返回列表 發帖
佢又高又有才華(識作曲)又唔靚仔WOR
啱你
bagfgfcde 發表於 2017-7-25 10:19

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Come With Me 吳雨霏

12 > 06 > 03 > 02 > ??*

13 + 23 + 30 + 30 + 30 = 126*
3星期搶左90分
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2017-7-25 15:09

唔好掛=.= =.=
唔覺佢好有才

Dong bb 咁高要求呢。
kk8733 發表於 2017-7-25 15:52

好心啦
個女人成40歲, 仲請打手宣傳自己十年前既專輯
而家2017年喇老友

一次過跳晒狼狼+禮物+生我條命+豔羨+CWM
jasonng 發表於 2017-7-25 22:21

正 應該可以紅過咩逃恥舞

希望搵個星期日同所有愛霏嘅會員一齊去皇后像廣場快閃
jose 發表於 2017-7-25 18:48

第二站去埋隔籬個愛丁堡廣場

bagfgfcde 發表於 2017-7-26 09:48

咁早又開工喇ching?

真係傻豬
呢啲link睇個標題就知唔可以隨便click落去啦 可能有病毒架
bagfgfcde 發表於 2017-7-26 09:54

明明就係一條youtube link, 入面係咪有健雅毒咖?

If I bring the mouse pointer to a link, but not click on it, I can see in the left/bottom corner  ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-26 10:14

你講咁多做咩, 想顯示你有意圖想喺呢個post放毒嗎?

好心叫你唔好亂㩒link姐
今次冇毒 下次你係啲google search到又click落去可能就中招架啦
我係咪好好人{: ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-26 10:18

你人好好, 好beautiful呀

真係唔多想鬧人 but某人真係唔好再扮kary fans喇
想嘔 曲到***

講左十句野都冇就問我攞whatsapp仲問我你唔用whatsapp講野架咩唔通你唔係本地人?
唔好玩啦

有人問我衞蘭首新歌係咩
我應該點答佢
jose 發表於 2017-7-27 12:24

未開工就想收工
未開sem就想完sem
返工就想返學
返學就想返工
人類不如去死

靚仔音樂人:
1. 馮允謙
2. 陳考威
3. Bert
4. Nate

5 Combos

但「呆坐這山天黑了 星空印著你的名字」呢句係男聲嚟喎
jose 發表於 2017-7-30 00:28

不用分得那麼細啦

其實有諗過轉用呢句:All you have to do is just take a good look around

bagfgfcde 發表於 2017-7-30 22:21

你份工好慘 咁夜都未收得工

nicholashin 發表於 2017-7-30 23:28

有時我真係唔明點解要hide

個rundown一定要大執唔該:o)
勁保守
jose 發表於 2017-7-31 00:49

淨係識食老本 懷舊金曲夜咩

Ken Ho's Billboard 100 Finally has week 2's post
9        NE        再一次        小宇        9

原來CM第一個愛宋生既人係佢..... ...
nicholashin 發表於 2017-7-31 14:46

唔該呀B生檢討下

太陽: 巨蟹
月亮: 獅子
上升: 魔羯

典解準到甘

唔識睇
教下我有咩分別
jose 發表於 2017-7-31 16:02

我都唔係好識
主要都係查返自己個太陽月亮星座組合+上升星座睇下網上啲分析

你渴望被人了解,有時卻不敢把心事全部說出來。小心過馬路,留意路面情況,或許會有意想不到的驚喜! ...
John 發表於 2017-7-31 16:43

大師呢段野又響咩網度Copy出黎架?

自己作...
我師承玲玲神算
John 發表於 2017-7-31 17:00

前句認真後句PUN
幾時上下big big channel

惡女十大好唔好
JasOh103 發表於 2017-7-31 18:37

支持

http://mathsking.net/star/48star.htm

將12星座再分做48星區
有興趣既可以睇下

不過,跟雙魚白羊座的人做朋友也實在不錯,他做事沒機心、直率,份人又單純,雖然有時情緒化,但至少不會 ...
jose 發表於 2017-7-31 22:09

在愛情方面,這個星區的人在挑對象時並不太腌尖,不同類型的對象也可以接受。對方最緊要跟他有共同興趣,懂得應付他們起伏不定的情緒,在他們低落時給予支持就可以。而他對伴侶會相當的照顧,細心體貼,噓寒問暖什麼都做齊,當他的伴侶會感到很幸福。

快啲(搵人)溝我^^

除左愛情果一段同串果一句之外冇part準WOR
bagfgfcde 發表於 2017-7-31 22:13

as a fd, i will say

優點 - 準
缺點 - 準
性格 - 頭一大段唔準, 後半PART準
事業 - 唔準? (我覺得技能呢啲好後天)
愛情 - IDK

我覺得自己唔係太細心... 修理果啲真係不了
不過係幾鍾意慢慢分析 所以先咁鍾意玩狼人殺
我又 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-31 22:41

我先冇咁玻璃心
就算你點話失約難聽我都係照冠架 吹咩

你講我嗎??
kk8733 發表於 2017-8-1 00:23

睇你個款 就知你亂咁留言

知道對方幾時出世 勁
nicholashin 發表於 2017-8-1 00:58

好出奇?唔出奇呀

林夕
2017年(19首)
AGA - 吃定我 (6*)
Gin Lee - 和每天講再見 (7*)
Twins - 加油 (?)
王菀之 - 突然一生人 (18)
周柏豪 - 囂 (10)
秦馨敏 - 我的燦爛 (?)
秦馨敏 - 分過手請舉手 (20*)
側 田 - 拜託,我不寂寞 (-)
梁漢文 - 終身贊助 (3)
梁漢文 - 纏綿朋友 (?)
陳潔儀 - 清白 (-)
麥浚龍 - 禽獸 (1)
趙學而 - 恨上癮 (13*)
劉美君 - 千色 (-)
衛 蘭 - 驗傷 (1)
衛 蘭 Feat. 衛 詩 - 細細個 (-)
盧凱彤 - 翻牆 (3)
盧凱彤 - 之所以是你我 (7)
譚詠麟、五月天 - 脫胎換骨 (-)

你一定係sensate

咁知唔知我幾時出世
JasOh103 發表於 2017-8-1 10:31

唔係今日下話

我既偶像都盛產金句
開心子
bagfgfcde 發表於 2017-8-1 14:51

最愛50

你問我答

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

For Bxxxxxxxx

有時小童對意淫有不同定義…
試過有個女仔 玩咩都驚走光比人睇蝕…
重點係其實無人會想睇蝕佢… ...
John 發表於 2017-8-2 17:59

咁小潼呢?
個個都玩OCAMP, 唔通個個都玩OCAMP咩

尋晚發夢見到HOTMAN無交榜 可以放心out左Come With Me
nicholashin 發表於 2017-8-3 11:42

日有所思夜有所夢呀你

Tanya只想對所有公 雞佢既霏粉 例如某d會員 講
我不是你偶像 我是你偶像的偶像
...
bagfgfcde 發表於 2017-8-4 21:46

啦啦誇啦啦 繼續落力吧 (拍手)

其實呢位會員愛上Tanya啲歌未
bagfgfcde 發表於 2017-8-4 21:55

愛雅 反袋

The opposite of love is not hate, it's indifference.

多謝支持!
bagfgfcde 發表於 2017-8-4 21:59

聽TANYA唱歌有冇令你心跳加速?

冇呀
但聽你唱歌會嚇到心跳加速
bagfgfcde 發表於 2017-8-4 22:09

??
When did i do that?

你唱千千首塔羅迷 難聽到原地爆炸 到而家都記得
bagfgfcde 發表於 2017-8-4 22:10

咁慘....sorry lor
搵日再唱下先

和每天講再見
共鳴指數: 10/10 (你唔會和每天講再見架?)
un腳頻率: 1/10 (比0分好慘姐)
9叫完美度: 9/10
總分: 20/30

Come with Me
共鳴指數: 5/10 (唔去維園又唔洗落地獄)
un腳頻率: 10/10
9叫完美度: 3/10 (一首零唱功既歌)
總分: 18/30

吃定我
共鳴指數: 7/10
un腳頻率: 3/10
9叫完美度: 7/10 (live唱到咪比多啲分)
總分: 17/30

和每天講再見完勝!!!!!!!!!!!!!!

和每天講再見
共鳴指數 : 5/10 (詞一般啦, concept ok既)
創新指數 : 1/10 (哦)
用心指數 : 2/10 (旋律普通得黎又唔順暢, 林夕好明顯求其填, 編曲悶到一個點)
TOTAL : 8/30
bagfgfcde 發表於 2017-8-5 09:30

求其填都填到一般貨色出黎
支持林夕

我從來唔會否定林夕填詞既功力
bagfgfcde 發表於 2017-8-5 09:38
多謝支持加油

老ass大會
jose 發表於 2017-8-5 21:42

老了

bagfgfcde 發表於 2017-8-5 21:50