返回列表 發帖

小莉子唔專業年度組合獎金獎:

他們~繼續Rock落去~

雖然外間有很多關於佢地歌曲創作的意見~

但他們堅持我有我做音樂~

堅持繼續Rock & Roll~~

金獎:Mr.(200)

上榜歌曲:Tonight Tonight(40)、零時起哄(101)、小傳奇(27)、人一世物一世(32)

仲以為又有新寵 xdd
-Prince- 發表於 2012-1-29 20:40

可能下年會變新寵了~
到時你地又話達達失寵架啦~~XDDD

亞太女歌手既得獎感受實在講得太好啦
恭喜Ivana
MiRi 發表於 2012-1-29 20:39

真係好感動~~
同埋好欣賞佢的自作自唱~

一陣頒發本年最後一個獎~年度最佳專輯獎:
原來我已經有福氣

kAY   KAY   KAY

最後一個獎:

小莉子唔專業年度最佳專輯獎

你們幸福嗎?當末日來臨前好好珍惜你所擁有的福氣~

你們的幸福 謝安琪(490分)
上榜歌曲:十二月二十二(79)
冠軍歌曲:十二月二十(207)、你們的幸福(204)

再次感激大家又一年支持小莉子頒獎禮~
又一年了~其實已長大了很多~
經歷左好多變遷~~
不過我覺得大家難得有機會可以將音樂聚在一起~
是我堅持再忙都要搞榜的原則~
希望大家在2012年仍然會支持小莉子唔專業推介同埋我地CM共和榜~
多謝你地~

稍後會有今年的各大獎項總結及邊緣份子公佈~

2013 年 see you again :D

小莉子唔專業頒獎禮2011獎項分佈~

5 王菀之(1個為幕後大獎)
4 許廷鏗/謝安琪
3 胡夏/鄧紫棋
2 蘇永康/陳奕迅/方大同/Twins/鄭欣宜/林欣彤/吳雨霏/Mr.
1.5 麥貝夷/柯震東
1 蔡卓妍/王菲/薛凱琪/連詩雅/關心妍/楊丞琳/范瑋琪/曹震豪/
   EKEE/狄易達/C Allstar
 (木村充利/喆臣/黃偉文/九把刀/林夕/Lupo/王雙駿/謝浩文)
0.5 鍾一憲/陳妍希

Wow~新人有男金:)
點解唔見左你家人既

千嬅呢/口\ /口\ /口\...........

千嬅無獎 嬲:(

建議樓主下年將頒獎禮的title“唔專業”改成“唔多專業”就更富趣味性。

小莉子唔專業頒獎禮2011邊緣份子篇:

小莉子唔專業歌曲獎:(十一至二十位)
第十一位:明日之謎 狄易達(170分)
第十一位:我本人 吳雨霏(170分)
第十三位:除下吊帶前 薛凱琪(164分)
第十四位:我們都傻 楊丞琳(159分)
第十五位:花千樹 容祖兒(152分)
第十六位:雞蛋愛石頭 吳雨霏(151分)
第十七位:Take it 鍾舒漫(150分)
第十八位:半死 狄易達(148分)
第十九位:有話直說 柯震東(144分)
第二十位:唸你 劉子千(143分)

小莉子唔專業年度組合獎:
第四位:Kolor(106分)
第五位:農夫(100分)

小莉子唔專業年度男歌手獎:
第四位:胡夏(229分)
第五位:蘇永康(200分)

小莉子唔專業年度女歌手獎:
第四位:容祖兒(389分)
第五位:薛凱琪(385分)

小莉子唔專業年度最佳專輯獎:
第二位:August Girl 薛凱琪(385分)
第三位:Infinity 狄易達(355分)

小莉子唔專業年度男新人獎:
第四位:井柏然(20.5分)
第五位:鄒文正(11分)

小莉子唔專業年度女新人獎:
第四位:EKEE(47分)
第五位:喬樂頤(25分)

小莉子唔專業年度華語組合獎:
第二位:F.I.R(47分)
第三位:糖兄妹(4分)

小莉子唔專業華語男歌手獎:
第二位:柯震東(198.5分)
第三位:劉子千(143分)

小莉子唔專業年度華語女歌手獎:
第二位:楊千嬅(184分)
第三位:楊丞琳(159分)