返回列表 發帖

老友關係變淡

大家有無試過由老友關係變淡..發覺對方同我一齊唔會再以前咁開心..反而佢同新朋友開心多D~~

我同佢傾清楚~~但佢話我諗多左..也許是佢當局者迷..

大家有無類似情況??分享下~~

點解會變淡先 實有原因既
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

隔左十三日先審核通過......

其實有啲人性格可能就係咁
鍾意識多啲唔同人&有新鮮感
我自己有時都會

點解會變淡先 實有原因既
dongbb2332 發表於 2017-7-18 16:41

你都無我心。嬲。。

我自己有時都會 {:1_9: ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-18 16:48

新鮮感。。

我自己有時都會
bagfgfcde 發表於 2017-7-18 16:48
咁遲批好慘

有啲人係鍾意不斷接觸新嘅人 畀佢新嘅衝擊
亦有啲人比較習慣同舊人溝通 安全感多啲

只要關係穩定就可以啦

Btw 樓主請無視上面隻亂叫嘅野生動物

不同時間會接觸不同人。事。物。。

如果對方真係覺你重要。最終都會再次找你。。

貪新棄舊好正常,你都識下新朋友就會唔記得佢

本帖隱藏的內容需要積分高於 200 才可瀏覽

經歷緊 仲要係最友好個位
中間發生左啲事 大家就係唔想去提 唔想攤出黎講
我有嘗試過去修補 不過失望完一次又一次已經開始心淡
以前可以乜都講變到有秘密 多左隔膜
最心痛就係一直以為呢段朋友關係永遠唔會變質
有時會諗 究竟的確係佢變左定係我不自覺地都變左...
究竟好朋友既定義係點 無條件支持鼓勵個種 定係堅守當初做得成好友既佢...

山河故人真係好中
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

簡單d講
大家身邊經歷既野唔同左
而大家對眼望到既野再都唔同
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

曾經同個最好既friend都係唔知點解疏遠左,但機緣巧合下兩三年後又friend番,直到而家。

友情都講求緣份,來就來去就去囉
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

有d人係性格被動,自閉,好少會主動搵朋友,人地唔搵自己自己都唔會主動搵人,漸漸就咁疏離佐...但其實佢地唔係唔在乎個朋友

緣份唔可以強求 咩情都係
接受唔容易 但係學習放開 可以幫到你自己 同埋有個客觀角度重新睇返個關係

經歷緊 仲要係最友好個位
中間發生左啲事 大家就係唔想去提 唔想攤出黎講
我有嘗試過去修 ...
JasOh103 發表於 2017-7-18 19:10

有同感..

不過佢搵到新朋友..能比到佢開心..就算~~.

合則來..不合則去   

所以我覺得大家要性格岩.共同患難  傾得岩,..  咁自然容易成為老友......

佢有事要我幫手先搵我..無咩事.佢唔會搵我   唉~~

有d人係性格被動,自閉,好少會主動搵朋友,人地唔搵自己自己都唔會主動搵人,漸漸就咁疏離佐...但其實佢地 ...
Jacz 發表於 2017-7-18 22:18

~..有同感..不過我"好友".佢愛新鮮感..一搵到OK既人..就自然唔搵我..我想搵佢傾..佢話whatsapp傾啦~= =""

Di_
Same here
成日都會覺得呢段友誼入面 自己總係付出最多 比對方更重視呢段關係
利申:唔係鏡粉

有同感..

不過佢搵到新朋友..能比到佢開心..就算~~.

合則來..不合則去   

所以我覺得大家要性格岩.共 ...
samlau 發表於 2017-7-19 11:59

有事鍾無豔 無事夏迎春 既話,佢未必係真正既朋友喎

Di_
Same here
成日都會覺得呢段友誼入面 自己總係付出最多 比對方更重視呢段關係 ...
tom 發表於 2017-7-19 13:19

對對對..........完全同意..因我試過~~

世上沒十完十美既人嘛..有D人唔岩傾.相處唔掂~~.但佢重視我 = =""   

相反,我重視.佢..佢愛理不理~~~~

所以覺得人生得知已..死而無憾..果然沒錯..唔

有事鍾無豔 無事夏迎春 既話,佢未必係真正既朋友喎
stephybest 發表於 2017-7-19 13:33

哈  呢句..我經常講 XD

佢都有幫返我..不過感覺佢似好心多D...唔似朋友.咁.. 點講..

我唔信搵唔到...更好好既fd..唉~

我完全係啲咁嘅人
有時都好憎自己咁
nicknicknick 發表於 2017-7-19 14:16

咁你試下放開自己....為了佢地而試下主動D?

哈  呢句..我經常講 XD

佢都有幫返我..不過感覺佢似好心多D...唔似朋友.咁.. 點講..

我唔信搵唔到.. ...
samlau 發表於 2017-7-19 14:10

即係你自己都想放棄啦...如果你又想同佢聯絡就隨心啦...
無謂俾太大壓力自己

我完全係啲咁嘅人
有時都好憎自己咁
nicknicknick 發表於 2017-7-19 14:16

I know that bro, 有時仲要好鍾意玩失蹤
你係咪水瓶座架?

所以近年都有主動返啲
畢竟關係始終要雙方維繫啊
nicknicknick 發表於 2017-7-19 15:17

沒錯...起碼你努力過..但要人岩人先得嫁~

即係你自己都想放棄啦...如果你又想同佢聯絡就隨心啦...
無謂俾太大壓力自己 ...
harryharry 發表於 2017-7-19 14:28

即係你自己都想放棄啦 -yes

單方向.會攰了~~

我係無人知道雙魚座
    所以識親啲fd都系偏主動
nicknicknick 發表於 2017-7-19 15:50

呢兩句有咩關係?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

呢D野真係好難解釋
有時唔係唔想搵
係搵左又唔知講咩
咁又係問題...漸漸又會疏黎

順其自然啦

諗起最佳損友

來年陌生的是昨日最親的某某。。

我完全係啲咁嘅人
有時都好憎自己咁

你 最近還好嗎

苦沖開了便淡

分開或許是選擇
但它也可能是我們的緣份

望著兩個淡淡背影
混霧裡難再看得清

曾經有個friend,因一啲事而不和,
好耐冇見,後來得知佢中途轉機

呢個po幾好睇

曾經有個friend,因一啲事而不和,
好耐冇見,後來得知佢中途轉機
stephybest 發表於 2019-3-20 21:32

@艾石仔 ?

我愛過哈囉吉蒂嗎 似乎u..u..u 沒有
nicknicknick 發表於 2019-3-20 09:43

好好笑
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

我愛過哈囉吉蒂嗎 似乎u..u..u 沒有
nicknicknick 發表於 2019-3-20 09:43

有聲

希望samlau同佢老友關係再度變好

同一班藍絲朋友割席,仲係未割席前每天都有message。

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

我發覺藍絲都是經濟掛帥,對金錢和利益睇得好重

接受唔容易 但係學習放開 可以幫到你自己 同埋有個客觀角度重新睇返個關係 ...
-Prince- 發表於 2017-7-18 23:11

希望王子教我做人

接受唔容易 但係學習放開 可以幫到你自己 同埋有個客觀角度重新睇返個關係 ...
-Prince- 發表於 2017-7-18 23:11

王子。。我同你咩關係。。

**** 本內容被作者隱藏 ****
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-21 05:16

算啦
太累了
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

算啦
太累了
John 發表於 2020-3-21 14:33

呀! 呀!

希望王子教我做人
stopzi 發表於 2020-3-21 12:43

做咩撈番黎回

做咩撈番黎回
-Prince- 發表於 2020-3-21 21:07

佢掛住你
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑