返回列表 發帖
個CD Cover影到May I好似畀人拖去竹林深處強女女女前嗰一刻咁
Frankiekiekie 發表於 2017-6-24 10:55

笑死

泳兒首張個人EP 2017年容祖兒首張個人EP 1999年

泳兒係咪今年約滿EEG?Kaybb 發表於 2017-6-28 20:33

如果係嘅話 佢應該會走啦!但有邊間公司會簽佢?

簽名被屏蔽

"習慣愛你" 個MV hea到
其實用埋黎做 "愛如雪" 個MV都得
616.1314 發表於 2017-6-28 00:25

我稔起 一輩子守候 MV美菊 個大頭CLOSE UP

其實環球好岩泳兒
Kaybb 發表於 2017-6-28 22:23

球球仲有資源捧多個女歌手咩
霏霏 Gin Lee AGA RnK
Kelly媽有時又會番出嚟出吓碟開吓 Show
真係有咁既 Quota 同資源捧美 Aiiiiii?
同埋美 Aiiiii 真係會離開英皇?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

隻碟真係好悶,plug邊首先係903都唔會有好成績。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

球球仲有資源捧多個女歌手咩
霏霏 Gin Lee AGA RnK
Kelly媽有時又會番出嚟出吓碟開吓 Show
真係有咁既 Qu ...
616.1314 發表於 2017-6-29 01:08

佢唔會離開英皇咯
要走早就走啦

習慣愛你 聽多幾次先有感覺
愛如雪 無想像中咁正

要買一隻支持May I

三plugs都好聽,除左
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

佢唔會離開英皇咯
要走早就走啦

習慣愛你 聽多幾次先有感覺
愛如雪 無想像中咁正 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-6-29 08:27

我覺得愛如雪全碟最難聽 lol
個 melody 又唔 smooth
美 Aiiii D 英文又唔好聽
二〇二三年度全女班投票

愛如雪>習慣愛你>>搖籃曲>>>>>一隻小豬
kevinlai1621 發表於 2017-6-28 21:10

你又唔冠搖籃曲 冠一隻小豬嘅?
愛如雪果首曲高音都幾搶耳下
不過cc 2首既詞題材又幾好
唔識揀邊首比較好

暫時全碟最愛一隻小豬

泳兒完約勒咩?
寰記 環記 仲有位接收嗎?

你又唔冠搖籃曲 冠一隻小豬嘅?
愛如雪果首曲高音都幾搶耳下
不過cc 2首既詞題材又幾好
唔識揀邊首 ...
kel_kelvin 發表於 2017-6-29 22:02

因為呢個都係相對  講真咁高分冠隻豬都有小小後悔
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

因為呢個都係相對  講真咁高分冠隻豬都有小小後悔
kevinlai1621 發表於 2017-6-29 22:11

咁小豬都幾好既
初初未知之後幾plug咩quality 又擔心好似上年四不像打後無以為繼
冠定先都正常

不過搖籃曲就死得慘啲啦

暫時全碟最愛一隻小豬

泳兒完約勒咩?
寰記 環記 仲有位接收嗎?
liebe 發表於 29/6/2017 22:09

覺得泳兒寧願留喺英皇做二家姐

咁小豬都幾好既
初初未知之後幾plug咩quality 又擔心好似上年四不像打後無以為繼
冠定先都正常

不過搖 ...
kel_kelvin 發表於 2017-6-29 22:18

咁其實搖籃曲都打算冠嘅, 不過最後見其他歌來勢洶洶, 最後死位算, 不過死位分都唔差, 只係除2咁解
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

其實環球好岩泳兒
Kaybb 發表於 2017-6-28 22:23

但去到會變美煎2.0噶
而家美煎好老尷佢有佢出歌又谷唔起
同埋umg啲女將多到失禁
美煎美迦已經要分一姐美cum食完啲餅仔

畀我就反高潮
入星夢狂唱主題曲入屋打低美巨
反正星夢啲女除咗美坑好多都甩頭甩骨
KFC做完人母都甩唔到陣雞味
硬屎啲二奶味臭到狗也不曉
木偶妹呢啲路人甲都做到歌手
就算唱功差咗都輕鬆打底呢幾條友做一姐

覺得泳兒寧願留喺英皇做二家姐
XYZZY 發表於 2017-6-29 22:36

但May I留喺強公司應該都係一世做二家姐
就算巨家姐今年又好似真係想退上神檯
都唔覺強公司有計劃去谷二家姐三家姐上位
一來我覺得兩位嘅癲峰已到過咗
二來三大家姐年齡有返咁上下
個人認為美彤幾有潛力接巨家姐班
除非又學男歌手咁天價約實力派老將返嚟即食爭獎
(不過男歌手以前一直都係強公司弱項)
但市場上有實力有潛力嘅都無乜
同美巨同期個個都上晒神檯收山生仔
再對落美長美之呢類後美巨一代都畀美巨打到收山
最有潛力嘅美煎都畀umg收埋
強公司女歌手前景唔樂觀

但去到會變美煎2.0噶
美煎美迦已經要分一姐美c ...
Frankiekiekie 發表於 29/6/2017 23:17

覺得星夢會幾啱許靖韻lol

咁英皇新一代仲有陳凱彤接班

但去到會變美煎2.0噶
美煎美迦已經要分一姐美c ...
Frankiekiekie 發表於 2017-6-29 23:17

其實 屙硬屎把聲可塑性同樣都好過 美菊,都吾知點解捧後者美商 出親d 歌都好平庸~ 如果 美shxt 入星夢做硬1姐,可以唱反首  太后 擊敗 女皇

其實 屙硬屎把聲可塑性同樣都好過 美菊,都吾知點解捧後者美商 出親d 歌都好平庸~ 如果 美shxt  ...
hkbaby 發表於 2017-6-30 00:28

[我又FF吓先]
如果美 Aiii 真係入星夢就好笑
都唔係完全無機
佢好似話過獨一無二係肥佬邀請佢唱
證明肥佬對佢impression應該OK
[認真] 不過我覺得美 Aiii 會寧願留係蛋蛋
二〇二三年度全女班投票

[我又FF吓先]
如果美 Aiii 真係入星夢就好笑
都唔係完全無機
佢好似話過獨一無二係肥佬邀請佢唱
...
616.1314 發表於 2017-6-30 00:31

吾使入 星夢ge, r 多d 主唱歌就ok

> > >

習慣愛你's melody could've been better, but I am really touched by the lyric, my favourite track out of the 4 songs
Is 胡卓明 or 朱俊傑 the composer? Or are they the same person?

The few English words ChanWingHim put together for 愛如雪 really sux (totally lack of flow, does not match the melody), he should stick with writing lyrics in Cantonese

Just listened to the previews on iTunes, I have no interest in downloading this album. It's really sub-par.

>  >  >

習慣愛你's melody could've been better, but I am really ...
boy4dudes 發表於 2017-6-30 02:29

Chan Wing Him can't even get his Chinese lyrics right, so he shouldn't stick to anything lyrics related. But was it just me or did Vincy's English sound off? There was a slight twang in her accent?
I talk a lot of BS.

Chan Wing Him can't even get his Chinese lyrics right......
angelicdestiny 發表於 2017-6-30 08:08

You are too right

I think Vincy sounds off because the lyric does not fit the melody

好大機會上吾到銷量榜成績已經甘差,歌又無咁hit~得無咩人理個台上,大台仲未有影宣傳又吾覺有,幾時先再有金唱片?

好大機會上吾到銷量榜成績已經甘差,歌又無咁hit~得無咩人理個台上,大 ...
hkbaby 發表於 2017-6-30 13:59

宜家只要出新碟都上到1-2週吧

宜家只要出新碟都上到1-2週吧
阿mark 發表於 2017-6-30 14:32

瘋情歌都上吾到

好大機會上吾到銷量榜成績已經甘差,歌又無咁hit~得無咩人理個台上,大 ...
hkbaby 發表於 30/6/2017 13:59

習慣愛你 咁快6萬views
itunes成績都幾好

itunes成績都幾好
XYZZY 發表於 2017-6-30 16:41

其實Alvin Leong 可以揀多啲高質情歌比May I
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

itunes成績都幾好
XYZZY 發表於 2017-6-30 16:41

You r my sunshine 一百萬tim ~view 只要落廣告都可以有好多但今年真係無甘大廻響

>  >  >

習慣愛你's melody could've been better, but I am really ...
boy4dudes 發表於 2017-6-30 02:29

愛如雪D英文有機會係demo原詞

簽名被屏蔽

起碼拎到女銀
人氣泳兒出道一早已有

簽星夢咁903永世無獎
Kaybb 發表於 2017-6-30 19:23

宜家係英皇都一樣無啦

起碼拎到女銀
人氣泳兒出道一早已有

簽星夢咁903永世無獎
Kaybb 發表於 2017-6-30 19:23

人氣係有但只限一出道囉
講真十年都將二家姐三家姐美立呢班啲人氣磨到七七八八
重要長年比美巨吸乾晒啲quota
講真美軒美送過強公司同美煎過umg睇得出
無論本身人氣點要將人氣再谷上去實有方法
(特別美送明明老到入劍橋都可以谷到出返嚟爭三甲)
美基過強公司就另一方面證明點紅都可以放養去磨你人氣
二家姐三家姐美立呢班擺明唔谷放養等陰乾
一年plug接plug長播多資源造歌碟加有多方面宣傳
同資源夠你係咁意推一首歌同永續四首歌EP
好彩咪可以速冠難得咪有首無人識嘅四台冠
但人氣入屋唔夠美坑是但唱首主題曲咁入屋
無錯你首首歌都一樣佐但最少講到美泳新歌係咩先

人氣係有但只限一出道囉
講真十年都將二家姐三家姐美立呢班啲人氣磨到七七八八
重要長年比美巨吸乾晒啲quo ...
Frankiekiekie 發表於 2017-6-30 23:28

一係等巨家姐退休,一係轉公司或者上多次大陸比賽節目闖多次,否則年年結局都吾洗睇

一係退休, 一係返新加坡試做孫燕姿2.0, 離開呢個黑暗嘅香港樂壇 !

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回復 88# Kaybb

可能變女版星夢許廷鏗@903

美立美漫人氣真係磨到無哂,睇銷量就知但美泳點磨都仲有點點人氣,銷量起碼有第6-10位一周
美泳欠一首好歌 ...
Kaybb 發表於 2017-7-1 12:33

美Gin上年硬谷了成年都好似無乜用,又話申請開紅館?

美立美漫人氣真係磨到無哂,睇銷量就知但美泳點磨都仲有點點人氣,銷量起碼有第6-10位一周
美泳欠一首好歌 ...
Kaybb 發表於 2017-7-1 12:33

球記就算真係簽美泳都唔夠 Quota 啦
又 Gin Lee 又 AGA 又 Kary
二〇二三年度全女班投票

一係退休, 一係返新加坡試做孫燕姿2.0, 離開呢個黑暗嘅香港樂壇 !
boy4dudes 發表於 2017-7-1 09:39

其實佢個image真係幾似孫燕姿
如果唔係多年唔甘心留喺香港死磨
早幾年學佢過台灣打國語市場可能有一翻作為
(反正美巨都打唔到...近年都係靠強國先打入強國市場...台灣重係打唔入)

阿mark 發表於 2017-7-1 12:58

美 Gin 根本入唔到屋
球記唔識捧佢
搵唔到D 大歌俾佢
我係紅館都唔批個期俾佢啦
二〇二三年度全女班投票

其實佢個image真係幾似孫燕姿
如果唔係多年唔甘心留喺香港死磨
早幾年學佢過台灣打國語市場可能有一翻作 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-7-1 13:04

美巨由 01 年說真的開始做國語碟做到今日
期間又上過我是歌手又上過綜藝
國語都仲係講得咁屎
根本佢就無天份
開唔到國語市場噶啦
乖乖地留喺香港認真做吓廣東碟算啦
二〇二三年度全女班投票

阿mark 發表於 2017-7-1 12:58

我覺得似係谷嘅方法錯咗佢而家個定位似胡琳咁想做hifi天后
咁好難紅喎真係...反而美迦唔洗點谷又自動紅起咗

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

其實GIN根本無咩人氣,又無話題,根本唔適合娛樂圈
美泳唱功不會差過GIN,有拖拍,起碼中產人士知佢唱過 ...
Kaybb 發表於 2017-7-1 13:18

但佢上年隻碟又疑似好好賣

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽