返回列表 發帖
"習慣愛你" 個MV hea到
其實用埋黎做 "愛如雪" 個MV都得
616.1314 發表於 2017-6-28 00:25

我稔起 一輩子守候 MV美菊 個大頭CLOSE UP

但去到會變美煎2.0噶
而家美煎好老尷佢有佢出歌又谷唔起
同埋umg啲女將多到失禁
美煎美迦已經要分一姐美c ...
Frankiekiekie 發表於 2017-6-29 23:17

其實 屙硬屎把聲可塑性同樣都好過 美菊,都吾知點解捧後者美商 出親d 歌都好平庸~ 如果 美shxt 入星夢做硬1姐,可以唱反首  太后 擊敗 女皇

[我又FF吓先]
如果美 Aiii 真係入星夢就好笑
都唔係完全無機
佢好似話過獨一無二係肥佬邀請佢唱
...
616.1314 發表於 2017-6-30 00:31

吾使入 星夢ge, r 多d 主唱歌就ok

好大機會上吾到銷量榜成績已經甘差,歌又無咁hit~得無咩人理個台上,大台仲未有影宣傳又吾覺有,幾時先再有金唱片?

宜家只要出新碟都上到1-2週吧
阿mark 發表於 2017-6-30 14:32

瘋情歌都上吾到

習慣愛你 咁快6萬views
itunes成績都幾好
XYZZY 發表於 2017-6-30 16:41

You r my sunshine 一百萬tim ~view 只要落廣告都可以有好多但今年真係無甘大廻響

人氣係有但只限一出道囉
講真十年都將二家姐三家姐美立呢班啲人氣磨到七七八八
重要長年比美巨吸乾晒啲quo ...
Frankiekiekie 發表於 2017-6-30 23:28

一係等巨家姐退休,一係轉公司或者上多次大陸比賽節目闖多次,否則年年結局都吾洗睇

GIN大碟喎,AGA仲冠得多又留得更耐,邊個話唱得就等於紅?
EEG有宣傳過泳兒新EP咩? ...
Kaybb 發表於 2017-7-1 13:38

美gin 果d 雙雙,月球下的人 電台播到爛,真係人人識。靚Shxt ge 爭好遠,就算有大台,1 week 10次都未必播到, 電台播放率,今年真係低到呢, 只有小豬 18 @@" Youtube 廣告,d 人見到一開始個5秒公司logo 就飛,又點會有機會知道係咩歌~
出左碟真係會有人知咩?

美泳一首獨一無二 ko gin,雙雙人人識唔關電台事,係真係有落廣告,未聽過都見到雙雙呢兩個字
月球下的 ...
Kaybb 發表於 2017-7-1 14:26

月球仲有聲演劇宣傳果排一開RADIO 已經煩
越難越愛 劇集之餘大台都有狂播前排YOUTUBE廣告有5秒EEG
但美SHXT 吾會有 美弱 待遇

其實美泳獨一無二算唔錯,呢首歌先真正幫美泳起死回生四不咁好但撞正大家姐出大碟,無運行 ...
Kaybb 發表於 2017-7-1 15:28

果年巨家姐得首吾HIT GE 雙子座,所以MAY I 點都輸

如果隻碟有埋 YOU ARE MY SUNSHINE 會吸引好多

所以咪話佢冇風格,成日轉風格形象即係等於冇風格,根本唱咗咁多年定位都係好模糊,除非撞到一首歌咁啱hit ...
Serendipity 發表於 2017-7-2 15:14

送我一個家、不可預見、冬城 、抉樂眼涙、我是你的樂與怒 療傷、開心、啓發類 果曲就係她風格,但偏偏就吾出,出埋晒D罐頭K歌

今次頭2plugs 路線係好ge, 但2首K歌係最失敗,我寧願要You are my sunshine 個CONCEPT 一貫D,加埋以前d陳年 爸媽的愛 抉樂手記 就完美

中國風不是泳兒的風格嗎?
Kaybb 發表於 2017-7-2 18:16

中國風都係,所以她路線可以好闊~跳舞歌吾係吾得,係揀歌問題CONCERT 她都跳唱過UPTOWN FUNK YOU UP ,呢種她HANDLE 到,而吾係 12個我甘老土GE 編曲
仲有 人間蒸發 單純LE D ROCK 類,當年PLUG 錯晒,浪費左

回復  boy4dudes

根本佢除左出道頭有兩隻碟hit過,中間十年d人根本唔記得佢唱過咩,到「獨一無二」 ...
黃家正 發表於 2017-7-2 21:44

四不像 係hit ga wor 點會零印象?小豬 我見鄉土都有人開po 講wor,

我覺得普遍街客對泳兒既印象應該係
感應 -> 花無雪 -> 我的回憶不是我的 -> 出左隻講上床既碟  ->  ...
616.1314 發表於 2017-7-3 02:24

仲有跳老舞風情呢?

睇泥今年又可以吾去903慳返保母車同化妝錢

SKY MUSIC天空銷量榜
銷售日期:[26-06-2017至02-07-2017]

1)Twins – 花約
2)李克勤 30周年專輯《 ...
XYZZY 發表於 2017-7-3 15:36

有無甘勁阿?    4日燒量都上到

又唔係做唔到新人架啵(唔好有主觀感覺,睇成績同事實黎睇)
星娛樂有坤哥、欣宜
華納有Pakho、Dear  ...
Wing1211 發表於 2017-7-4 16:17

靚泳 會展、Star hall、演藝都開過但越開越豆泥 不過如果開得返Star hall 己經好好,明明上年彈返起,都吾開大D,真浪費。今年無HIT  歌,分分鐘無得開

有無得學D 老餅歌手甘叫 TVB 星期日俾半粒鐘泳泳
唱吓 感應啊 花無雪啊 我的回憶不是我的 個堆歌
吸引街客 ...
616.1314 發表於 2017-7-4 18:13

美送美橙 咩地位? 靚泳相比之下係粒 小塵埃,大台點會肯播?

兩屆最佳演繹女歌星
616.1314 發表於 2017-7-5 00:53

相信可以成為 萬年女演美橙有金針,美送有金曲金~靚泳得新人金

其實靚泳可塑性都好高,應該唱多d 同類抉歌,最好中文原創

想知 靚泳 有邊隻碟上過 第1?

聽日就知今次銷量榜第幾~
doughnut 發表於 2017-7-7 00:07

都係得第5 Close to You 之後次次都係最高5 Aiiiiiii,我估計得800 張倒

2017 香港唱片商會銷量榜第27週 2017/7/7

TW  LW  NW
01 01 02 花約 / Twins
02 02 06 30克 / 李 ...
Kaybb 發表於 2017-7-7 18:22

傳聞第1大約3000張,你慢慢數落去計

3000>2000>1000>500>250?????
Kaybb 發表於 2017-7-7 19:06

估TOP 3 都有1000以上,打後逐位減100

回復  Wing1211
点會無宣傳,903日日有宣傳聲帶,又可以出碟一星期就上去宣傳新碟,又有新歌分享會可以宣 ...
Hellokitty 發表於 2017-7-7 17:13

第5又無300甘少Ge,如果係甘,第10即係幾十張?叫姨媽姑姐買下都上到榜

依家銷量真係好差,難怪唱片公司轉出single,雖然美Ai係英皇dum左咁多年但都出左好多張大碟,我近日聽番《 ...
angelicdestiny 發表於 2017-7-8 01:59

《預見?…遇見。》 1WEEK 第10快樂眼涙 都岩 靚AI 但無上榜岩歌路GE 都賣到不好

評分人數

• hinz

有幾隻好耐聽(包括side cut):
- 花無雪:天使明明在此、賣火柴的女孩
- Close To You: 趕、通宵店的鏡 ...
l00540 發表於 2017-7-8 13:28

呢4隻無歌要飛想當年 花無雪 入面 傾斜樂園拍左mv 但得Neway 有得睇好想她放埋上YOUTUBE
快樂眼涙 隻 人間蒸發 如果放第1PLUG 相信有死位,但偏偏放4PLUG 最後0上榜

評分人數

• hinz

唔知尾泳仲會5會Plug呢?依加如同棄Plug

銷售日期:[03-07-2017至09-07-2017]

2)MY TV LOVE SONGS (我的電視情歌集) Bonus CD 限 ...
XYZZY 發表於 2017-7-11 16:52

犀利,靚泳 仲過埋 美聯tim

1)Twins – 花約2)MY TV LOVE SONGS (我的電視情歌集) Bonus CD 限量版3)
泳兒 – Short Stories
4) ...
Kaybb 發表於 2017-7-11 18:08

FF MODE: 同美聯交換 美聯 拎演譯男、MAY I 拎金曲金可以加埋美瑞QUOTA 谷上金曲金~追YEAH (憶) 就收番埋無謂出泥嚇人

賣得好的話
有無機出2nd version

Bonus DVD:

Bonus trac ...
l00540 發表於 2017-7-11 23:30

最好落埋 爸媽的愛 快樂手記甘就完整成個STORY

其實 skymusic 個榜好似只係代表緊一間唱片鋪
代表性唔係真係甘大?
(如有錯請指正) ...
616.1314 發表於 2017-7-12 01:08

相信吾差太遠,靚泳今次都少有地上到HMV榜第5,美聯 已經第3WEEK 回落都吾出奇

你可以話 搖籃曲topic 老土,但我d 朋友 90後 覺得首歌旋律好聽同搶耳,奈何903 五上走左播K 歌,Rthk 都五使旨意, 997 死位第4,.大台應該有冠ge ,谷le 首先岩lor

sky第5位,香港唱片商會都第5位,應該差不多
Kaybb 發表於 2017-7-12 13:16

但應該銷量榜top3 同4以下個數量都差幾遠下,如果靚泳真係上到第3 ,要還神la, 話時話,ifpi 今年好似冇搞頒獎禮,所以賣多賣少最後都冇咩人care

sky第3位以4歌ep真係算勁,成本低,應該好賺過以往2010起每張碟
Kaybb 發表於 2017-7-12 15:55

明明今年 靚ai 4台成績奇差,僅次於  瘋情歌 SHORT STORY 仲可以top 5

難聽講句,這也可以證明依個月系銷量淡季,連 twins 都雙週冠
xteve 發表於 2017-7-12 21:58

淡還淡,但美Aiii賣得多過美聯先犀利

聽日個榜keep到top 5都唔錯啦~
doughnut 發表於 2017-7-14 01:28

HMV 反而5> OUT ,明天吾太睇好TOP 5

2)李克勤 30周年專輯《30克》
3)黃凱芹三十週年纪念原創大碟 “詩人說夢”
4)MY TV LOVE SONGS (我的電視情歌集) Bonus CD 限量版
5)胡琳 第二張英文專輯《Me and You》
6)The Magical Teeter Totter張敬軒˙王菀之演唱會2017 2Blu-Ray
7)泳兒 – Short Stories
8)Sammi Touch Mi 2 2016 Live 4K Ultra HD Bluray
9)石詠莉:SUKIE S My First Stage Live 2016 籃光
10)鄭秀文SAMMI – TOUCH Mi 2 2016 LIVE (Blu-ray)
跌返落第7美聯有903狂播上返2

SHXT STORIES 5>3>7

上到一周已有賺4周要celebrate
Kaybb 發表於 2017-7-19 19:38

至衰又無左個週榜,睇吾到大數

銷售日期:[17-07-2017至23-07-2017]
1)鍾鎮濤A BETTER BEE
2)李克勤 30周年專輯《30克》
3)JW – MY ...
XYZZY 發表於 2017-7-25 17:29

可能勁到上Week已經缺貨,所以今Week上吾到

獎座好似金造
張碟正式落榜,下年再見
Kaybb 發表於 2017-8-2 20:20

搖籃曲上大台表演之後,已經吾見有動靜,習慣愛你 上完903 榜尾 完全消失好似放棄左甘,係米收山啦?

繼續FF下半年有重點plug
doughnut 發表於 2017-8-2 21:56

FF愛如雪 成為 港版髪如雪 拎4台冠、金曲金、最歌

叫美軒/美送同美泳合唱搖籃曲搏至尊歌同金曲金, 出SHORT STORIES 2ND VERSION ...
Kaybb 發表於 2017-8-2 22:51

不如 唱:靚泳ft 美容,監:美軒 ,加送:失魂記(追yeah remix) 美聯ft 美泳 旁白版
仲吾至尊歌+雙白金?

美Aiiii好否plug 埋 愛如雪?雖然吾荒會冠,但 係合唱歌,吾應該當正常plug?習慣愛你先算2 plug ?

依加出左 習慣愛你國語合唱,靚泳會否出SHORT STORY 第2版呢?

派埋啦,四台聯ban都無所謂
Kaybb 發表於 2017-9-16 13:30

整首 習慣愛你(粤)合唱 爭獎仲實際

但都入到銷量榜十大唔止一周仲要有5甲,證明泳兒有一定fans支持?
Kaybb 發表於 2017-9-27 20:52

睇銷量應該冇咩關係,我稔最好問 靚泳 歌迷會fans 最清楚實況或者睇 靚泳 出活動現場fans 量