返回列表 發帖

嘩全隻碟都好K

暫時覺得:
一隻小豬 > 習慣愛你 >= 搖籃曲 >>>>>>>>>>>>> 愛如雪
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

D班底幾特別

作曲: 胡卓明 @ The Right Track
KITSTON 發表於 2017-6-28 00:07

"習慣愛你" 個MV hea到
其實用埋黎做 "愛如雪" 個MV都得
二〇二三年度全女班投票

其實環球好岩泳兒
Kaybb 發表於 2017-6-28 22:23

球球仲有資源捧多個女歌手咩
霏霏 Gin Lee AGA RnK
Kelly媽有時又會番出嚟出吓碟開吓 Show
真係有咁既 Quota 同資源捧美 Aiiiiii?
同埋美 Aiiiii 真係會離開英皇?
二〇二三年度全女班投票

佢唔會離開英皇咯
要走早就走啦

習慣愛你 聽多幾次先有感覺
愛如雪 無想像中咁正 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-6-29 08:27

我覺得愛如雪全碟最難聽 lol
個 melody 又唔 smooth
美 Aiiii D 英文又唔好聽
二〇二三年度全女班投票

其實 屙硬屎把聲可塑性同樣都好過 美菊,都吾知點解捧後者美商 出親d 歌都好平庸~ 如果 美shxt  ...
hkbaby 發表於 2017-6-30 00:28

[我又FF吓先]
如果美 Aiii 真係入星夢就好笑
都唔係完全無機
佢好似話過獨一無二係肥佬邀請佢唱
證明肥佬對佢impression應該OK
[認真] 不過我覺得美 Aiii 會寧願留係蛋蛋
二〇二三年度全女班投票

美立美漫人氣真係磨到無哂,睇銷量就知但美泳點磨都仲有點點人氣,銷量起碼有第6-10位一周
美泳欠一首好歌 ...
Kaybb 發表於 2017-7-1 12:33

球記就算真係簽美泳都唔夠 Quota 啦
又 Gin Lee 又 AGA 又 Kary
二〇二三年度全女班投票

美Gin上年硬谷了成年都好似無乜用,又話申請開紅館?
阿mark 發表於 2017-7-1 12:58

美 Gin 根本入唔到屋
球記唔識捧佢
搵唔到D 大歌俾佢
我係紅館都唔批個期俾佢啦
二〇二三年度全女班投票

其實佢個image真係幾似孫燕姿
如果唔係多年唔甘心留喺香港死磨
早幾年學佢過台灣打國語市場可能有一翻作 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-7-1 13:04

美巨由 01 年說真的開始做國語碟做到今日
期間又上過我是歌手又上過綜藝
國語都仲係講得咁屎
根本佢就無天份
開唔到國語市場噶啦
乖乖地留喺香港認真做吓廣東碟算啦
二〇二三年度全女班投票

我自在同鏡象咪算好至少近年計有啲noise
再對上好多碟都面目全非
好過美立同三家姐啲碟由頭沉到落尾 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-7-2 23:35

我覺得普遍街客對泳兒既印象應該係
感應 -> 花無雪 -> 我的回憶不是我的 -> 出左隻講上床既碟 -> 獨一無二 -> 四不像
二〇二三年度全女班投票

傅穎唱到先怪,首歌幾難唱,泳兒把聲都適合唱,但個look唔好咁羅,碟封面都唔好咁羅 ...
Kaybb 發表於 2017-7-3 20:07

神 live

btw 習慣愛你會唔會俾抄歌事件影響而俾四台 Ban 噶?
二〇二三年度全女班投票

靚泳 會展、Star hall、演藝都開過但越開越豆泥 不過如果開得返Star hall 己經好好,明 ...
hkbaby 發表於 2017-7-4 17:54

有無得學D 老餅歌手甘叫 TVB 星期日俾半粒鐘泳泳
唱吓 感應啊 花無雪啊 我的回憶不是我的 個堆歌
吸引街客買飛
btw 笑左 lol
二〇二三年度全女班投票

美送美橙 咩地位? 靚泳相比之下係粒 小塵埃,大台點會肯播?
hkbaby 發表於 2017-7-5 00:44

兩屆最佳演繹女歌星
二〇二三年度全女班投票

其實 skymusic 個榜好似只係代表緊一間唱片鋪
代表性唔係真係甘大?
(如有錯請指正)
二〇二三年度全女班投票