒獎典禮 2017 得獎名單
BAG 女歌手
金獎 Serrini (461)
冠軍歌:放棄治療 192 日没前 79
三甲歌:油尖旺金毛玲 152 菖蒲色歌 26
上榜歌:Don't Text Him 12
銀獎 王嘉儀 (460)
冠軍歌:愁滋味 188
三甲歌:給男神的面書 111 美麗新世界 83
上榜歌:獵 31 深淵 35 Leaving Home 12
銅獎 盧凱彤 (393)
冠軍歌:懂事 165
三甲歌:賣空氣的人 66 之所以是你我 130
上榜歌:翻牆 32

來接受愛的奇蹟~~~~~~~~
nicholashin 發表於 2018-2-14 13:10

係咪想暗示自己出pool了。。

寶貝兒好好聽

係咪又女金
stopzi 發表於 2018-2-15 23:10

問左Tanyabb GEM同Serrini未...

地平線、上岸、Let Go真係好好聽
佢出道第一年派啲歌如果係今年派分分鐘女金 ...
hehehaha 發表於 2018-2-15 23:22

上岸同地平線真係好正
其實ELLA啲歌好好聽 呢排我係咁loop千帆
帥小寶` 發表於 2018-2-15 23:21

海陸空三部曲

仲有 殘念、由他去

好多side track都幾特別
歐遊、假如我是一幅中國畫、遙遠的東西最美麗 ...
hehehaha 發表於 2018-2-15 23:38

Very good taste
支持我兩屆女金得主

其實相對時空同幸福車站都好好LOOP
帥小寶` 發表於 2018-2-15 23:42

佢轉左公司之後第一年既So In Love同謝謝你離開都好正

而家聽翻韋禮flop首intro 一啲都唔覺得out
真係一首經得起時間考驗既好歌

才子不愧係才子
dongbb2332 發表於 2018-2-16 22:55

俾十x大呢首既榜主都好高質

原來有單咁pun既新聞

G.E.M.金曲獎挑機蔡健雅
年度樂壇盛事《第27屆金曲獎》將於下月底在台北舉行,日前大會公布入圍名單,「宇宙天后」鄧紫棋(G.E.M.)憑《新的心跳》入圍「最佳演唱錄音專輯獎」,與前輩崔健及蔡健雅等爭獎。雖然最近她的打扮一次比一次驚嚇,如早前的經典「宇宙尿片」及「螢光女鬼」Look都惹來一面倒劣評,幸總算憑最拿手的音樂挽回不少面子!

我四大女神最近都有新作品面世
好幸福

Serrini - Pink Song
官恩娜 - 寶貝兒
容祖兒 - 鏡子說
蔡健雅 - 大量親手製作之法國麵包

以下其中一句係謊話

1. Serrini 唱歌好有感情
2. Gin Lee 啲歌越聽越有味道
3. 容祖兒 唱咩歌都好好聽
4.  ...
hehehaha 發表於 2018-2-17 19:51

1. Serrini 唱歌好有感情 --> agger
2. Gin Lee 啲歌越聽越有味道 --> 臭味
3. 容祖兒 唱咩歌都好好聽 --> agger
4. 吳雨霏 其實靚,唱歌都
5. 王菀之 啲歌係世界級 --> 有啲囉

又係一年一度吹奏Joey上神枱季節

祖兒隻 something about You真係神碟黎
要少女有少女,要型格有型格,要 ...
hehehaha 發表於 2018-2-19 20:01

講得好

好鍾意Serrini!!

gin lee生到成pat屎咁都有6萬5千個followers
jose 發表於 2018-2-20 23:07

Gin Lee成日去老人院探譚伯嘛
識得多老友記唔出奇

原來停止繁殖一開頭果幾句係林家謙作
難怪之得好聽過佢(疑似)冇份作既chorus咁多

This love is good, this love is bad

FORESEE到三月愛回家個POST會好虛陷
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-21 20:39

有你同harry瘋狂發姣...

點解一定要3月
hehehaha 發表於 2018-2-22 23:40

因為三月先可以讓大地牌問暖我軀殼

原來我個榜頭8星期已經有5個單位第一次奪冠!
下星期又多個 恭喜           ...
nicholashin 發表於 2018-2-23 11:57

唔係灰色/風衣既話可以無視