返回列表 發帖

HMV太陽娛樂英皇齊搶夫妻約 謝安琪張繼聰6千萬賣身

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

會照走數架
利申:唔係鏡粉

簽英皇就好笑

D公司好似係為左謝安琪先搶簽張繼聰,有D悲哀

簽名被屏蔽

有冇可能會簽英皇呀
祖兒實嬲豬
相信謝安琪應該都唔會想入蛋記

條片暗示係會簽HMV

英皇笑死人
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

D公司好似係為左謝安琪先搶簽張繼聰,有D悲哀
KITSTON 發表於 2017-7-8 18:12

你會唔會諗多左呀

簽英皇就好笑
RVHOCPC 發表於 2017-7-8 17:45
一山不能藏二虎,Kay加盟英皇最終只會自毀星途。
古sir正是其中一個例子。

一山不能藏二虎,Kay加盟英皇最終只會自毀星途。
古sir正是其中一個例子。 ...
Danny02 發表於 2017-7-8 18:55

原來某公司係有咁既目的
簽佢番去再打壓佢十年廿年
好似王傑咁

簽英皇? 我要笑? 同埋KAY會唔要夏森美咩?
之前為左隻夏森美甘願連環球一姐個位都放棄, 走出黎做獨立歌手

原來某公司係有咁既目的
簽佢番去再打壓佢十年廿年
好似王傑咁
hosealiu 發表於 2017-7-8 19:25

肯肯定啦
睇下美后D同門師妹師弟就知咩事

太陽?仲有錢咩?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

簽左夏森美先啦

完約飛甩夏森美啦 (希望係真)

http://hk.apple.nextmedia.com/nextmag/art/20160512/19606230

Source 係 E+ ... 看圖作文派
「幅圖」 應該係 蕭定一 家人 坐二號枱

張繼聰 下一部出街嘅電影 係 蕭定一 嘅
《西謊極落之太爆太子太空艙》
呢排同 蕭氏 熟啲有乜咁出奇
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

英皇點會簽KAY呀?

打壓完謝安琪再簽謝安琪係咩玩法?之前簽完林欣彤再打壓林欣彤
Kaybb 發表於 2017-7-8 18:13

容后都唔唱啦~~~都係可憐下面班家姐~~~

可能目的係想挖張繼聰過去專做電影呢
順便搭秤個走數天后

完約飛甩夏森美啦 (希望係真)
boy4dudes 發表於 2017-7-8 20:46

飛甩夏森美之後不如簽返環球啦~~

謝安琪簽邊個都一樣啦 人hea底爛泥扶唔上柄 :(

tree 發表於 2017-7-9 00:58

HOW ABOUT HINS~~~???

謝安琪講到明冇考慮復出wor
簽托兒合約咩
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

tree 發表於 2017-7-9 00:58

正解

HOW ABOUT HINS~~~???
kenny1102 發表於 2017-7-9 01:02

唔見左半年???又話去外國進修,但重係香港。

簽托兒合約咩
John 發表於 2017-7-9 01:15

所以其實佢簽邊間都無分別,唔想做無人迫到佢,不過唔信佢會簽英皇。

簽托兒合約咩
John 發表於 2017-7-9 01:15
張繼聰早年被指事業與老婆謝安琪有距離,但他近年愈撈愈掂,密密接廣告、劇集、電影,做到冇停手。《e+娛樂》報道就指張繼聰跟所屬公司即將約滿,周焯華的太陽娛樂、楊受成的英皇娛樂及蕭定一的hmv數碼中國集團等都對他虎視眈眈,但各公司都不約而同希望簽埋自由身的謝安琪,其中有公司更開價6千萬,好重手呀!

近年人氣高企的張繼聰豬籠入水,好男人形象又入屋,老婆謝安琪(Kay)大肚前已開始停工,養尊處優,而3月出世的B女張靖(Karina)腳頭勁好,最近帶挈父母成為眾經理人公司的搶手貨。Kay同經理人夏森美早已完約,現在無約一身輕,專心湊B;至於張繼聰與經理人公司亦即將約滿,《e+娛樂》報道指他正密謀轉會,太陽娛樂、英皇娛樂及hmv數碼中國集團3間大公司都向他招手,知情人士說:「阿聰意願傾向阿一或者太陽,佢哋開出嘅條件都好切合阿聰未來發展要求,阿聰都好想開演唱會,如果邊間答應,贏面會高啲。而英皇雖然開嘅條件唔差,但係年期好長。」

心癢想復出

報道指Kay暫時想湊女先,但有時又心癢癢希望賺錢幫補吓,其中太陽娛樂和hmv數碼中國集團都提出以「夫妻約」形式簽晒兩公婆,亦講到明志在Make Noise,無需Kay太操勞。各公司都保證「夫妻價」一定靚,有公司更出6千萬簽約兩人,不過Kay和張繼聰仍在考慮當中,但張繼聰一直有跟蕭定一合作,而且在日前Karina的百日宴上,蕭定一及其家人更被安排坐在Table 2,地位超然,簽約成數明顯比其他人高一截!

原來蛋都冇諗住簽美淫
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

簽名被屏蔽

要是阿Kay加盟太陽的話,Paco可以讓她成為第二個女版古巨基,女金應該可以順利捧在手中。關鍵在於阿Kay如何在家庭和事業之間作出抉擇。當年仍然隸屬Gold label主將的古sir、Edmond以及千嬅三人也曾經奪得叱吒至尊唱片大獎。同時,Paco可以令阿Kay紅遍大中華地區。舉辦6-7場內地巡迴演唱會。另外還有Fiona近年無心戀戰,安哥自18安士的熱潮過去了便渺無音訊。總括而言,阿Kay加盟太陽好處比起加盟蛋記更多。
(純屬個人意見)

要是阿Kay加盟太陽的話,Paco可以讓她成為第二個女版古巨基,女金應該可以順利捧在手中。關鍵在於阿Kay如何 ...
Danny02 發表於 2017-7-9 19:12

太陽重有冇$捧佢女金?

Kay 一定唔再想爭香港d 獎
女金 或 最女  已經唔再 係佢目標
行內人 已經知 paco 回晒塘 太陽係一間為左 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 19:37

咁你有無發夢夢到佢番環球?

絕對唔會!絕對唔會!絕對唔會!(很重要 所以講三次! )
     發夢見到 一日有Duncan Wong 係環球 K ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 21:59

商場上冇永遠敵人
如果環球黎緊一年都捧唔起乜野女歌手
可能會R佢番黎食回頭草都唔出奇

絕對唔會!絕對唔會!絕對唔會!(很重要 所以講三次! )
     發夢見到 一日有Duncan Wong 係環球 K ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 21:59

如果份經理人約都簽埋俾環球仲會唔會有咁多恩怨情仇呢

不過要打入大中華市場,環球都唔算係一個好選擇

只不過,你突然間講到佢咁有事業心,我唔係好信

(發夢見到)
    2011 年 Duncan 想用叱吒女金引Kay 飛起夏森美 (當時佢老婆 甘菁菁仲係商台手握大權) ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 22:29

如果你發夢嘅野係真⋯⋯
2011年先識得fight個女金?2009大好形勢都唔fight會唔會off左小小
你講到咁詳細又似層層

Sammy又講左乜說服佢走呢?

Kay 話曬事業如日中天 大把錢送上門 你會唔要?而且都唔算好有事業心姐 佢又唔係要做一姐
     只係 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 22:32

原本就係,但係佢Hea左咁耐,班fans走得就走啦,再hea多一兩年真係唔使諗住復出啦

爬下文啦 講左啦 要賣甩夏森美嘛 (發夢見到,)
    而且 你唔覺得就算無再出歌 佢或佢兩公婆D新聞 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 22:51

都覺見報率高,個100日宴真係多舊魚

Btw 班fans只會覺得佢hea,邊會深究原因

發夢咋  唔知係咪真! 而且 呢個條件 好似唔係Kay 開囉 係Duncan 開姐 想Kay 完全配合
      你估09 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 22:46

你有冇夢見登生好後悔簽左件餅碎?

Kay 一定唔再想爭香港d 獎
女金 或 最女  已經唔再 係佢目標
行內人 已經知 paco 回晒塘 太陽係一間為左 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 19:37

佢都係出翻廣東碟算吧啦,國語碟完全唔適合佢

其實 係D fans 諗得藝人太簡單姐
佢哋好多時有新聞出 都經過計算
我只可以講 謝安琪份人應該無乜點 但要 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 23:13

真心希望佢唔好放棄廣東歌市場啦

Btw驚佢變成第二個蝦餃媽媽

發夢mode

我估唔會放棄廣東歌 但一定重心放國語多D
      Eason 都係咁啦 佢又唔似千嬅咁 可 ...
tributehotel 發表於 2017-7-9 23:30

又咁講,kay唱國語歌亦都難紅好多,咬字問題