返回列表 發帖
其中三隻歌既班底
1 大雄xxxxxx 周國賢曲監+梁栢堅詞
2 阿bert曲+許廷鏗詞+于逸堯監
3 陳詠謙詞+周錫漢監
721AXA 發表於 2017-7-8 17:29

Vicky Fung
Blue Pong Pong

其中有一首係 full band live take
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Vicky Fung

Bluejays 發表於 2017-7-13 18:56

睇黎佢今隻碟真係重搥出撃,如果再唔掂真係byebye得

睇黎佢今隻碟真係重搥出撃,如果再唔掂真係byebye得
kayzzz 發表於 2017-7-13 19:06

我覺得有一首歌hit到都ok嘅。就算唔得重有Warner back up,咪等華納主導的下隻牒囉,順便跟番華納A&R。 除非華納空降一線男歌先死得,但我唔覺華納有$咁做囉,同埋簽邊個男一,Eason?Jason?Hins?呢一刻華納簽Alfred已係最好的選擇,唔會咁易放棄。

Vicky Fung

Bluejays 發表於 2017-7-13 18:56

淨係Pong Pong都好掂啦! 不過唔該出牒的相靚的,睇番Watermark個封套好唔得。

我覺得有一首歌hit到都ok嘅。就算唔得重有Warner back up,咪等華納主導的下隻牒囉,順便跟番華納A&R。 除 ...
Ching2015 發表於 2017-7-13 20:00

Byebye得唔係指華納唔捧佢,而係如果咁嘅陣容都滿足唔到聽眾,應該就係許生問題,而唔係班底問題

Byebye得唔係指華納唔捧佢,而係如果咁嘅陣容都滿足唔到聽眾,應該就係許生問題,而唔係班底問題 ...
kayzzz 發表於 2017-7-13 20:19
如果唔得咪下次放手比華納做囉。重有就算的歌唔得都可玩形象同行舞台路線,唱跳舞快歌的人理得你咩歌詞?

Byebye得唔係指華納唔捧佢,而係如果咁嘅陣容都滿足唔到聽眾,應該就係許生問題,而唔係班底問題 ...
kayzzz 發表於 2017-7-13 20:19

下 plug 個 MV:
https://www.instagram.com/p/BWbWLscgoAd/

得呢 plug 有啲機會 唔係 Alfred 啲 topics (希望係咁)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

下 plug 個 MV:

得呢 plug 有啲機會 唔係 Alfred 啲 topics (希望係咁)
Bluejays 發表於 2017-7-13 20:40

張相影到佢好肥。

sorry, not that fit
叫做有啲肌肉既熊仔喇
好過華納一姐喇
kanxd 發表於 2017-7-10 20:30

佢好似一個小fans