返回列表 發帖

[Oct/2017] 劉美君Karma Chameleon千色

演出名稱: 劉美君Karma Chameleon千色
演唱會日期:2017年10月14至15日 (星期六至日)
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$680 / HK$480 / HK$380

東亞信用卡 獨家優先訂票
優先訂票日期 2017年7月3至7日
熱線及網址 28 611 611 www.aegticketing.com
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

Source: 東亞銀行網站

正三面台

ig見到連地下BA行都要蝕讓$600張

啱啱ig見$380霏都跳啦, 賣$150

超想買霏今晚睇, 希望趕得切...

攞左霏,49段29行囉
張霏個價係mark咗$38

hw much
可否報下現場價?
lemontea1069 發表於 2017-10-14 20:00

$150, whatapps留霏
現場有人放但唔知咩價

左右最近台三格(43-46段, 62-65段)Row G-8, 21-尾三行全部用黑布遮住
但呢啲區山頂尾二行又有人坐

網上d人話10:45散場(已包括左encore)
joshua 發表於 2017-10-14 22:53

可以接受既
美君10:35前都係做緊果個音樂劇,唱歌之餘仲要做戲,應該辛苦過唱兩個半鐘

Rundown

[1431 Rouen 聖女貞德]
我估不到 + 最後一夜 + 燒(林憶蓮 cover)
浮花

[2010 San Francisco 陸小姐]
點解

[1800s China 小可]
甜甜小公主
娃娃歲月
一雙舊皮鞋

[1990 Hong Kong 劉小姐]
一代豔星 / 獨自去偷歡 /  我的親愛 / 餓狼傳說 / 對你愛不完 / 一代豔星

小驚大怪
自甘墜落 / Girls just Want to Have Fun / 自甘墜落

[1960 Paris Agnes]
夜已變得騷了
偷窺2017 (with 林保怡)
The Look of Love

[2071 Tokyo 山葉太太]
寧願怎樣
我真的受傷了

(Interlude: Mind Made Up)

[1933 Chicago Detective Ness]
事前
午夜情

[明朝 河北 潘小姐]
公子多情
你說是甜我說苦
最後一夜

[1984 London Barbara]
Ocean Deep
Karma Chameleon (Culture Club cover)

[Now Prudence]
(Interlude: 雪泥)
兩杯茶
千色

安可
Man in the Moon
我估不到

其實延遲到9點半開場都得呀, 個騷都係兩個鐘多啲啫

到咗5點,8號波都仲未落,所以劉美君今晚嘅演唱會取消。環球唱片回覆查詢時指,暫未知演唱會改期抑或退飛,有待聽日公司開完會再作公佈。

睇個款改期都唔係改去聽晚開

真係慘
d人會唔會拎特價飛去退正價?
lemontea1069 發表於 2017-10-15 17:40

估啲跳樓霏都係印哂$38/48/68

回復 116# 星勤
印象中有呢兩個

不過美君完勝

講到有指1月可以補開騷,劉美君話:「1月其實要度期,咁就惟有等公司點安排,睇吓最快嘅期係幾時,希望盡快度到期,不過你知啦,紅館個期唔係咁容易攞,成日都爆晒。」

講到尾場退飛事宜,劉美君就話退飛係事在必行,之後會有公佈。

Source: 生果

如果紅館搞應該得1月19號果個週末?

梁漢文係咪有試過10號風球開show

joshua 發表於 2017-10-16 23:35

99年尾場,演唱會途中掛三號,完咗先掛八號

禮拜日晚真係做左次

---

康家俊fb

...

我喜歡爭取,我會為改變而努力,演出除了為觀眾,更重要的是為自己。整個團隊前後腳籌備足足一年,不騙人,我們要求的只是演出機會。卡努趕走我們的所有觀眾,但趕不退團隊的熱情熱血,昨晚我們就若無其事地如常演出了一次,而且比星期六演得更瀟洒。神功戲又何妨?大概這叫做任性,這是從阿姐身上偷學的。

另一樣從阿姐身上偷的是感恩,一年裡面由兩三個人咖啡店傾到十幾人會議室大房,由一兩小時短聚到十幾小時排練,當中肯肯定不只靠錢。感激舞蹈團隊、音樂團隊、服裝團隊、髮型化妝團隊、製作團隊... 上上下下的每一位,昨晚一呼百應的神功戲完完全全不只是做好份工的表現,大家的激情絕對會被感受到。

要人禮拜一至五office hour去退霏
買左標價$38-68跳樓霏應該無得回水