返回列表 發帖
睇到呢個報導, 唔知點解有預感d舊歌會重新編曲
同埋翻唱歌會佔一部分
戀愛大過天有可能同d淫歌一齊唱{:4_96 ...
masterdragon 發表於 2017-7-19 22:56

我估不到 玩玩呢d音樂劇感覺本身已經好重
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好滯銷 會唔會滯銷到退飛

680sell350
480sell250
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

有免費飛睇尾場 可以幫大家睇吓入座率

680sell350
480sell250
hinz 發表於 2017-9-27 23:06

新嗰隻精選應該唔洗250又送霏
特價霏可以收一收皮

手痕禁一禁入城市售票網
好多飛呀
380係可以買哂一個block第31行全行
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

手痕禁一禁入城市售票網
好多飛呀
380係可以買哂一個block第31行全行 ...
John 發表於 2017-10-7 03:17

多到咁派都派唔切啦
【This is MC】澳門見

ig見到連地下BA行都要蝕讓$600張

今次蝕到咁 可能冇人再幫佢搞 有得睇好睇啦

想睇,但無人一齊睇

啱啱ig見$380霏都跳啦, 賣$150

超想買霏今晚睇, 希望趕得切...

我想問下有冇途徑拎免費飛?
幫佢充下入座率都好

阻住 發表於 2017-10-14 15:40

可能一張20蚊搞掂

陰公
好似某會員話齋, 一張綠色紙搞掂

我都覺會有免費飛
唔知場外有無人派呢

阻住 發表於 2017-10-14 15:40

好陰功

可能一張20蚊搞掂
lemontea1069 發表於 2017-10-14 15:59

去紅館嘅路費貴過門飛

俾gin lee開咪好
依家兩敗俱傷
Happy and Blessed.

攞左霏,49段29行囉
張霏個價係mark咗$38

攞左霏,49段29行囉
張霏個價係mark咗$38
阻住 發表於 2017-10-14 19:35

hw much
可否報下現場價?

俾gin lee開咪好
依家兩敗俱傷
jose 發表於 2017-10-14 18:35

其實紅館 officials 係咪有D歧視 Gin Lee, 批俾 JW, 徐佳瑩, 丁噹, 張惠妹, 同幾年無人無影無新歌嘅美君嫲嫲, 都唔批俾GL, 好lun奇怪.

Karma Chameleon 會唔會係美君嫲嫲終極個唱

hw much
可否報下現場價?
lemontea1069 發表於 2017-10-14 20:00

$150, whatapps留霏
現場有人放但唔知咩價

左右最近台三格(43-46段, 62-65段)Row G-8, 21-尾三行全部用黑布遮住
但呢啲區山頂尾二行又有人坐

雙英字母都跳樓價真係未見過

有冇5成入座

網上睇都幾多位有黑布

有冇5成入座
lemontea1069 發表於 2017-10-14 20:48

聽聞大約7成

Production好勁喎

網上d人話10:45散場(已包括左encore)

網上d人話10:45散場(已包括左encore)
joshua 發表於 2017-10-14 22:53

可以接受既
美君10:35前都係做緊果個音樂劇,唱歌之餘仲要做戲,應該辛苦過唱兩個半鐘

有d驚聽日打風取消,開始幾大風

有d驚聽日打風取消,開始幾大風
joshua 發表於 2017-10-14 23:02

希望就算係都係延期 應該仲有期

Rundown

[1431 Rouen 聖女貞德]
我估不到 + 最後一夜 + 燒(林憶蓮 cover)
浮花

[2010 San Francisco 陸小姐]
點解

[1800s China 小可]
甜甜小公主
娃娃歲月
一雙舊皮鞋

[1990 Hong Kong 劉小姐]
一代豔星 / 獨自去偷歡 /  我的親愛 / 餓狼傳說 / 對你愛不完 / 一代豔星

小驚大怪
自甘墜落 / Girls just Want to Have Fun / 自甘墜落

[1960 Paris Agnes]
夜已變得騷了
偷窺2017 (with 林保怡)
The Look of Love

[2071 Tokyo 山葉太太]
寧願怎樣
我真的受傷了

(Interlude: Mind Made Up)

[1933 Chicago Detective Ness]
事前
午夜情

[明朝 河北 潘小姐]
公子多情
你說是甜我說苦
最後一夜

[1984 London Barbara]
Ocean Deep
Karma Chameleon (Culture Club cover)

[Now Prudence]
(Interlude: 雪泥)
兩杯茶
千色

安可
Man in the Moon
我估不到

竟然用呢首encore

其實rundown 都唔錯
睇落真係好音樂劇feel
都幾多別人的歌

個concept幾吸引
Rundown好大驚喜

想睇

佢上次紅館已經賣得唔好

個concept好正!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

見到 380 賣 38 蚊其實想睇,但今晚好大機會要取消…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

有人係 youtube 幾乎成個 show 放左上去

見到 380 賣 38 蚊其實想睇,但今晚好大機會要取消…
星勤 發表於 2017-10-15 10:40

因為打風 還是 銷情問題?

因為打風 還是 銷情問題?
masterdragon 發表於 2017-10-15 11:42

打風啦,應該夜晚先落得返去 3 號
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

5點會公佈detail 睇吓係延後定cancel

我估延至明晚都冇問題, C AllStar 星期五先開

簽名被屏蔽

個台整得好靚喎 邊到黎既budget

想睇
John 發表於 2017-10-15 09:07

睇啦,睇埋我嗰份

【最新消息】
因應颱風今晚(10月15日)劉美君《千色》紅館演唱會最新安排

由於八號烈風或暴風訊號「卡努」仍然懸掛,原定於今晚紅館舉行的《The Club獨家呈獻 劉美君 Karma Chameleon千色》演唱會的最新安排如下:

1.如在下午5時或之前改掛三號強風信號,演唱會將會如常在晚上8時15分進行。
2.如在下午5時之後仍然懸掛八號烈風或暴風訊號或已宣布在5時之後時間改掛三號強風信號,就會取消今晚演唱會。

有關演唱會取消的安排詳情,會盡快於稍後公佈!

請留意以下網址:
https://www.facebook.com/UniversalMusicHongKong/

http://umwebzine.com/zh/

感謝各位耐心等候及見諒!

環球唱片敬啟
2017年10月15日

其實延遲到9點半開場都得呀, 個騷都係兩個鐘多啲啫

真係慘
已經叫好不叫座
仲要取消
心血只值兩毫

到咗5點,8號波都仲未落,所以劉美君今晚嘅演唱會取消。環球唱片回覆查詢時指,暫未知演唱會改期抑或退飛,有待聽日公司開完會再作公佈。

睇個款改期都唔係改去聽晚開