返回列表 發帖
係咪想強搶我個榜既男歌手三甲
bagfgfcde 發表於 2017-8-23 12:29
原來呢首唔係新歌黎 只係而家先發行上架
日本音樂人請佢改編PETROLZ首《Fuel》 係佢第一首係日本出既歌

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用盡全力祈求無欠交榜

期待可以不斷咁skip榜
dongbb2332 發表於 2017-8-25 22:33
反正林奕匡點都有分

本帖隱藏的內容需要積分高於 1020 才可瀏覽

當然,「新貴」至少還有些K歌式的港式流行價值,最爛當然還是下一首,這已經爛俗到去某姓連的女歌手的B side水平......
ed8671ed 發表於 2017-8-27 00:16
咩黎架 search極都唔見

《玩家》今年年度神曲!融合「任我行」「六月飛霜」「你們的幸福」內核於一體。妖嬈慵懶的編曲顯得一切都是綿裡藏針。

容祖兒可算是如今唯一一位傳承上一代港星技藝的女歌手,音質本身已經擁有非常好的質感,清澈而充滿條 ...
Kfmusic 發表於 2017-8-27 00:57
燈神同版主一定好傷心

今日個lab啲同學要除晒上身衫先做到hehe
dongbb2332 發表於 2017-8-28 18:30
女同學都要除?

用左全日聲都無爛聲 開心
Jude首人間失格好好聽

以前既show好睇好多

支持Fung Fung
hehehaha 發表於 2017-8-26 20:53
Cousin Fung出品=高質
HOTMAN 發表於 2017-4-9 20:49
Cousin Fung同h字頭會員s 咩關係

唔知合唱團24個小朋友有無人明歌詞講乜

有得聽埋RB新歌先訓

心血來潮uninstall左手機上大部份遊戲 而家得返一個

不過一直恨贏恨到出汁的大碟獎就繼續成為遺憾了,不如來年容祖兒Plug到第七首歌才出碟,一次過收錄那七首歌贏面就大了。

J-POP又真係派左7首歌 但兩首跨年一首上唔到榜

睇完五月天個新mv, 好想自plug
kevinlai1621 發表於 2017-9-1 23:03
可能又唔知做咩派台

聽緊今年英文歌compilation (雖然有Despacito)
其實……都幾多make love songs呀
香港近年算係全世界比例上少情歌既地方

感覺到英文歌instruments明顯比廣東歌多用低音 echo強好多
所以會畀人感覺更well produced

有冇聽埋Wild Thoughts 同New Rules?
今年我十大之二
matthew1990 發表於 2017-9-2 15:47
Wa Wa Wa

今週咁多榜主集氣谷某歌 已經見到首歌拎左好多榜既三甲 希望最後冠到
dongbb2332 發表於 2017-9-2 16:17
第1位第2位第3位
Bag有淚多好很晚的晚安
EDI Don't Know, I Don't Care內外遊園地
Der吃定我靈感床歌謠
KL愛不曾遺忘任何人分過手請舉手如果青春不會有盡頭
John霸氣情歌I Don't Know, I Don't Care和每天講再見
Chan內外很晚的晚安給男神的面書
CH靈感床他狠過你當你走了以後
NH有淚多好Come With Me還原成長
Hinz吃定我恨上癮安全感

林奕匡形勢大好!

我仲未俾過祖兒至尊歌
唔配做祖粉
bagfgfcde 發表於 2017-9-3 20:09
光源 林欣彤 249
高山低谷 林奕匡 247
我杯茶 容祖兒 246

雖然頭兩位又真係高質過我杯茶250倍

我鍾意親既女歌手都係實力派  
eg 容祖兒 吳雨霏 鄭傭
bagfgfcde 發表於 2017-9-3 20:52
快D上《I'll Be With You》

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=11837

原來Alan唔係新人 可以慢慢谷《人在野》

香港樂壇呢排好活躍

2017叱咤至尊歌曲 Come with Me 最YUM美DJ播放率統計表 [05/09/2017 18:00]

27  艾粒  (聖艾粒忌廉夜校14  ...
hehehaha 發表於 2017-9-5 19:56
希望Do姐會投Come With Me關鍵一票

I DO好易上口
反而不散,不見覺得好慢熱
hehehaha 發表於 2017-9-5 22:30
其實張家誠既旋律都幾易上口 希望唔知乜野如此可以拎到至尊歌

903自從十年前走左(炒左)一大堆DJ之後
現在冇一個新人係識tag歌兼有taste ...
hehehaha 發表於 2017-9-6 01:56
全903都愛新青年理髮廳同坤哥

[hide=3675][/hide]

十大夠數!
hehehaha 發表於 2017-9-6 22:47
呢首好似係你今年第123914123187681首想十大既歌
還返別來無恙個十大係時候lu
hehehaha 發表於 2017-7-3 00:48
心靈作家 正到留位十大先
hehehaha 發表於 2017-8-20 13:18
打算horse比 他狠過你(Live) 十大
hehehaha 發表於 2017-9-3 20:05
Melody好好聽,又有d想比十大
hehehaha 發表於 2017-9-5 22:17

你數到有十首?
hehehaha 發表於 2017-9-7 00:20
你以為我列曬全部?
呢堆只係我用1分鐘時間揾出黎嘅
2017上半年十大
hehehaha 發表於 2017-3-23 23:47
比定十大ok?
hehehaha 發表於 2017-3-30 20:57
好歌要一推再推
one more 年度十大
hehehaha 發表於 2017-4-5 23:06
已經決定比個十大佢
我諗應該成個CM得我覺得突然一生人空姐行屍走肉三首都好好聽 ...
hehehaha 發表於 2017-5-25 02:38

近排成日聽翻Sophy既歌
發現好聽左 可能係接受左佢個唱腔
愁滋味>給男神的面書>Like A Gun>深淵 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-7 23:23
睇黎接下來四星期都係冠Sophy

聽講跟住落黎四個星期都係細眼男歌手冠WOR
bagfgfcde 發表於 2017-9-7 23:34
嗯 就這樣 裙姊 歌謠 都有冠

既然serrini唔出歌 唯有上火炭麗琪
HOTMAN 發表於 2017-9-8 08:46
Ya Ya Ya Ya

好似諗到點tag至尊歌

你真係好重口味
又咳心瘋又講再見又梁佑嘉
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 20:35
說再見了吧好聽!

恭喜小_本周奪冠!
-Prince- 發表於 2017-9-9 16:04
支持愛情

陳柏宇唱電音歌好好聽

https://www.youtube.com/watch?v=2I8LrfLBifI

希望呢首歌可以上到紅館
dongbb2332 發表於 2017-9-9 17:49
然後作曲人驚喜登場!

左邊果個自信咁多
邊個係女神一睇就知
bagfgfcde 發表於 2017-9-10 11:27

支持蘭蘭

佢聽日唔係去排便咩
jose 發表於 2017-9-11 23:45
可能首歌係講佢點樣排便

認識二珂的第一首歌:《櫻花粉的浪漫》

二珂的第一主打歌曲《櫻花粉的浪漫》,以校園青春、初戀情懷、情竇初開為主題;讓大家認識這位嗓音甜美、清新慧黠的二珂。超級製作人林邁可,為二珂聲線找到最美的區域,並親自量聲打造了這首歌,編曲大量運用的鐘聲,與樂器融為一體;敲著幸福的節奏,屬於青春的聲音,是幸福的聲音,聽著二珂這首歌,不知不覺會掉入一個會心微笑的陷阱
bagfgfcde 發表於 2017-9-13 14:09
刷字數到

Kiri T嚟緊又有歌
拎得女金了
jose 發表於 2017-9-13 21:24
好聽過Rearview mirror嘅話 可以考慮整個indie至尊歌畀佢

今年我榜女金候選五強排名不分先後係佢、Serrini、衛蘭、火炭麗琪同祖兒^^
嬴左要同kary爭先得出真女金 ...
jose 發表於 2017-9-13 22:22
傷心 無女版candy lo

期待睇FOTAN LAIKI大戰Serrini ROUND 2
bagfgfcde 發表於 2017-9-13 22:45
[亂入]聽講撒野佢哋唔妥米奇老味

撒野好似好多仇家
jose 發表於 2017-9-13 23:17
米奇老味之前喺個interview笑撒野

蔡健雅ig張相
bagfgfcde 發表於 2017-9-14 19:01
你以身相許?

林宥嘉要強搶三甲

我一直都有動搖過今年至尊歌應唔應該比呢首
但係當年頭到年尾都咁通用都咁中咁應景 睇黎都無揀錯 ...
kwanie 發表於 2017-9-15 00:44
流淚的怪獸又真係神曲
佢本身就坐左係三甲啦
HOTMAN 發表於 2017-9-15 10:25
男歌手第2至4名分數接近到一個點

Slowness都好正
Kay One又正
不過K sus2都唔差
最經典一定係Binary囉(港女腔)
hehehaha 發表於 2017-9-15 12:00
不過喂 阿Winnie借咗幾隻碟俾我喎
有《KONTINUE》 《Slowness》同埋《Binary》
我想今晚一口氣煲曬佢 唔瞓覺囉

呢個星球聽過我下星期冠軍歌既人應該少過二十個