返回列表 發帖
請格格做嘉賓唱男人信什麼
Kfmusic 發表於 2017-8-5 22:41

性情中人
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-8-5 23:20

有咁多野食 真幸福
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

而家既小朋友/小學生真係太幸福 好多事變得理所當然
上網呢樣講得好中
JasOh103 發表於 2017-8-5 23:25

咁時代會進步架嘛

三哥>譚仔>M記>吉野家>傷心

雲桂香好少見but ok

其他見到都想嘔
HOTMAN 發表於 2017-8-6 00:10

扑野家最好

米線不了

間唔中飲一次姐
反而可樂真係少飲左好多lol
kwanie 發表於 2017-8-6 00:20

熱能死

不過而家通常唔飲
因為yum野要加錢 大快活通常見你冇叫野飲, 都會比杯死你飲

有淚多好其實幾好聽
(好少美匡既歌我會聽一次就鍾意)
matthew1990 發表於 2017-8-6 23:59

和每天講再見其實幾好聽
(好多Gin Lee既歌我會聽10次先鍾意)

買switch 比人劏到一頸血
kwanie 發表於 2017-8-7 00:36

不了

IDKIDC其實幾好聽
(好多Janice既歌我未聽已經鍾意)
Kfmusic 發表於 2017-8-7 00:34

支持街燈晚餐
呢d先係好女仔
矛盾一生 安全感 卓悅太子爺咪最有安全感囉

成日出入馬場不知幾幸福,仲唱慘情歌
Kfmusic 發表於 2017-8-7 00:45

好上進 唔矛盾了

Unlimited神碟拎左兩隻最噴既歌黎派台
但係得閒聽番其實噴水池得黎都會小感動 ...
-Prince- 發表於 2017-8-7 20:29

明明派果三隻都好正...
係大傻階梯式高音噴少少

JY 玩avalon!!!
學下野先
bagfgfcde 發表於 2017-8-7 22:50

好想害佢

如果容祖兒由上年每年開始要攞齊哂所有叱咤獎先退休
咁容祖兒大概會幾時退休?
又,今年拎咩最好?

祖兒未 ...
hehehaha 發表於 2017-8-9 00:50

仲有男歌手同組合

認真少少ok?
hehehaha 發表於 2017-8-9 00:53

組合有機會
同阿嬌阿sa合組龍虎豹, 類似MKB48
男歌手就難少少

RubberBand - 脫軌時刻
曲詞編: RubberBand 監: 正@RubberBand

鄧小巧 - 心靈作家
曲: 林家謙 詞: 林夕 ...
hehehaha 發表於 2017-8-9 01:05

又林夕
今年林夕大髮力!

【世紀復合】畢彼特 安琪蓮娜祖莉轉軚唔離婚

恭喜Joey!

今時今日,要搵一個36度酷熱警告下肯同你坐茶檔的女仔不容易,好彩這天撞到個,她叫Gin Lee李幸倪。經過太平山街間路邊無冷氣得風扇的茶檔,見到有個靚女在吃東西,不是嘛?這天36度酷熱警告!那有港女不怕溶妝?

睇真點,原來是Gin Lee,她與幾個工作人員齊齊食tea傾偈。講真,保母車就在對面馬路,好多星寧願叫助手買外賣上車嘆住冷氣食,都不想坐在街邊熱住食!Gin Lee偏偏沒有這樣做,反而揀熱住大家happy!不只唱得,還夠親民又貼地,難怪譚詠麟錫她啦,因為校長都是個無架子的人。而且,她還好孝順,賺到錢即刻帶爸爸媽媽去東歐玩。放完假叉足電,Gin Lee近排忙住宣傳新歌《和每天講再見》,搵到林夕填詞,live住唱一take過錄,她是勁的!

邊個大哥
matthew1990 發表於 2017-8-12 11:24

大哥只是掩飾

如果垃圾煎攞女金 我寧願容xx攞
如果垃圾煎攞女金 我寧願吳xx攞
如果垃圾煎攞女金 我寧願蘭xx攞
如果垃圾 ...
JasOh103 發表於 2017-8-12 23:40

早幾個星期蘭蘭播得好 就反蘭
呢幾個星期Gin Lee狂加 就反Gin

邊個有機會取代容祖兒成為女金 咪反邊個囉

容廢物啲智障fans 真係 xx(
和霉Gin講再見未上到榜已經開始反 好明顯係因為首歌太好聽 佢地擔心903太鍾 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-13 08:48

所有比過容祖兒女金嘅榜都要摺埋

專輯以懷舊風情為主調,當中的情懷更遍及世界各地,第一首派台的〈天然呆〉,便先帶大家到法國遊歷一番。

點解法國?

原來美霏自己都用維園暢泳講笑

Gin Lee隻一想到你好正

Mi話靚我就話靚
JasOh103 發表於 2017-8-17 13:20

以為係扮了解=.=
唔係美祖鐵粉唔會識唱lor=.=

明白世間光怪與陸離 始終要和平靜氣

未來呢
stopzi 發表於 2017-8-17 14:35

不了
同隻碟個feel唔夾

係o架!當宣佈女歌手銀奬,不知幾多人大叫容祖兒,包括我。

仲有佢拿第二名(華麗x逅),個女廁真係排到出大堂,好彩我早去。

一講係楊千嬅真係全場舉旗歡呼,如果係假o既,俾人噓啦!再唔係變成另一廁所位啦。

容祖兒在05年的商台頒獎禮上奪得女歌手金獎時態度囂張,還問台下觀眾:「你唔係噓我呀!」今年她在同一頒獎禮上失掉了女歌手金獎,只得銀獎的她即時學會謙虛。首奪女歌手金獎的何韻詩就意氣風發,還和30多名 fans開街頭祝捷會,阿詩,前車可鑑呀!

女歌手方面,開始進入由歌手容祖兒一人稱霸的時期,其實自2003年一曲《我的驕傲》開始,容祖兒已一直連奪多屆樂壇最受歡迎女歌手大獎,直至2015年,十三年來仍是由她奪得女歌手大獎,期間只有歌手楊千嬅及後起的何韻詩及謝安琪能與之競爭。故此由2014年開始,已不斷有民間聲音要求她不要再繼續奪此獎項,及效法前輩退出領獎給予後輩機會上位,容氏亦曾在報章透露歌神張學友曾勸她退出領獎,她亦在考慮當中。

總括而言,2010年代的主要歌手有陳奕迅、張敬軒、林峯、周柏豪、林奕匡、許廷鏗、陳柏宇、吳業坤、許志安、蘇永康、麥浚龍、容祖兒、謝安琪、李幸倪、JW、C Allstar、Supper Moment、Dear Jane等等。

祖祖一沉不起post被lock 可見祖祖減肥成功 可喜可賀
nicholashin 發表於 2017-8-18 21:14

好唔開心
冇得再鞭屍

由《愛是最大權利》激烈澎湃高呼愛情萬歲,
《句句我愛你》那個渴望韓劇式愛情的青春少艾,
《Love More》 ...
jose 發表於 2017-8-19 18:43

不了

亞視旅遊節目大開色戒
袁文傑全裸浸溫泉 股誘情人

又打風

通常好多事情都係由沖涼開始
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-27 21:28

去街前要沖涼

當場爆喊的坤坤,人氣猶如鏡片上的霧氣,一夜之間擴散全城贏盡民望勁讚又pure又true。

汪阿姐亦許下生日願望:「希望自己好,香港好,國家好。」

酷愛
囍帖街
如果我是陳奕迅
陀飛輪
那些年
年少無知
任我行
撐起雨傘
原來她不夠愛我
女神

雨傘胡夏MR吳 ...
hehehaha 發表於 2017-8-30 15:53

囍帖街 vs 撐起雨傘

如果維園泳池搞叱咤 大家最期待邊位歌手著泳裝
-Prince- 發表於 2017-8-30 19:56

容祖兒

帶淚望遠方 青山寂寂

細個好愛呢首
kwanie 發表於 2017-9-1 01:00

Jay 這故事難啟齒

諗起有人毫無羞恥心話自己係香港superstar
kayzzz 發表於 2017-9-2 17:07

汪明荃?

好想反容

恭喜小_本周奪冠!
-Prince- 發表於 2017-9-9 16:04

小倪?

Sally更自爆經常在床上做運動,她說:「起身時便拉筋,睡前或做面膜時又會做一字馬,當一隻手搽面或刷牙時,另一隻手可以練習拉丁舞手勢,我床上有羽毛球拍方便練手腕。(老公林子祥要不要落床先?)他睡在另一間房,總之我會爭取分秒來做運動,又會上網了解多些健康知識,飲食方面吃飽便停,寧願一日多餐,不能過飽。(老公有跟你一起做運動?)他很Fit,有自己一套方式,對身體都很小心,他吃東西時如像雀仔,逐少逐少啄,以前他吃不下的東西都會推給我,我會打包走不會浪費。」

早幾日有個朋友講「喂!阿嬌單飛出新碟喎!」,聽到我當堂嚇一跳,明明Twins早幾日先喺IFPI攞咗幾個銷量獎,無啦啦又點會單飛呢?為咗驗證下咩事,唯有去CD鋪走一轉。

一行入CD鋪問個店員:「唔該我想問下有冇阿嬌隻新碟呀?」,個店員都搲晒頭話:「冇喎先生,你係咪講Twins呀…」冇理由嘅!明明你鋪頭都貼埋張poster出嚟,正當我想指住佢身後張poster大大聲話「你後面嗰個喎!」望真啲先發覺原來個簽名係Gin Lee嚟,即刻紅都面晒,細細聲同店員講:「Sorry呀…我想要隻Gin Lee新碟呀…唔該…」

我一直都有動搖過今年至尊歌應唔應該比呢首
但係當年頭到年尾都咁通用都咁中咁應景 睇黎都無揀錯 ...
kwanie 發表於 2017-9-15 00:44

和每天講再見???
因為每天都要和每天講再見

莫說青山多障礙 風也急風也勁

今天終於一人回家真係好正
BMA 時期既幸兒好underrated
hehehaha 發表於 2017-9-15 18:54

為了地老撐到天荒

你喜歡孔子嗎?
HOTMAN 發表於 2017-9-15 21:28

喂我地 啦啦啦啦 啦啦啦啦
其實有時傷心都有用架