返回列表 發帖

周柏豪加盟星夢做一哥

歌手周柏豪上月(6月)底剛與華納唱片約滿,雖然盛傳他會過檔蕭定一旗下的HMV唱片部,但東網收到消息指柏豪將會加盟無綫新成立的TVB New Media,也是該公司旗下第一位藝人,柏豪同時會簽約TVB旗下的星夢娛樂做「一哥」。柏豪近年為無綫效力,去年參與單元劇《愛情來的時候2》、《使徒行者2》,他亦即將接拍無綫重頭劇《再創世紀》,獲無綫睇重的柏豪,將成為力捧的偶像小生!

事有湊巧,憑《超級巨聲》彈出的歌手許廷鏗,由無綫一手栽培,今年4月許廷鏗約滿無綫及星夢娛樂後,過檔華納唱片坐正「一哥」位置,如今柏豪離開華納過檔星夢娛樂,並宣布加盟無綫旗下,就像交換人質一樣,非常搞笑!據知,無綫明日會為柏豪舉行盛大歡迎記者會。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0710_00862_001.html

等住唱劇歌啦

點解咁搞笑
有人話柏豪簽星夢就對佢好失望
咁佢可以簽邊間 簽星夢有咩問題 ...
vincent.w 發表於 2017-7-13 12:31

都係果幾個原因咯:好多洗腦劇歌,歌曲成日都係同一班底,硬捧d歌手,而且間唱片公司直屬tvb,宜家好似好多人反tvb

如果d歌keep住有火有heart做
其實真係無問題
只怪呢間公司個底比人感覺做音樂太差 ...
hehehaha 發表於 2017-7-13 14:40

PH話的歌係自己班底,應該高質的掛。

點解咁搞笑

如果d歌keep住有火有heart做
其實真係無問題
只怪呢間公司個底比人感覺做音樂太差

點解咁搞笑

我都覺得無問題,柏豪同Alfred位置互換,都係想拍劇同唔拍劇的分別,都係各取所需啫。

點解咁搞笑
咁佢可以簽邊間 簽星夢有咩問題

呢個論壇主要討論903,如果你覺得連男金都係膠獎一個,我不明你來呢個論壇做咩? ...
Kaybb 發表於 2017-7-12 22:49

你唔好X UP 啦, 呢個網幾時係為討論903 而設架?
當初呢度連咩903播放次數都冇人討論, 後來有班人衝入黎話要計903播放次數先搞到呢度好似同903有關,
個FORUM 大部分區都同903無關, 係同港樂有關,  要樣樣都903既話就返去商台個網留COMMENT啦
903上腦咩, 就黎全世界都要圍住903 轉

華納 係 國際公司 呀,仲煩啦
我係講緊邊個出 演唱會 CD/DVD 係一門大啲嘅生意 ...
Bluejays 發表於 2017-7-13 00:32

唔知,今次當打和平手啦。

似乎華納自主權大的,比較有牙力。tvb係香港上市公司要向股東負責的。 何生今次終於有死穴,哈哈! ...
Ching2015 發表於 2017-7-13 00:28

華納 係 國際公司 呀,仲煩啦
我係講緊邊個出 演唱會 CD/DVD 係一門大啲嘅生意
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

條數嘅計法係
Pakho 出演唱會 CD/DVD
會緊要過 Alfred 出演唱會 CD/DVD
邊個可以 「大不了 咪唔出」 會有 ...
Bluejays 發表於 2017-7-13 00:23

似乎華納自主權大的,比較有牙力。tvb係香港上市公司要向股東負責的。 何生今次終於有死穴,哈哈!

大家互換最好啦,唔使煩。不過好似柏豪的歌多的喎,唔知佢地點樣deal? 如果PH唔係入星夢,真係好多嘢無得 ...
Ching2015 發表於 2017-7-13 00:19

條數嘅計法係
Pakho 出演唱會 CD/DVD
會緊要過 Alfred 出演唱會 CD/DVD
邊個可以 「大不了 咪唔出」 會有牙力啲
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

講緊 開演唱會 嘅 re-recording rights 呀
Pakho 三年內 點都會 喺香港 開一次 演唱會吧
(內地 show 未 ...
Bluejays 發表於 2017-7-12 23:58

大家互換最好啦,唔使煩。不過好似柏豪的歌多的喎,唔知佢地點樣deal? 如果PH唔係入星夢,真係好多嘢無得傾,而家Herman無得say no.

訪問話柏豪合約三年,同埋今年內會出碟,有柏豪呢個人質,痛醒,我的志願同你在我在好大機會可以比華納買 ...
Ching2015 發表於 2017-7-12 23:10

講緊 開演唱會 嘅 re-recording rights 呀
Pakho 三年內 點都會 喺香港 開一次 演唱會吧
(內地 show 未必出 CD/DVD,未必需要 re-recording rights)

我的志願 你在我在 痛醒 係第二條數
冇理由用左個 quota 嚟要翻呢三首歌
咁到第日開演唱會又要煩過

要翻呢三首歌,或者有其他途徑

忽然諗起樣野:
而家 兩個啲舊歌 嘅 rights 都喺對方手
咪 兩邊 都唔駛驚 啲 re-recording rights 會比對方  ...
Bluejays 發表於 2017-7-11 03:14

訪問話柏豪合約三年,同埋今年內會出碟,有柏豪呢個人質,痛醒,我的志願同你在我在好大機會可以比華納買返版權,重見天日了。

簽名被屏蔽

903男歌手膠獎???咁香港所有獎都膠,你都咪黎呢個壇,因為所有獎都膠
Kaybb 發表於 2017-7-12 13:17

原來呢個論壇都係膠獎FANS, 失覺曬

簽名被屏蔽

廣東歌根本紅不出香港,但tvb拍的劇集點都紅得出香港,不拍劇的香港歌星發展空間好有限 ...
Kaybb 發表於 2017-7-12 13:21

連林欣彤要自主音樂的都拍劇就知影嚮力大啦

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

各位等緊 藍色封面  嘅朋友:

Pakho 生日 - 11月12 (冬天)
Fred 生日 - 11月10 (冬天)

冬天出世嘅人 ...
Bluejays 發表於 2017-7-12 10:28

同Alfred好唔同, 真係相生相克,唔知邊個克邊個啦,但肯定會互搶資源。只可講,祝Fred好運。

各位等緊 藍色封面  嘅朋友:

Pakho 生日 - 11月12 (冬天)
Fred 生日 - 11月10 (冬天)

冬天出世嘅人,係需要 紅色
Pakho 喺 星夢 嘅色系,將會係 紅色
你地睇唔到 Pakho 昨日件衫嗎?

我喺 隔離版 已經講左,Pakho vs Fred 係 格食格 架啦
唔會再有 一個夏天出碟 一個冬天出碟 呢支歌仔唱

Pakho's ig
「模特兒公司」都變返做「經理人公司」
cymusic 發表於 2017-7-12 07:52

Pakho's IG:

感謝我的新公司TVB New Media 星夢
還有我現有的經理人公司種星堂
給予我最大的自由度去做我想做的事情

咁就同我之前估嘅一樣
TVB 係需要生間 子公司 出嚟
先可以同 Starz People 簽約

今次條死肥佬就著數左, UPGRADE左個有DDDD 叫座力既返黎, 肯拍劇, 又有個 903男
歌手膠獎,強幾百萬觀眾聽洗腦主題曲入屋之後贏埋CCTVB既男歌手獎, 商演叫價
倍增, 不過觀眾就慘D, 以為走左一件鼻塞聲今次甩難, 點知又有件新既嘔像

使徒行者2 Shiga都有份拍喎
XYZZY 發表於 2017-7-12 09:14

好心tvb簽埋shiga啦,tvb8最女哦

HK01:

許廷鏗離巢後,周柏豪隨即加盟星夢,對於「交換一哥」何哲圖嚴肅表示:「唔可以相提並論啦,因為之 ...
simpleme 發表於 2017-7-11 20:52

寧得罪小人,莫得罪Herman無聽過咩
作為一個前老闆呢,既然大家理念不同咪好黎好去囉
串串槓又有咩用?
Btw 走左肥堅 Sandy仲唔大飽眼福

我估柏豪係因為見華納係四大之一,始終喺無記既曝光率點都會受影響,
諗住橫掂經理人合約又同時完,就一次 ...
dorispeko 發表於 12/7/2017 09:03

使徒行者2 Shiga都有份拍喎

我估柏豪係因為見華納係四大之一,始終喺無記既曝光率點都會受影響,
諗住橫掂經理人合約又同時完,就一次過走,
係點都估唔到佢揀星夢入啫,不過,無記搵得佢拍使徒行者就應該有伏筆.....

遲早被人黑到嘔

starzpeople instagram

忍咗咁耐 今日終於可以公佈 PH嚟緊會同TVB New Media同星夢娛樂合作。今日加盟儀式 ...
Bluejays 發表於 2017-7-11 21:29

Pakho's ig
「模特兒公司」都變返做「經理人公司」
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

照咁睇 其實都好事 柏豪終於可以出大碟(唔知會唔會藍底呢
飛走蕭生又係非常好既決定 你睇欣宜 上年個勢幾好 7月喇 都只係派一首英文歌 都唔知搞乜⋯
柏豪拍戲吸下新market 真係好醒!

期待佢d劇歌
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

禾刀巧想同鏗鏗豬交換身分囉homo。゚ヽ(゚´Д`)ノ゚。
有得成日陪到 禾欣宜 彤 禾小巧

傷心子lor。。歐。。
harryharry 發表於 2017-7-11 23:27

你歐咩。。

禾刀巧想同鏗鏗豬交換身分囉homo。゚ヽ(゚´Д`)ノ゚。
有得成日陪到 禾欣宜 彤 禾小巧

同欣宜BB一齊沙灘漫步。。
海風吹落禾件間條tee同佢嘅碎花裙。。沙堆上烙下我地兩個嘅腳印。。
一齊踢浪。。濺起浪花。。

諗起都傷心。。
傷心子lor。。歐。。

句句有骨
阿mark 發表於 2017-7-11 23:13

條月巴亻老酸到好似被女飛咁款
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

HK01:

許廷鏗離巢後,周柏豪隨即加盟星夢,對於「交換一哥」何哲圖嚴肅表示:「唔可以相提並論啦,因為之 ...

句句有骨

903會唔會因為咁對PAKHO嘅待遇差左??

紅軍好慘~
後廷根可唔可以好似胃家咁, 要簽就簽埋紅軍~
kenny1102 發表於 2017-7-11 21:56

Hubert 係真心鍾意拍劇,一走就冇得拍

加盟big big channel係指開account姐

BTW Herman講明柏豪係一哥
班底係佢用開o既同星夢班 ...
KITSTON 發表於 2017-7-11 15:00

紅軍好慘~
後廷根可唔可以好似胃家咁, 要簽就簽埋紅軍~

簽蕭生唔好咩? 點解要飛走佢?
Ching2015 發表於 2017-7-11 20:48

可能柏豪唔想做譚生師弟呢~~
又或者唔想跟佢學唱歌~

HK01:

何生嬲Alfred因為唔想拍劇唔肯續約,好明顯佢要歌手拍埋劇啦。咁簽柏豪咪啱佢攞.

starzpeople instagram

忍咗咁耐 今日終於可以公佈 PH嚟緊會同TVB New Media同星夢娛樂合作。今日加盟儀式除有星夢代表何哲圖先生、TVB余詠珊小姐和杜之克先生出席外,又點會缺少PH視為家人嘅經理人公司Starz People老闆鄒世龍先生 嚟緊大家要期待PH更好嘅歌曲、劇集同電影發展!

算唔算係 Starz People 以正視聽?

簽名被屏蔽

硬係覺得好mean ...

我唔覺得 mean
只係 Herman 同 Alfred 志向唔同

Herman 要大眾化嘅歌(講緊要 200萬 聽眾)
要 通過歌影視 再幫香港 做個明星出嚟
呢樣係好多屬於 Herman 嗰個年代 嘅音樂行業嘅人 *現在*講緊嘅說話

Alfred 嘅志願 係唱歌比 香港 現在仲聽緊港樂 嘅人聽
(得 400聽眾 又好,4萬 聽眾又好)

唔同年代嘅人,唔同嘅想法
我覺兩個都冇錯
可惜嘅係,最終都係 唯有 各有各做

柏豪坦言:「咩獎都想攞!(攞埋視帝啦?)如果有機會都想攞

pakho please
...
JasOh103 發表於 2017-7-11 20:59

橫掂tvb d人都冇演技
Pakho去到已經夠贏有突啦

柏豪坦言:「咩獎都想攞!(攞埋視帝啦?)如果有機會都想攞

pakho please
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

仲以為佢好有腦,點知...
angelicdestiny 發表於 2017-7-11 00:59

佢簽星夢超醒lo
你話如果本身佢音樂造詣好高或走實力路線轉去TVB就話出賣自己image姐
宜家佢音樂上已經好明顯瓶頸位
依個時機最好就系拍劇搶埋師奶market
點會冇腦呀?