返回列表 發帖
軒軒姿勢純熟
左手輕輕捉緊 右手默默....
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-17 17:27

原來慣咗呢d size
唔怪得唔要kenny

可能kenny有呢個size呢
Y_m零巨_
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-18 20:10

仲有邊個香港男歌手有呢個size ?

今年個名有個小字既表現都唔錯
#小宇
#小肥
#小巧
#小容
bagfgfcde 發表於 2017-11-19 23:30

#小明 呢

2017 - 沒有上榜記錄
bagfgfcde 發表於 2017-11-20 22:15

法國今年香港樂壇幾多人發力出大碟,至少唔係single collection
祖兒一收斂個個瘋狂出嘢,值得鼓勵
而總結係唔介意今年收到做聖誕禮物既碟包括:

陳柏宇 - I
Serrini - Don't Text Him
李幸俒 - Live in the Moment
衛蘭 - Love and the other things
許廷鏗 - 神奇之旅
側田 - The Drug Called Music
鐵樹蘭 - 自白
Alex Fung/ 李克勤 - 30克
1989年度叱咤飛一張

不過大部份質素連single collection都不如喎
上年論質論量都係完勝今年
nicholashin 發表於 2017-11-23 19:41

Sorry囉,最多我加返林奕匡 - Songs of Love上去囉
不過上年J Pop的確已經屌打哂今年全部碟

寄隻Gin Lee比你?
John 發表於 2017-11-23 19:51

My Secret Live Bluray ok?

認真咩?

A Little Louder
Evil Is A Point Of View
Welcome to Our Hyperreality
People Like Us
火炭麗 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-23 19:52

認真
其實冇提過唱片質素云云
只係覺得今年班一二線肯出下大碟呢個趨勢幾好
不過janice justin我個人覺得今年隻碟好過哂佢地自己所有碟啦

我反祖
John 發表於 2017-11-23 20:17

反乜鬼
我今年同2014一樣好支持祖兒嚆

又係時候要準備年度十大
上年懶冇寫十大感想 今年要寫番
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-24 17:43

希望菀之可以一人獨霸五隻十大
包括2017全身髪力作品:

突然一生人
忘記有時
My Way(Live)
酷愛
愛不曾遺忘任何人

決定比呢個07年出道既歌手男金
今年啲歌真係好高質
個世界真係好多隱世高手
肥既瘦既都係

聽完奉愛之名
突然好想最女轉軚投比霏霏
唔出席叱咤未必有十大,但個最女觀眾送比你既就一定有囉

奉愛之名好聽到
可以連埋Reputation聽。。。
bagfgfcde 發表於 2017-11-28 08:25

兩個都係yum婦

明明今年樂壇女歌手最hit係Serrini、Aga, 衛欄同吳雨霏
但仲係討論緊今年無歌既容祖兒謝安琪
做乜啫

吃吃喝喝
最好
我有我
設計城堡
我信我
永遠會過得最好

我要看見這裡所有人
互傳一聲慰問  
從此不記恨
要看見溫暖的眼神
無條件降臨
熱情的送贈

一啖砂糖一啖屎
睇好今年最歌五強:

原來只因深愛著
長相廝守
情人自擾
天敵
失魂記

支持吳業坤叱咤最男三年霸,陳柏宇班粉夠疊水咪一齊太空卡囉

突然覺得霸氣情歌好好聽
之前係值冠軍個種好聽 而家係值十大個種好聽

我愛fail lam ...
JasOh103 發表於 2017-12-2 11:03

一派已經覺得好_好聽!

其中,樂壇天后復出後的首張專輯大碟大膽地打破以往的情歌以及電子舞曲路線,改以流行作為主題,為香港樂 ...
JasOh103 發表於 2017-12-5 00:21

希望霏霏做隻全福音大碟宣揚愛

1. Pray With Me
2. Come With Me Ft.AF
3. 奉愛之名
4. Confession on a Dance Floor Ft.廿四味
5. 三位一體
6. 信徒
7. 愛是最大權利 (Worship Edition)
8. 變水為洒
9. 擲向我的石頭
10. 最幸福的眼淚

組合
金獎: Supper Moment
銀獎: 阿笨與阿占
銅獎: 嬅粉
kk8733 發表於 2017-12-5 00:51

笑到我

咳申風啲歌真係好好loop
例如:磚頭

01/12 勁爆派台歌

Serrini - Don't Text Him (C)

#JusticeForLUGTYAI
#LUGTYAIDeservesBetter
#LUGTYAIsweetieImSOsorry
JasOh103 發表於 2017-12-6 17:57

咁多歌,plug到謝安琪再次退休都仲有得plug
再唔係自plug

Serrini 又派歌
估唔到呢個女人咁恨獎
好心佢霏卜賣下廣告啦
暗星!

梅姐好耐冇出歌,但佢係天后
彭Bell好耐冇出歌,但佢都係天后
憶蓮又好耐冇出歌,佢又係天后
淑怡都好耐冇出歌,但佢都叫做係天后

點解有啲女歌手要出下歌佢啲fans先覺佢偶像係天后
定係根本個女歌手唔係佢偶像
JUDE淑蔓鄭融Serrini霏霏今年都有出歌,佢地肯定係天后

反容好開心
John 發表於 2017-12-7 16:17

有冇CM反容名單?
John
仲有冇?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

等我叫Cousin Fung死忠 @hehehaha 同你講
nicholashin 發表於 2017-12-8 15:46

拾回比起無人知道雙子座的確未係最難聽
CF 擺明hea美祖交啲咁悶既倉底貨

利申:希望Cousin Fung有入黎呢個post, 磚頭真係好好聽

話說我一直覺得磚頭作得好過JW嗰首  

同埋祖兒揀得一定係好歌 OK?
唔通要別來無恙呢種質素嘅曲咩  ...
nicholashin 發表於 2017-12-8 17:24

我覺得CF一向用chord幾特別,可能出黎個melody未必啱香港人口味啦
不過拾回係比謝安琪唱衰哂啫,佢班fans夾硬賴個曲唔好聽
比祖兒唱效果一定好好多,起碼有個十大第八位先
別來無恙呢啲二三線melody就算啦,903班DJ已經証明咗比大家知首歌係幾好聽

好長好粗2017

排名不分先後左右忠奸(係人定係鬼)
我寫了很多字,卻得不到一個人
你是什麼時候開始不愛我的
假使世界原來不像你預期
我喜歡上你時的內心活動
沒有你,我甚麼都不是
找藉口是失敗者的習慣
明日我與你海邊跑一天
神把眼淚都留給了人
你帶著我的青春離去
也許我不會活多一歲
如果青春不會有盡頭
是日休息絕不工作
第一次想妳的感覺
隨風而來隨風而去
那一年零一個月
帶著骨灰去旅行
讓我留在你身邊
天變地變情不變

帶著音樂去旅行
我們...能回到原來的樣子嗎
bagfgfcde 發表於 2017-12-8 20:03

每次你捉住我隻手衝紅燈我都想死
彌敦道一晚Good Trip

Lady Gaga出碟用返自己真名做Ann
台灣阿妹張惠妹有時出碟會叫自己阿密特
係香港陳柏宇Jason出碟有時叫自己胡鴻均其實有咩問題?

睇人比人d_U最開心
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-9 15:59

YUM

冬天要聽咩碟呢?
HOTMAN 發表於 2017-12-9 23:22

我本人 / 雨霏
Unlimited / 千嬅
21 / Adele
Zero / H0TMAN

同枱食飯 - 鄧小巧

詞:藍奕邦

開心
John 發表於 2017-12-10 20:35

Welcome to Anti Yung Club

我正式宣布王菀之係近十年造音樂最高質香港女歌手
唔肯唱K歌堅持做自己其實啲歌一啲都唔偏鋒仲好耐聽
水百合畫意我來自火星迷失藝術最好的留白天堂有路突然一生人該死的快樂
認認真真做音樂係香港真係唔會有人欣賞
去冰島去火星發展可能一早紅咗
希望唔會變成另一個梵谷
支持皇后退休之前出隻歐陸英文大碟

突然一生
愛不曾遺任何
有時
離遊

之之下一首會有個"離"定"遊"字

....咁都留意到 你真係西利
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-11 19:37

12年Fans

三週冠夠唔夠十大
RVHOCPC 發表於 2017-12-14 17:35

45+52+45 = 142 (+31)

本帖隱藏的內容需要積分高於 1200 才可瀏覽

"美軒拎男金其實都算係接美豪棒"

Yum到呢句嘢

小克真係好勁,可惜市場只係會搵肥謙光頭填詞

有時三部曲、生命之花、愛不曾遺忘任何人
到底幾多人理解?用字淺白但唔比林夕既佛理、周耀輝既都市感官意象易明
人人都講new age唔通人人都講得明白new age咩

小克真係好勁

不得不提既就係Gin Lee隻碟真係好好聽 真係好好聽

呢句連我呢位打手都講唔出口
希望所有反煎可以反埋sm
環 ...
JasOh103 發表於 2017-12-19 18:09

一係gin lee下隻碟搵SM做歌
一係SM簽咗環球(幫靈感床fight到至尊)
信唔信

和每天講再見(大丈夫mix) ready

我信
不過當日sunny一讚完我就好好奇咁搵下佢地有乜關係
點知睇到呢個
實力l ...
JasOh103 發表於 2017-12-19 21:45

可能sunny暗戀咗gin 6年 (since Gin arrived hk in 2011)

我恨你恨到比宇宙更大
被年月壓縮到最小紙碎一塊
bagfgfcde 發表於 2017-12-19 23:22

千嬋近五年最好歌曲,沒有之一

Bobby 是靠演技上位, 並不是靠樣貌的. 他早年和大宇都是互相戲弄大家, 今次戲弄坤仔是袋錢落他袋, 有心栽培他.   坤gor 人緣幾好, 森美亦經常給他意見, 音樂上他唱得越來越得心應手, 而歌曲孝順不能大熱致命傷是主題太偏鋒, 而且歌名亦扣了不少分.

做乜_ ?

kary好有善心