返回列表 發帖
又咁講,kay唱國語歌亦都難紅好多,咬字問題
kayzzz 發表於 9/7/2017 23:32
點唱都似孫燕姿

Duncan 覺得自己超額完成啦  ! 點會後悔 浄係有Eason 係手 已經向環球總部夠交代啦
    如果數佢行 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 23:36

但簽件餅碎就係要取代人,但最尾取代唔到,唔會無面?

廣東樂壇 同華語樂壇 有D唔同
    廣東呢 好忌比人話似邊個 但華語 你比人話似個紅既有著數
     但 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 23:49

你聽過隻碟?隻碟堅唔堅?

如果Kay只係有呢三間公司可選擇的話,揀金牌都係最正路。2013年隻國語碟其實台灣反應都唔錯,所以金牌都簽得過,不過要知道佢點support香港的發展。
至於大陸市場,我諗佢都唔可以強求太多,要喺大陸紅都唔係話做首好歌就得,好多時都係靠電視幫手先會紅得到。

我發夢㗎咋 唔好問我
tributehotel 發表於 2017-7-9 23:54

我意思係問你發夢嗰陣時某隻國語碟好唔好聽

Sorry 果三間公司係 HMV , 太陽娛樂 , 英皇娛樂 無講金牌大風
    金牌 係我發夢噏下㗎咋 但同意你 ...
tributehotel 發表於 2017-7-10 00:00

哈哈係喎,咁呢三間都唔需要考慮吧。HMV呢兩年好aggressive,但對蕭生冇乜信心,唔覺得同KAY夾到。
太陽都唔似想發展音樂,簽唔過。
英皇直頭唔駛考慮,容乜易被人落毒咪死。

你中唔中意" 香女人" " 跟著眼涙轉彎" ? 好唔好聽可以好主觀㗎喎
     但我相信大家更期待 李榮浩  ...
tributehotel 發表於 2017-7-10 00:04

其實我諗佢係唔係首先plug晒成隻碟最難聽果兩隻歌先呢
原本諗住下一年(2016年)先至重搥出擊,點知......

我唔覺得係囉 ! 佢哋兩年前plug 呢兩首有原因
     本來 「眼淚」 係重點歌之一 一黎係廣告歌 加 ...
tributehotel 發表於 2017-7-10 00:41

本來上半年都同緊fans講會嚟 後來....好多阻滯
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我唔覺得係囉 ! 佢哋兩年前plug 呢兩首有原因
     本來 「眼淚」 係重點歌之一 一黎係廣告歌 加 ...
tributehotel 發表於 2017-7-10 00:41

之前傳過佢大陸演唱會俾官方ban
(因為當時大陸對佔中好敏感)
所以後尾cut 剩澳門同香港

另外幾年前的確有傳過
夏生俾之前既生意拍檔數佢操守有問題
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我發覺啲「發夢會見到野」嘅人,好多都係 幫下面 唔幫上面。
所以我成日話,唔好一竹竿打一船人,
公司、公司高層、公司員工 ,
係三個唔同嘅單位,全部有 獨立思想 獨立意見。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

減少風險, 其實最好兩個唔簽同一間. 除非Kay係短約, 自由度大.

我發覺啲「發夢會見到野」嘅人,好多都係 幫下面 唔幫上面。
所以我成日話,唔好一竹竿打一船人,
公司、公 ...
Bluejays 發表於 2017-7-10 01:44

唔明,不過總之支持Kay復出但唔好簽埋同一間。