返回列表 發帖

老友關係變淡

大家有無試過由老友關係變淡..發覺對方同我一齊唔會再以前咁開心..反而佢同新朋友開心多D~~

我同佢傾清楚~~但佢話我諗多左..也許是佢當局者迷..

大家有無類似情況??分享下~~

經歷緊 仲要係最友好個位
中間發生左啲事 大家就係唔想去提 唔想攤出黎講
我有嘗試過去修 ...
JasOh103 發表於 2017-7-18 19:10

有同感..

不過佢搵到新朋友..能比到佢開心..就算~~.

合則來..不合則去   

所以我覺得大家要性格岩.共同患難  傾得岩,..  咁自然容易成為老友......

佢有事要我幫手先搵我..無咩事.佢唔會搵我   唉~~

有d人係性格被動,自閉,好少會主動搵朋友,人地唔搵自己自己都唔會主動搵人,漸漸就咁疏離佐...但其實佢地 ...
Jacz 發表於 2017-7-18 22:18

~..有同感..不過我"好友".佢愛新鮮感..一搵到OK既人..就自然唔搵我..我想搵佢傾..佢話whatsapp傾啦~= =""

Di_
Same here
成日都會覺得呢段友誼入面 自己總係付出最多 比對方更重視呢段關係 ...
tom 發表於 2017-7-19 13:19

對對對..........完全同意..因我試過~~

世上沒十完十美既人嘛..有D人唔岩傾.相處唔掂~~.但佢重視我 = =""   

相反,我重視.佢..佢愛理不理~~~~

所以覺得人生得知已..死而無憾..果然沒錯..唔

有事鍾無豔 無事夏迎春 既話,佢未必係真正既朋友喎
stephybest 發表於 2017-7-19 13:33

哈  呢句..我經常講 XD

佢都有幫返我..不過感覺佢似好心多D...唔似朋友.咁.. 點講..

我唔信搵唔到...更好好既fd..唉~

我完全係啲咁嘅人
有時都好憎自己咁
nicknicknick 發表於 2017-7-19 14:16

咁你試下放開自己....為了佢地而試下主動D?

所以近年都有主動返啲
畢竟關係始終要雙方維繫啊
nicknicknick 發表於 2017-7-19 15:17

沒錯...起碼你努力過..但要人岩人先得嫁~

即係你自己都想放棄啦...如果你又想同佢聯絡就隨心啦...
無謂俾太大壓力自己 ...
harryharry 發表於 2017-7-19 14:28

即係你自己都想放棄啦 -yes

單方向.會攰了~~