返回列表 發帖

周柏豪加盟星夢做一哥

歌手周柏豪上月(6月)底剛與華納唱片約滿,雖然盛傳他會過檔蕭定一旗下的HMV唱片部,但東網收到消息指柏豪將會加盟無綫新成立的TVB New Media,也是該公司旗下第一位藝人,柏豪同時會簽約TVB旗下的星夢娛樂做「一哥」。柏豪近年為無綫效力,去年參與單元劇《愛情來的時候2》、《使徒行者2》,他亦即將接拍無綫重頭劇《再創世紀》,獲無綫睇重的柏豪,將成為力捧的偶像小生!

事有湊巧,憑《超級巨聲》彈出的歌手許廷鏗,由無綫一手栽培,今年4月許廷鏗約滿無綫及星夢娛樂後,過檔華納唱片坐正「一哥」位置,如今柏豪離開華納過檔星夢娛樂,並宣布加盟無綫旗下,就像交換人質一樣,非常搞笑!據知,無綫明日會為柏豪舉行盛大歡迎記者會。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0710_00862_001.html

周柏豪入tvb擺明想被捧到好似林峰咁嘅身價
對佢好失望

周柏豪入tvb擺明想被捧到好似林峰咁嘅身價
對佢好失望
Lewis 發表於 2017-7-10 22:12

柏豪有得Let's Get Wet唔好咩

希望周柏豪勇奪今年既影帝同視帝
成為歌影視三線天王

還番2011/12個個PH俾我
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好事。歌手多一個入屋的歌手,年尾多一個最受歡迎男歌手競爭者。演員多一個當家小生,每年拍一到兩套劇都唔錯,TVB 現在三字頭的當家小生其實沒幾個。可以當林峰捧,多一個香港代表性的偶像。

難得今年對佢好感高咗 .............................

柏豪想三栖全面發展,許廷鏗想更有自主性的音樂,這樣的所謂交換,三贏!

柏豪想三栖全面發展,許廷鏗想更有自主性的音樂,這樣的所謂交換,三贏! ...
MOQKEN 發表於 2017-7-10 22:41

如果係 三贏 唔係 四贏,咁即係 Warner 輸?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

連柏豪都唱劇集歌

我反而覺得柏豪仔幾醒目,
本身個fans base係mk界+妹妹仔,
入左大台之後吸埋班師奶,
個fans base會大左,同埋一定好過以前個牙醫,
牙醫唔拍戲拍劇鬼有人識

希望 Keep Going唔係佢唯一一隻高汁既大碟
amen

如果係真嘅話, 有點SURPRISE
不過佢唔係KEEP住唱張家誠 徐洛鏘我都OK嘅
唔知佢攞唔攞到總選個最佳演繹男歌手獎呢

真係點都估唔到周柏豪會簽星夢,不過對兩邊都係好事,TVB多番個有D份量o既歌手,周柏豪又可以進一步入屋,向TVB最男出發,視帝都有得爭添

極度失望

聽聞佢有上下CM,
預祝定佢某年會成為「最受歡迎男歌星」呀吓
今年冇架啦,CCTBB留左個關愛座畀送禮勤,醒既出年先發力

呢邊就潮童轉職做好老公
個邊就.. 都唔知點定位 係會睇低一線
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

佢唔駛關愛... 多謝關心
30克~

柏豪唱歌天資所限
玩音樂都去到哂樽頸 好難再有咩突破
轉下跑道都無所謂既
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

903仲播唔播先⋯⋯

明報:

周柏豪明午(11號)出席加盟 「TVB New Media及星夢娛樂」 新聞發布會,屆時無綫高層杜之克和余詠珊﹑星夢娛樂行政總裁何哲圖,以及種星堂娛樂有限公司董事鄒世龍,亦現身記者會。

Starz People (under HMV) 仲喺度
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Shocked
想像唔到佢唱劇歌
利申:唔係鏡粉

唔知柏豪洗唔洗被迫唱翻唱或者改編歌呢

好有楊千嬅當年去Amusic嗰種柒味

唔知柏豪洗唔洗被迫唱翻唱或者改編歌呢
cyrus305cool 發表於 2017-7-10 23:43

一定要啦 唔係簽佢黎把L咩

不過我覺得周生會keep到自己班底,但9成係咁出"百年不合"個堆k歌

其實周柏豪去星夢真係咁大問題咩
名正言順可以繼續唱罐頭K歌
擴大Fans base之餘 又可以歌影視三棲
點計條數都無錯呀

LOL 以為係笑料

比較好奇音樂班底以後會點
佢簽得應該係fight到唔洗首首歌都何哲圖張家誠張美賢掛
唔係就好_柒

hehehaha 發表於 2017-7-10 23:53

千嬅都話有903比幾年最女佢頂住 1/1上到台見大家
pakho 絕跡903真係好有可能
起碼唔會再有大獎啦
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

千嬅都話有903比幾年最女佢頂住 1/1上到台見大家
pakho 絕跡903真係好有可能
起碼唔會再有大獎啦 ...
hehemamama 發表於 2017-7-11 00:20

許生都拎到兩次男銅+一次十大啦
PH仲有機拎下細獎嘅

希望 Keep Going唔係佢唯一一隻高汁既大碟
amen
kwanie 發表於 2017-7-10 23:06

咪又係藍色封面~

其實周柏豪去星夢真係咁大問題咩
名正言順可以繼續唱罐頭K歌
擴大Fans base之餘 又可以歌影視三棲
點計條 ...
-Prince- 發表於 2017-7-10 23:57

可能係唱古裝劇中國風OR警匪劇鬧交歌~~

hehehaha 發表於 2017-7-10 23:53

美瑞未出A記三寶之前冇人估到咁柒架,當年仲要係天價簽
依家比比鳥係未簽已經聞到陣柒味

可能係唱古裝劇中國風OR警匪劇鬧交歌~~
kenny1102 發表於 2017-7-11 00:39

警匪劇鬧交歌 = 天下大亂
古裝劇 = 百年不合
愛回家 = 最好不過
穿越劇 = 報告總司令

得左

仲以為佢好有腦,點知...
I talk a lot of BS.

明報:

周柏豪明午(11號)出席加盟 「TVB New Media及星夢娛樂」 新聞發布會,屆時無綫高層杜之克和余詠 ...
Bluejays 發表於 2017-7-10 23:32

會唔會華納見柏豪咁高調入星夢,又會同Alfred搞番個記招?

903表示好難處理
【This is MC】澳門見

明天 press con
最緊要留意 TVB New Media 係做乜野嘅

TVB New Media 可以係主菜,星夢只係搭單
如果 New Media 嘅業務係做 網劇 之類,咁佢就一定係主菜

亦有機會 TVB New Media 只係 做間公司 出嚟
等 TVB 可以 同其他公司 做 共同經理人
咁 TVB New Media 就只係一個 副產品

個個都討論PH,無人討論Alfred Hui
佢地兩個真係好似交換人質咁
Anyway啦,祝福PH的歌影視三棲能夠更好,唔好唱果D悶歌
至於Alfred Hui...係時候改變下曲風了.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

仲以為佢好有腦,點知...
angelicdestiny 發表於 2017-7-11 00:59

我覺得佢好醒
唱歌過左高峰期 即刻轉field
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

個個都討論PH,無人討論Alfred Hui
佢地兩個真係好似交換人質咁
Anyway啦,祝福PH的歌影視三棲能夠更好,唔好 ...
Kenny 發表於 2017-7-11 01:18

其實有好多有關Alfred的討論,你睇下cool hot hits啦。其實今次柏豪同Alfred互換位置,各取所需。等睇下年柏豪最男同Alfred男金/銀。同埋我好替何生高興,走左一個,終於換番個似樣的一哥。希望兩位一哥有好的發展。

我覺得佢好醒
John 發表於 2017-7-11 01:32

我都覺得PH好醒。但我覺得何生捧Hana唔會簽埋Shiga.

我覺得佢好醒
John 發表於 2017-7-11 01:32

係 Starz People 醒 ... 已經醒左 好多好多年

真一哥呀。。

估唔到,不過佢如果主力拍戲搭單唱歌嘅話,入TVB+星夢係幾好選擇,夠哂入屋仲可以發展埋大陸市場㖭!
MSRE

忽然諗起樣野:
而家 兩個啲舊歌 嘅 rights 都喺對方手
咪 兩邊 都唔駛驚 啲 re-recording rights 會比對方 開天殺價 囉
兩個 開演唱會 都可以 唱舊歌 啦
邊個開先有著數,對方要買佢怕

唔該 Pakho 份約簽長啲
咪簽得一年,起唔到抗衡作用

如果係 三贏 唔係 四贏,咁即係 Warner 輸?
Bluejays 發表於 2017-7-10 22:46

今日做乜咁風騷,明踩暗寸,你平時唔係最鐘意 扮 和平共處咩

今日做乜咁風騷,明踩暗寸,你平時唔係最鐘意 扮 和平共處咩
kayzzz 發表於 2017-7-11 03:25

明踩嗰part: 有啲粉,冇比過機會大家和平過
暗寸呢part: 四選三,一定係咁選

不過其實佢始終唔會有陣電視味
所以903應該又唔會ban嘅

以佢既資質
拎男金嗰年已經到頂
(再加上男金已經都在英皇手
即使佢唔轉去TVB
睇怕呢世都唔會再拎男金)
轉發展路線其實係明智既選擇

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

忽然諗起樣野:
而家 兩個啲舊歌 嘅 rights 都喺對方手
咪 兩邊 都唔駛驚 啲 re-recording rights 會比對方  ...
Bluejays 發表於 2017-7-11 03:14

有同感,very good, ha ha. 星夢同華納合約應該最短都3年啦。發夢都估唔到,星夢第一個開紅館會係PH, 而Alfred第一次紅館show會唔係星夢搞。個世界係圓的。