返回列表 發帖

[Jun/28/2017] Short Stories - 泳兒 (EP)

歌手:泳兒
唱片名稱:Short Stories
唱片封面:

推出日期:2017/6/28
唱片類型:EP

TrackList:
CD  
1. 一隻小豬
2. 搖籃曲
3. 習慣愛你
4. 愛如雪

附加資料:
泳兒 Short Stories 四首成長故事 聯乘人生旅途

[ 一隻小豬 ]  成長的殘物語
[ 搖籃曲 ]    傾訴式對唱  致母親們的搖籃曲
[ 習慣愛你 ]  愛 需要灌溉
[ 愛如雪 ]    純白浪漫主義

岀處:Mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

封面幾靚,希望另外兩首都高質啦

EEG D EP已經進化到連DVD都無
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

會唔會係最後一隻

愛如雪 個名好有中國風既感覺,不過有點娘

今年eeg D封面差搞咩
核突到

終於都係被踢入四歌EP大軍

係咪CC包碟呀?
FIGHT for 陳柏宇

Literally short

泳兒算吧啦, 撈咁多年都係咁霉.. 比個美容壓住注定無運行, 有得出碟已經好好, 但封面就.....

仲有美漫,美立,美韻,美威?呢隻無翻唱,反而想買了

Her first......and final EP......ever

如果係扮童話書封面都叫ok
夠低b 又冇乜美感

How come Twins will release EP + DVD and Vincy EP only, NOT fair.

Does EEG think Vincy's EP will sell well without a DVD and Twins needs the DVD to push up sale? Or they just can't be bothered investing on Vincy (maybe her contract is up soon)?? And where is "You Are My Sunshine"?

愛如雪 個名好有中國風既感覺,不過有點娘
stephybest 發表於 2017-6-21 13:17

諗起髮如雪

頭兩plug都好悶
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

頭兩plug幾鐘意
希望其餘個兩首都ok
利申:唔係鏡粉

唔知點解我覺得個COVER好鬼似TWINS隻花約

唔知點解我覺得個COVER好鬼似TWINS隻花約
elliott1993 發表於 2017-6-21 15:41

終於見到有人講,嚴重懷疑係咪一齊拍,而且係用美祖sidecut個花海背景換走D鬱金香
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

諗起髮如雪
lca6 發表於 2017-6-21 14:28

Maybe they can produce a medley: 愛如花無雪

會唔會係最後一隻
cathay1996 發表於 2017-6-21 13:13

首張個人EP
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

May I 首張EP
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

首張個人EP
風見志郎 發表於 2017-6-21 16:48

首張及最後一張個人ep

首張及最後一張個人ep
cathay1996 發表於 2017-6-21 18:24

過檔去寰亞
女金

hea著講88
love wins!

真係好short

吖,有咁快走咁快啦,蛋記都唔在乎你啦。
I talk a lot of BS.

另外兩首係唔係Christopher Chak x 林若寧
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

終於見到有人講,嚴重懷疑係咪一齊拍,而且係用美祖sidecut個花海背景換走D鬱金香 ...
風見志郎 發表於 2017-6-21 15:54

應該都係黃中平影
英皇近年成日搵佢拍MV都會影埋相集
eg. 愛情歌 / 風情歌 / 完整愛 / 一百個我

原來對上一隻原創碟已經係13年...等到頸都長

aiai首張EP~~點解唔做多幾首歌變"Long Stories"呢?? 同埋第一次冇DVD囉 嬲爆

咩叫「成長的殘物語」???
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 2017-6-21 20:58

啲文案成日柒到唔敢睇
寫一兩句都可以錯語法
又要學台灣戈套懶感性懶文青
個target audience根本唔係咁
見到都難頂

John 發表於 2017-6-21 20:58

暗指越大越殘

希望多d人支持,如果唔係就真係最後一隻架啦

希望多d人支持,如果唔係就真係最後一隻架啦
daniel1136 發表於 2017-6-22 17:11

支持~ 都好好聽

Btw, 搖籃曲係獨唱版?

支持~   都好好聽

Btw, 搖籃曲係獨唱版?
l00540 發表於 2017-6-22 19:49

[ 搖籃曲 ]    傾訴式對唱  致母親們的搖籃曲

I think 文案 simply omitted to print Vivian Lai's name

諗起髮如雪
lca6 發表於 2017-6-21 14:28

慕容雪啲friend子

個CD Cover影到May I好似畀人拖去竹林深處強女女女前嗰一刻咁

D班底幾特別

作曲: 胡卓明 @ The Right Track  <-- MV寫朱俊傑o既?
作詞: 李峻一
編曲: 陳子龍 / 黃兆銘
監製: 陳子龍

曲: Kendy Suen / 黃安弘
詞: 陳詠謙
編: Edward Chan / 黃安弘@emp
監: Edward Chan

嘩全隻碟都好K

暫時覺得:
一隻小豬 > 習慣愛你 >= 搖籃曲 >>>>>>>>>>>>> 愛如雪
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

D班底幾特別

作曲: 胡卓明 @ The Right Track
KITSTON 發表於 2017-6-28 00:07

"習慣愛你" 個MV hea到
其實用埋黎做 "愛如雪" 個MV都得
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

D班底幾特別

作曲: 胡卓明 @ The Right Track
KITSTON 發表於 2017-6-28 00:07

好心送埋DVD 啦

竟然有Kendy作嘅歌 好期待!!

習慣愛你聽到我好sad
希望903會支持下美ai la

愛如雪好正wor 可惜唔係冬天
習慣愛你就普普通通 我的情書2.0

聽哂,4首都好高質
Melody:一隻小豬>習慣愛你>愛如雪>搖籃曲
整體:習慣愛你>一隻小豬>搖籃曲>愛如雪

Aiiiiiiiiiiiiii全部K歌
幾時可以再出返我自在、接近天空的地方戈隻風格?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

英皇又黎示範唔識派歌
新出個兩首完勝cc, 相比之下cc個兩首, 特別係一隻小豬顯得更普通
個人心水: 愛如雪>習慣愛你>>搖籃曲>>>>>一隻小豬
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾