返回列表 發帖
K歌之后live有冇走音?

e首歌live要走少少音先最好聽
steph123 發表於 2017-9-10 23:36

走音先好聽,記得當年鄭融live一開聲 唱吧 就走音

我不斷嗌借,可惜我坐太遠聽唔聽到
Infinity & Eternity

回復 93# Lewis

呢個又真係

明顯好多觀眾都係仔

回復 95# hehe

鄭融果套超大膊 同 Encore 果套好恐怖

終生學習/到此為止唱兩次做乜9
啲衫好似兩個老mk去完旺中掃貨再黎開show咁 ...
hehe 發表於 2017-9-10 23:05

Exact7ly!
想自己唱就唔好比人唱拉-.-

兩位全晚live都還好
碎雅炒說一句 美傭炒I'll Be With You
開場快歌有少少尷尬 唔夠high
連小姐連績唱左多首之後美傭話再抖全場shock
唱一事無成聽到「高峰上不成」即時替兩位心酸 明明美傭近年都算生性
懶清新個part唱一首美雅兩首cover 0首美傭覺得odd
整體黎講成個show還好 但會prefer佢地分開開

另,有2個50幾歲既大叔坐我後面 首首歌都識咁濟 但係咁走音覺得好困擾(仲要有鄉音+唔係細聲)
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

兩位全晚live都還好
碎雅炒說一句 美傭炒I'll Be With You
開場快歌有少少尷尬 唔夠high
連小姐連績唱左多 ...
帥小寶` 發表於 2017-9-11 01:15

現場都幾多30幾以上既人士入場

究竟gay佬鍾意美廁乜?
真係睇唔透

同埋美傭出場廁所一定勁多人
matthew1990 發表於 2017-9-10 23:26

啲 G 唔鍾意美廁唔通鍾意你咩

我只想講,優先訂飛嘅位置勁差。
真金白銀買正價...................

至於場show,唱成點就唔講啦,不過合唱嘅氣氛真係美傭好d

你有去睇?
matthew1990 發表於 2017-9-10 13:08

我無呀
見個rundown寫住問下咩事