返回列表 發帖

過檔做華納一哥有碟出 許廷鏗:責任重大

許廷鏗、李幸倪(Gin Lee)同顏卓靈今日喺港台出席「太陽計劃2017—太陽學堂開學禮」,對於周柏豪離開華納,許廷鏗順理成章坐正做「華納一哥」,許廷鏗聞言即刻話:「吓!唔係咁講,公司好肯同大家傾,我陣間都要入錄音室,張大碟已經錄得七七八八,預計9月、10月推出,今次第一次做唱片監製,好驚,覺得責任重大,但係見到製成品就會超級窩心。」

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

其中三隻歌既班底
1 大雄xxxxxx 周國賢曲監+梁栢堅詞
2 阿bert曲+許廷鏗詞+于逸堯監
3 陳詠謙詞+周錫漢監

根悶到咁 第2plug爭氣啲
大碟唔知有冇7隻歌

真一姐先岩。。

其中三隻歌既班底
3 陳詠謙詞+周錫漢監

...
721AXA 發表於 2017-7-8 17:29

有vicky Fung 作曲

佢一入黎就出大碟?周柏豪長期EP喎

其中三隻歌既班底
3 陳詠謙詞+周錫漢監

...
721AXA 發表於 2017-7-8 17:29

其實再正嘅歌畀佢唱都唔會好聽得去邊
除非係啲歌係 juno 級數

做完今次大碟之後都唔知有無得再做
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

帥小寶` 發表於 2017-7-8 18:48

谷得起一定可以繼續做。。

Warner 同 Starz People 個 deal,
係共同做經理人,
A&R 歸 Warner,
歌曲製作費 全數由 Starz People 出,
出碟製作費 就兩邊分。

我想講乜野,大家應該估到了吧。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

係共同做經理人,
歌曲製作費 全數由 Starz People 出 ...
Bluejays 發表於 2017-7-8 19:04

估唔到。

入黎四個月就出大碟? Janice 等了兩年, 鏗鏗係華納真一姐

同當年霏霏一樣強勢出擊<3
不過霏霏10首有9首好聽
你又得唔得
Happy and Blessed.

係共同做經理人,
歌曲製作費 全數由 Starz People 出 ...
Bluejays 發表於 2017-7-8 19:04

即係Alfred自資出碟,Warner係經理人,只做A&R同發行加PR?

即係Alfred自資出碟,Warner只做A&R同發行, 經理人同PR都係華納?
Ching2015 發表於 2017-7-8 19:18

一睇就知,Alfred *暫時*係 A&R 都自己做埋
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

帥小寶` 發表於 2017-7-8 18:48

如果有人繼續比$投資一定可以再做。

如果有人繼續比$投資一定可以再做。
Ching2015 發表於 2017-7-8 19:26

咁我估 印碟費 點都係 Warner 出 嘅
最多計翻入 發行開 度,扣翻先分錢

真一姐先岩。。
kk8733 發表於 2017-7-8 17:32

笑死人,真一姐

覺得何生好可憐,許生離開tvb前,已經開始錄定新碟啦

而家得返佢一條仔,唔係一哥唔通0仔咩

笑死人,真一姐
軒的話 發表於 2017-7-8 19:51

乜唔係真零哥咩

一睇就知,Alfred *暫時*係 A&R 都自己做埋
Bluejays 發表於 2017-7-8 19:26

咁樣睇算唔算親生仔???

咁樣睇算唔算親生仔???
kk8733 發表於 2017-7-8 21:51

如果 經理人約 100% 係 Warner,都係親生仔。
如果 Alfred 只係想爭取 做一隻碟嘅 A&R,咪當 呢隻碟 係 嫁粧 囉。

我想 make 個 point 係,
就算 呢隻碟 work 定唔 work,都仲未關 Warner 事,
我其實 等緊 Warner A&R 接手 嘅嗰一日。

聽住先
利申:唔係鏡粉

入黎四個月就出大碟? Janice 等了兩年, 鏗鏗係華納真一姐
boy4dudes 發表於 2017-7-8 19:07

有傳因為太肥搞到拍唔到靚D既CD封面所以一直都出唔到~

kenny1102 發表於 2017-7-9 00:28

即係2015年王梓軒作曲畀佢隻《梵高的影子》消失左因為佢太肥  

https://www.instagram.com/explore/tags/%E6%A2%B5%E9%AB%98%E7%9A%84%E5%BD%B1%E5%AD%90/

點解唔係post去最新唱片情報?

同當年霏霏一樣強勢出擊
jose 發表於 2017-7-8 19:08

但嚴格黎講Alfred唱現場好過吳雨霏,都中意Kary,尤其係金牌時代,但係每次聽Kary live都好怕

>> 訪問有講 大碟係 8首歌 <<

話時話
張相影得佢好唔靚
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

慘,幾個女歌手出咗年幾歌,EP都無張

kenny1102 發表於 2017-7-9 00:28

下。完成唔關事啦。KEY 圖就得啦。再唔係後期修圖。

>> 訪問有講 大碟係 8首歌
Bluejays 發表於 2017-7-9 01:05

我欣賞牙醫夠勤力,咁快做到8首歌。但簽得新公司,點解唔放手比華納做?我覺得好可能佢一早有自資出碟,由公司發行的idea, 但同星夢傾唔掂數idea被ban,華納比佢自由度才轉會。咁可以講呢隻牒係佢簽華納的嫁妝,買一送一。其實我反而好想睇下出完呢隻碟後,100%由華納打造佢之後的新形象。

阿mark 發表於 2017-7-8 19:53

應該未錄,可能一早有一套新碟idea,但何生唔批。

華納零姐噶

阿mark 發表於 2017-7-8 19:53

新碟傳聞有2首上年錄好仲PLUG埋TIM LA~

其實到呢秒都唔明點解會簽一個形象咁模糊嘅歌手
許廷鏗除咗同 HEHE 掛勾都無咩特別

好似越嚟越肥

其實到呢秒都唔明點解會簽一個形象咁模糊嘅歌手
許廷鏗除咗同 HEHE 掛勾都無咩特別 ...
賴爽 發表於 2017-7-10 08:45

其實佢同送禮都幾似呀
又係跳唔到舞 又係唱黎唱去都係個個腔
不過後生啲hehe啲 所以感覺close啲

好似越嚟越肥
electric 發表於 2017-7-10 13:25

有少少似小肥呢。。

究竟佢何時先去減肥呀! 咪以為自己係唔駛靠外型既實力派先得架?

究竟佢何時先去減肥呀! 咪以為自己係唔駛靠外型既實力派先得架?
lblemon 發表於 2017-7-10 14:40

點解華納咁喜歡養豬。。衛蘭已經係大肥豬。依家又多一隻。。

https://www.instagram.com/p/BWW8GNshLaF/?hl=zh-hk
呢度有人話佢肥就即刻post健身的相,分明有睇CM
佢係咪想學PH操fit自己走型格路線? 希望唔好三分鍾熱度啦。
利申: 係粉都覺得佢需要減肥了。

肥零咁都有大碟出?唔睇好

佢係咪想學PH操fit自己走型格路線? 希望唔好三分鍾 ...
Ching2015 發表於 2017-7-10 16:52

覺得以佢個image同樣又唔洗太大隻但一定唔係好似而家咁肥

肥零咁都有大碟出?唔睇好
cathay1996 發表於 2017-7-10 18:35

肥零先有資格出大碟
小肥都係

佢係咪想學PH操fit自己走型格路線? 希望唔好三分鍾 ...
Ching2015 發表於 2017-7-10 16:52

車~都無野睇既

肥零先有資格出大碟
小肥都係
hehehaha 發表於 2017-7-10 18:58

人地小肥依家好fit好好j架喇,只不過唔除

人地小肥依家好fit好好j架喇,只不過唔除
kanxd 發表於 2017-7-10 20:16

嘩咁叫Fit? 你見過真人未

嘩咁叫Fit? 你見過真人未
hehehaha 發表於 2017-7-10 20:18

sorry, not that fit