返回列表 發帖

你有你鬧, 佢有佢發達, 佢個集AGT剛剛先播, 美國頭三位最高收視節目喎...
未播前搶先版SOCIAL  MEDIA夾埋已經差唔多成億點擊率, 完爆節目上面其他既演出幾十條街, AGT有咩可能比佢走, 如
果佢繼續交到貨, 肯定上幾十萬個歐美節目,大把JOB佢接, HOLLYWOOD電影/主題曲/音
樂劇/BROADWAY大把向佢招手 , 佢老豆已經贏家啦...,香港/華人第一個國際歌手

EDIT﹕ 事實佢係有實力既,  你話好唔好聽就見人見智, 不過美國人就話好聽

你好似好buy Celine, 但她已經簽了HMV, 一早計劃國內和香港出唱片, AGT祗是用來製造聲勢而已, 何況今期AGT兩位猛將(同樣是九歲的美國女孩和耳聾女歌手)來勢洶洶, 她們的表現比Celine 出色得多.
hkwilliamsiu 發表於 2017-6-21 12:02

佢成功, 可以鋪路比GEM 今年攻美大計,想講話鋪路比其他香港歌手, 不過香
港而家D 歌手既實力, 真係算罷啦,諗起就想爆粗...走出CM/903 已經冇人CARE (包括你BOSS)  

我唔理佢國內/香港大計係咩, 佢如果係美國紅左, D 計劃隨時會變, 但係點解
你話個對猛將網上點擊率兩個禮拜累積都完爆唔到Celine電視未播個時既預告片4日既點
擊率﹖ 因為醜樣,表現唔及CELINE可愛, 冇觀眾緣,揀歌唔夠大路,舞台表現力弱, 唱歌比CELINE更
炫技, 觀眾只覺得勁, 但就係咁多, 佢地紅既機會比CHARICE仲低...反而我覺得CELINE有機會紅, 因為美國人就係鍾意D 老成, 表現外向/UPBEAT既細路, 外表討好,

Before anything big can happen for Celine in the US or any English-speaking country, she must undergo plastic surgery to look like a white girl (or at least a European-looking Eurasian girl).

Otherwise, just focus on making it big in China and other Asian countries, she will surely be this so-called Dr.'s 搖錢樹, sad but true.

Racism is subtle in some countries but very real (personal and family and friends' experiences).
boy4dudes 發表於 2017-6-21 12:43

我係北美大, 你估我唔知, 當然有種族歧視, 但最緊要係你既表現比到佢地親切
感, 要夠外向,講到流利英文,  CELINE 感覺就係有呢樣野,等於有一個大陸人
滿口鄉音, 香港人都會歧視, 但如果有個外國人, 講廣東話正既, 個FEEL又好
典型香港人既, 反而香港人都唔會咁歧視,  而且極端到連個9歲細路都歧視既一
定係少數, 如果你話舉例 少女時代 咩 BOA 個D , 拎去美國主打既歌又難聽, 上得一兩個主
流節目, 性格又唔係美國人個杯茶,冇後台電臺唔播, 點紅呀﹖

我都係咁話, 其實你真係掂既, 美國普羅大眾係唔會歧視你, 有D 潛意識既歧視
就肯定, 但唔會話你有料又好得人鍾意都紅唔起, 而且美國個市場大, 5%既人鍾
意你已經紅到爆, 好似JB個D , 問10個有9個都憎, 有堆白痴FANS夠開一大輪演
唱會咪一樣紅, 而且睇FB, TWITTER, CELINE反應好好,澳洲果個我唔識, 但COCO
LEE唔紅因為佢真係其實冇咩魅力,實力/聲音辨析度係美國市場黎講都係好一般,
佢係香港主場都唔紅啦, D 歌又唔掂,唱片公司唔睇好唔谷,電台冇播, 冇人識
咪唔紅囉, 其實D 人講到好似是但有個亞洲人去到歐美就一定要紅, 唔紅就係歧
視,講真, 有幾多千千萬萬白人歌手都係唔紅,有幾多乜FACTOR乜TALENT乜IDOL 贏左之
後紅得起﹖ 你得個幾丁亞裔試過去攻外國樂壇, 人地競爭咁大, 你想要有幾高
既命中率﹖而且事實, 未試過有亞洲人紅,唱片公司係唔敢大膽投資,但如果你有
左名氣, 就唔同咁講法,COCO LEE D 歌如果係白人唱,電台會谷?佢會紅﹖一日
電台唔知收到幾多百隻歌,我認為未必, 至少係有亞裔有歌係美國HIT過, 去過#1,
唔講紅人, 證明就咁紅歌既角度, 係唔足以阻止你紅

WILLIAM HUNG 係傻仔, 比人笑白痴騎呢, 香港人都唔會BUY啦, 條友樣衰+唱歌超難聽,
買返黎托X 咩! 隻碟上到BILLBOARD #34 , 賣到20萬隻已經還神啦...

我覺得CELINE 如果繼續落黎有表現既, 應該可以係下一個Jackie Evancho , 隻碟
應該可以上到頭幾名個類, 有機會參與好多hollywood既製作