返回列表 發帖

[Oct/2017] 劉美君Karma Chameleon千色

演出名稱: 劉美君Karma Chameleon千色
演唱會日期:2017年10月14至15日 (星期六至日)
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$680 / HK$480 / HK$380

東亞信用卡 獨家優先訂票
優先訂票日期 2017年7月3至7日
熱線及網址 28 611 611 www.aegticketing.com
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

Source: 東亞銀行網站

係咪有新廣東歌會出啦?
miss浮花

坐等跳樓霏
miss雪泥
love wins!

兩場紅館?半場都賣唔到啦

Poster same concept as the "Reincarnated Love" CD cover but much uglier.

等入手跳樓飛

有a想睇 yum歌始祖

三面台定四面台?

千色citistore

係咪有新廣東歌會出啦?
miss浮花
lokzai 發表於 2017-6-24 18:50

浮花好正, 但唔太識佢其他歌
會唔會唱戀...愛...大...過.....天
【This is MC】澳門見

睇過08年幾好睇的
可能當時係復出後第一個大show兼第一次紅館show
D觀眾都好high
果次搵Jerald Chan做音樂總監, 唔知今次會係邊個做

估計今次可能有1/3係唱人地D歌
如有特價飛都會想再睇

有得聽午夜情live 有得諗

正三面台

劉美君當年都唔係一線。。。

11點都仲賣緊BE行

7點仲有尾場BD行 21行 坐等跳樓飛

跳硬樓

我懷疑有無人買過㗎究竟
love wins!

又三面台
明明08年都開到四面

其實08年果次係高質素
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

有得聽午夜情live 有得諗
royloyloy 發表於 2017-6-26 21:55

午夜情實有啦
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

會唔會cut一場

會唔會cut一場
lemontea1069 發表於 2017-7-14 12:52

等睇HK$680 -> HK$300

hehehaha 發表於 2017-7-14 13:58

300 ja?????

hehehaha 發表於 2017-7-14 13:58
C AllStar應該都係咁

300 ja?????
721AXA 發表於 2017-7-14 14:19

300都高咁HK$380咪要80$ @@

哇~今時今日,她甘Ge人氣,STAR HALL 都炆水LA仲紅館2場?

hehehaha 發表於 2017-7-14 14:25

我估有20蚊飛

哇~今時今日,她甘Ge人氣,STAR HALL 都炆水LA仲紅館2場?
hkbaby 發表於 2017-7-14 16:00

仲要零宣傳先好野
當年大開色界4月開
1月已經派大開色界
跟住一冠軍就轉plug浮花
903兩隻歌瘋狂播300次播到開show

今次...haha
新歌都冇叫人點播

今次...haha
新歌都冇叫人點播
John 發表於 2017-7-15 02:04

英文返唱歌囉

仲要零宣傳先好野
當年大開色界4月開
1月已經派大開色界
903兩隻歌瘋狂播300次 ...
地鐵有宣傳~

地鐵有宣傳~
zxc 發表於 2017-7-16 00:36

今日睇電視都見到viu tv有廣告了
背景音樂有午夜情

今日睇電視都見到viu tv有廣告了
背景音樂有午夜情
John 發表於 2017-7-16 01:19
個廣告係點?

hehehaha 發表於 2017-7-14 14:25

如果$80 可以聽《浮花》、《雪泥》live又唔錯喎
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

如果$80 可以聽《浮花》、《雪泥》live又唔錯喎
l00540 發表於 2017-7-16 13:43

想聽兩杯茶,如果有埋戀愛大過天。。。

實有戀愛大過天

個廣告係點?
zxc 發表於 2017-7-16 11:23

arm arm再睇到個廣告
hea到爆
全個廣告都係影住個演唱會banner唔同部分
全個廣告都係播住午夜情做背景音樂
就係講劉美君咩咩咩演唱會, 邊日, 紅館
完全冇其他片

仲要零宣傳先好野
當年大開色界4月開
1月已經派大開色界
903兩隻歌瘋狂播300次 ...

佢派英文歌都唔會有人播啦..係咪商台指定電台但唔係903?如果係咁電台宣傳都會好hea..

佢派英文歌都唔會有人播啦..係咪商台指定電台但唔係903?如果係咁電台宣傳都會好hea.. ...
Serendipity 發表於 2017-7-17 00:47

其實指定電台應該搵881
903堆聽眾群有鬼人聽劉美君咩
仲要嗰班DJ有免費霏都未必去睇la
又或者
例行睇完之後讚下個show當宣傳左囉

會聽劉美君既人大部分都唔會睇VIUTV

我總係覺得呢個期本來應該係俾gin lee!谷gin lee上去 開完就名正言順拎各台大獎

我總係覺得呢個期本來應該係俾gin lee!谷gin lee上去 開完就名正言順拎各台大獎 ...
rfv123 發表於 2017-7-18 14:37

應該唔係, GIN 講左係紅館次次都唔批. GIN 開既話肯定唔會滯銷成咁. 如果你話個期原本比KARY 可能更有機.

其實當初盧冠廷開時同劉美君而家差唔多,但開SHOW前都差唔多賣晒
不過劉女士開SHOW前應該都仲有一半飛未賣

應該唔係, GIN 講左係紅館次次都唔批. GIN 開既話肯定唔會滯銷成咁. 如果你話個期原本比KARY 可能更有機. ...
lblemon 發表於 2017-7-18 15:16

你肯定?
無hit歌無人氣
一場full house都偷笑啦

而家680放緊轉角位撻黑色飛出黎
10連位兩場都輕鬆有得揀
480都仲賣緊轉角位21行

但轉角位真心趕客
係放飛就放中間啦 橫掂都係賣唔出=.=

不過因為近年太多翻唱
為免中伏都係唔睇

應該唔係, GIN 講左係紅館次次都唔批. GIN 開既話肯定唔會滯銷成咁. 如果你話個期原本比KARY 可能更有機. ...
lblemon 發表於 2017-7-18 15:16

笑死
gin lee開肯定仲滯銷
d人都唔知佢乜水

你肯定?
無hit歌無人氣
hehehaha 發表於 2017-7-18 16:15
半埸都冇啦
佢暗到咁

你肯定?
無hit歌無人氣
hehehaha 發表於 2017-7-18 16:15

Aga 同 Gin Lee 開邊個多人睇D?

Aga 同 Gin Lee 開邊個多人睇D?
Jacz 發表於 2017-7-18 20:29
佢地開麥花臣先la

其實佢唱歌好聽嘅有技巧嘅。但係宣傳同曝光率都欠奉

睇到呢個報導, 唔知點解有預感d舊歌會重新編曲
同埋翻唱歌會佔一部分
戀愛大過天有可能同d淫歌一齊唱

講到歌單,Prudence表示已有大綱,上年已開始構思,而今次開騷是類似音樂劇形式,有劇情帶動大家的情緒:「我諗咗好耐去形容個騷,目的係希望聾人會睇到台上有劇情發生,有情緒牽動,而盲人又可以聽到劇情嘅震撼力 ,今次係用好多角色同劇情演繹,去帶動觀眾喜怒哀樂同痛嘅情緒。(好考你?)係呀,但我鍾意演,Fans鍾意我唱歌同做戲。」

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0705_00862_001.html