返回列表 發帖

[Nov/2017] 草蜢Live Goes On世界巡迴演唱會2017

演出名稱:草蜢Live Goes On世界巡迴演唱會2017
演唱會日期:2017年11月5至8日 (星期日至三)
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$780 / HK$480 / HK$300

東亞信用卡 獨家優先訂票
優先訂票日期 2017年7月10至14日
熱線及網址 28 611 611 www.aegticketing.com
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

Source: 草蜢fb

上天關了一扇門

new tour喎
love wins!

有完美live聽
開針

蔡一智 recovered from his injury?

蔡一智 recovered from his injury?
boy4dudes 發表於 2017-6-20 21:22

「凳」下個蘿油啫,應該唔會好大礙既

上天關了一扇門
艾石仔 發表於 2017-6-20 19:25

年度必睇大騷

希望唱足十次完美
有埋流淚的怪獸就PER FECT 池

Eason係咪會黎合唱Life Goes On

今年紅館演出者平均年齡一定過50
GEM都拉唔低幾多
【This is MC】澳門見

草蜢而家冇乜人關注嗎?今日公售都冇人買?咁喺咪都可以等特價飛啊

草蜢而家冇乜人關注嗎?今日公售都冇人買?咁喺咪都可以等特價飛啊
lightupmylight 發表於 2017-7-19 10:40

印象中佢地開show幾爆
可能真過氣同埋無宣傳所以去得慢

開星期日至三係乜玩法? 係咪閒日場租平好多?

lightupmylight 發表於 2017-7-19 10:40

開得太密 要睇既都睇過
同埋又加左價...

09同12有軟硬嗰次都睇過 如果幾年睇一次都還可以 但係佢地真係開得太密 又唔係好多好爆嘅新亮點 每次都食老本

開得太密 要睇既都睇過
同埋又加左價...
masterdragon 發表於 2017-7-19 13:48

同意.
蔡一傑唱歌唔錯, 但又唔係果種純粹聽佢唱歌就夠既實力派, 而家草蜢跳舞又唔係特別勁.  冇需要睇得咁密

開得太密 要睇既都睇過
同埋又加左價...
masterdragon 發表於 2017-7-19 13:48

may day年年開又冇人話覺得密,若Eason,歌神呢d年年開,都仲唔知幾多人想睇。主要都喺睇人氣同埋號召力

may day年年開又冇人話覺得密,若Eason,歌神呢d年年開,都仲唔知幾多人想睇。主要都喺睇人氣同埋號 ...
乐坛风云 發表於 2017-7-19 18:09

其實我覺得密架, 同埋我都唔明點解年年都可以咁爆
不過可以解釋既係, mayday仲有新歌新碟support
草蜢近12年都唔多新歌, 但都開左9次(計埋今次以內的紅館show)
rundown主要都係唱舊歌為主, 當然都可能會有唱下新歌/side track, 但為數都唔多

同埋我覺得草蜢已經屬於集體回憶系列歌手(即係外國樂壇所謂nostalgic act, 我唔知中文點講)
開得咁密都係target街客, 而且係經歷過佢地果代既人為主(大概35-65歲), 所以街客都未必會睇咁多次

唔好意思, 長氣左D

賣咗咁耐,出咗首場得翻少量,尾場山頂位少量,其他都喺大量餘票喔,而且仲喺四場咁少都滯銷

開星期日至三係乜玩法? 係咪閒日場租平好多?
lblemon 發表於 2017-7-19 12:56

應該喺預留咗週四到週日加場,但佢地冇乜號召力,所以應該都喺加唔到去週末

「亞洲萬里通」呈獻 草蜢 Live Goes On 世界巡迴演唱會2017 (加場)
加十一月十號 一場

「亞洲萬里通」呈獻 草蜢 Live Goes On 世界巡迴演唱會2017 (加場)
加十一月十號 一場 ...
samxdxd 發表於 2017-9-20 14:26

睇黎簽左約最少要開5場

加十一月十號 一場 ...
samxdxd 發表於 2017-9-20 14:26

滯到咁仲加...
睇黎九號都會加埋
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好似降咗價,300嘅飛從29行開始喇,首場得翻少量,6號與8號嘅780得翻少量,其他票價大把飛,山頂300嘅飛29行都未賣曬

20蚊應該都入到場喇,滯銷到咁

480 sell 500 for 2
300 sell 360 for 2

散飛散得咁緊要?喺兩三日之內,城市售票網全部票源變成少量?之前賣咗三四個月,連300蚊嘅29行都賣唔鬱

周圍派飛,我都幸運地有免費飛睇

周圍派飛,我都幸運地有免費飛睇
Crooks 發表於 2017-11-3 22:28

紅館門口派?

散飛散得咁緊要?喺兩三日之內,城市售票網全部票源變成少量?之前賣咗三四個月,連300蚊嘅29行都賣唔鬱 ...
乐坛风云 發表於 2017-11-3 21:43

散左去兜飛佬度,半賣半送要錢唔要貨

紅館門口派?
lblemon 發表於 2017-11-3 23:34

又冇咁誇,我諗係Asia Miles換剩飛要送出去,有朋友識人

100蚊內真係有興趣睇

根據以往嘅情形同埋主題曲MV嘅陣容黎講,應該會有好多嘉賓撐場,楊千嬅,鄭伊健,軟硬,big 4等等

有冇人有rundown?有何丙有保證好好聽好好睇 (2/3歌都唔識都覺得好睇)

慢歌係道玩人浪真係吹漲

睇過佢地前兩次紅館,今次完全比下去..
好多時跳既都係dancer,佢地就跟住行

慢歌係道玩人浪真係吹漲

睇過佢地前兩次紅館,今次完全比下去..
好多時跳既都係dancer,佢地就跟 ...
hehe 發表於 2017-11-6 23:31

今次hea咗?

用咗$230買今晚原價$480飛

用咗$230買今晚原價$480飛
phykk45 發表於 2017-11-7 09:54

上座率同rundown如何?

【越跳越high】完騷即入紙開part2 草蜢:2085年都要開騷

草蜢《LIVE GOES ON草蜢世界巡迴演唱會2017》噚晚喺紅館圓滿結束,捧場睇騷嘅嘉賓有,張智霖(Chilam)同老婆袁詠儀(靚靚)、蘇永康夫婦、梁漢文夫婦、呂良偉夫婦、關心妍同老公、鄧兆尊就帶埋兩個女友車厘子同Claire、鄧小艾等,兆尊兩個女友全晚都好投入企晒身跳舞。靚靚亦跳足全晚,Chilam反而全晚黐實個位。

連續五晚草蜢都同女舞蹈員大跳辣身舞,可能噚晚係最後一場,三子都特別肉緊,蘇志威同舞蹈員嘴對嘴錫,蔡一智就同女舞蹈員大玩鉸剪腳,對方瞓喺地雙腳交叉夾住阿智。最後完場時,歌迷唔肯走,不停嗌encore,草蜢再度出場唱多4首歌。
草蜢於慶功宴上,由阿智帶領全場人玩多次人浪,佢哋每晚唱《歲月燃燒》時都會玩人浪,阿智話:「其實好多事情過去咗亦都發生咗,唔好放喺心上,希望呢個演唱會快啲開part 2,之後我哋會做世界巡迴,第一站係馬來西亞,1985我哋出道,2085年都要開騷,要預祝100周年,祝大家身體健康,到時一齊去睇騷。」草蜢切蛋糕時,祝大家長命百歲,全場人大唱生日歌,氣氛歡樂。
三子接受訪問,講到開part 2:「公司同事講反應好好,希望即時入紙盡快開。」連續做咗五晚,草蜢越做越起勁,歌迷讚佢哋係樂壇金霸王,跳咗咁多晚都仲咁多電,阿智話:「我之前訪問冇講大話,真係會跳足咁多晚,大家好多迴響,讚我哋進步好多,已經升級做草蜢2.0。」阿傑續話:「我哋全隊都收到好多好評,呢個騷創咗好多紀錄,相信係開埠以嚟分分鐘跳得最多舞嘅演唱會,因為我哋跳舞超過一百分鐘同最多人玩人浪。」
阿智笑話今次個騷發揮好多功效,觀眾入場發洩工作完後嘅情緒,可以幫觀眾發洩,佢哋仲講笑話草蜢已經變成按摩師同回春師。講到阿細同女舞蹈員咀嘴時,佢老婆劉小慧當時即刻返入後台,阿細笑話:「我老婆唔係普通人嚟㗎,佢都做呢行,我冇咀到㗎。」

【越跳越high】完騷即入紙開part2 草蜢:2085年都要開騷

草蜢《LIVE GOES ON草蜢世界巡迴演唱會2017》噚晚 ...
hehe 發表於 2017-11-12 12:47

滯銷到咁仲開part2,無野吖嘛

草蜢《LIVE GOES ON草蜢世界巡迴演唱會2017》噚晚 ...
hehe 發表於 2017-11-12 12:47

滯銷扮爆
啲老sea food真係好鍾意自high
唔怪得新一代咁難上位

仲要part2,有贊助商肯幫佢地開嗎

滯銷到咁仲開part2,無野吖嘛
乐坛风云 發表於 2017-11-12 18:30

上次真杜德偉紅館又係滯銷到爆但開PART 2 是嗎?

上次真杜德偉紅館又係滯銷到爆但開PART 2 是嗎?
lblemon 發表於 2017-11-13 10:46

喺,當時part2嘅280山頂飛從row26開始,據說當時現場紅館門口20蚊可以入場,當時part1喺八月份,part2喺第二年嘅三月份,相隔唔夠一年

喺,當時part2嘅280山頂飛從row26開始,據說當時現場紅館門口20蚊可以入場,當時part1喺八月份,part ...
lightupmylight 發表於 2017-11-13 11:37

PART 1 都超滯銷啦, 堅唔明點解開PART 2,
20蚊入場即係派票,20蚊係黄牛手續費而已

草蜢賣得好過杜德偉好多既

喺,當時part2嘅280山頂飛從row26開始,據說當時現場紅館門口20蚊可以入場,當時part1喺八月份,part ...
lightupmylight 發表於 2017-11-13 11:37

當年part 2好似係周慧敏唔開俾佢的

雖然8成歌我都唔識,台燈完全冇特別,三位主角又跳得唔算多,但我又幾enjoy個show。見到佢地咁落力演出搞氣氛,班60、70後觀眾勁high企足半場,覺得好感動!佢地仍然有捧場客,因為佢地一唔唱,香港就再冇跳舞組合係令人有興趣入場

PART 1 都超滯銷啦, 堅唔明點解開PART 2,
20蚊入場即係派票,20蚊係黄牛手續費而已

草蜢賣得好過杜德 ...
lblemon 發表於 2017-11-13 11:46

出年郭天王又開Part 2
Part 1又係滯銷到喊

出年郭天王又開Part 2
Part 1又係滯銷到喊
Jacz 發表於 2017-11-13 14:23

根本郭天王已經冇左天王的叫座力啦,因為制作成本高加要面子,先夾硬開咁多場

學友,劉華,真天王級叫座力

RUNDOWN

年輕的聲音
夜是跳舞版
紅唇的吻
不夜天
飛躍千個夢

歲月燃燒
夜語
華麗舞台
夜性感

萬眾期待
空虛的感覺
深淵
不可思議
現在進行式
係好歌
好壞
一秒轉機
未必
MEDLEY: 點解+絕對
流淚的背影

怎麼天生不是女人
我們都是這樣失戀的
心中的歌
憑什麼
仍然能自己

Live Goes On
ABC
Lonely

AEIOU
熱力節拍Wou Bom Ba
又愛又恨
流淚的怪獸
我們

再見RAINY DAYS
心窩已瘋
嗲噢
MEDLEY: 三分鐘放蹤+我要跳舞
忘情森巴舞

ENCORE:
永遠愛著你 (6/11, 7/11, 8/11, 10/11)
失戀 (6/11, 7/11, 8/11)
寶貝,對不起 (7/11)
失樂園 (8/11, 10/11)
Lonely (10/11)