返回列表 發帖

[Jul/6/2017] Alex Chia - 謝中傑 (CD)

歌手:謝中傑
唱片名稱:Alex Chia
唱片封面:

推出日期:2017/7/6
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. 我若為王 II
02. 小蘋果
03. 盜亦有道
04. 別戀 II
05. 殺破狼
06. 無情
07. 我痛苦
08. 一天一天
09. 死了都要愛
10. 衝破

附加資料:
謝中傑首張個人專輯 好歌包括: “殺破狼” , “我若為王 II” 及
搖滾演繹 “小蘋果”

岀處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

太陽幾多年來嘅第一張大碟?
竟然係發生喺呢條友身上

太陽幾多年來嘅第一張大碟?
竟然係發生喺呢條友身上
JayantL 發表於 2017-7-4 18:47

上一張太陽(香港)嘅大碟應該係《Past Future Present Tense》恭碩良 - 2015年3月發行

弱問,呢隻係粵語定國語碟

上一張太陽(香港)嘅大碟應該係《Past Future Present Tense》恭碩良 - 2015年3月發行 ...
boy4dudes 發表於 2017-7-4 19:07

嗰隻唔係新曲+精選咩 我記得好似有《你著幾號鞋》

btw
tracklist又《小蘋果》 又《一天一天》《死了都要愛》
係咪翻唱來噶?

嗰隻唔係新曲+精選咩 我記得好似有《你著幾號鞋》
JayantL 發表於 2017-7-4 19:11

8 new songs + 3 old songs reinterpreted.

太陽幾時幫美長出碟

弱問,呢隻係粵語定國語碟
XYZZY 發表於 2017-7-4 19:09

係國粤語碟:

01. 我若為王 II (粤)
02. 小蘋果 (國)
03. 盜亦有道 (粤)
04. 別戀 II (國)
05. 殺破狼 (國)
06. 無情 (粤)
07. 我痛苦 (粤)
08. 一天一天 (粤)
09. 死了都要愛 (國)
10. 衝破 (粤) (殺破狼粤語版)

tracklist 又《小蘋果》 又《一天一天》《死了都要愛》
係咪翻唱來噶?
JayantL 發表於 2017-7-4 19:11

《小蘋果》&《死了都要愛》= 翻唱
《一天一天》= 搖滾樂隊V's作品 (V's主音歌手和結他手=Alex Chia)

回復 3# boy4dudes

沈震軒嘅同名專輯呢。。除非你話8首唔算大碟。。。

真係唔知太陽諗緊乜

太陽娛樂10首新歌的大碟,應該只有2014許志安隻新天地咯,其他就係8首新歌

係咪太陽應承左會出碟 所以求其出隻碟履行合約責任算

如果呢張碟個budget cut一半
fiona係咪會出到多幾隻single呢

如果呢張碟個budget cut一半
fiona係咪會出到多幾隻single呢
hehehaha 發表於 2017-7-5 03:09

可能佢出一隻碟既budget 等於Fiona 出兩首歌連MV

笑, 原來太陽儲錢幫呢條友出碟, 個cover fans整架?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

笑, 原來太陽儲錢幫呢條友出碟, 個cover fans整架?
風見志郎 發表於 2017-7-5 10:45

應該係V's自己整, 所以 V's V's V's V's everywhere

He hasn't have a plugged song in two years! Who reminded them of his existence all of a sudden?

He hasn't have a plugged song in two years! Who reminded them of his existence all of a sudden?
kin888 發表於 2017-7-5 18:56

Maybe his lawyer reminded 太陽

See Reply 13# above 太陽應承左出碟, 求其出履行合約