返回列表 發帖
明踩嗰part: 有啲粉,冇比過機會大家和平過
暗寸呢part: 四選三,一定係咁選 ...
Bluejays 發表於 2017-7-11 04:08
唔明,我覺得係四win. 柏豪想拍劇去星夢,Alfred想要903獎去華納,又可開紅館。公司又請到佢地想要的人。
Loss 的是星夢其他歌手。

拍使徒行者挑起咗舖拍戲癮???

明報:

周柏豪明午(11號)出席加盟 「TVB New Media及星夢娛樂」 新聞發布會,屆時無綫高層杜之克和余詠 ...
Bluejays 發表於 2017-7-10 23:32

即係經理人唔係簽tvb啦?當年kay就係唔肯簽經理人

有同感,very good, ha ha. 星夢同華納合約應該最短都3年啦。發夢都估唔到,星夢第一個開紅館會係PH, 而Al ...
Ching2015 發表於 2017-7-11 08:26

Alfred入華納碟都未出一隻就確定開到紅館?

行佢舊老友余文樂條路咪幾好拍戲可以賺多好多錢

行佢舊老友余文樂條路咪幾好拍戲可以賺多好多錢
fat1997 發表於 2017-7-11 10:25

但係周柏豪演技差好多
雖然都拍咗好多年下

即係經理人唔係簽tvb啦?當年kay就係唔肯簽經理人
阿mark 發表於 2017-7-11 09:48

我估係兩邊share
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我反而覺得柏豪仔幾醒目,
本身個fans base係mk界+妹妹仔,
入左大台之後吸埋班師奶,
個fans base會大左, ...
stephybest 發表於 2017-7-10 23:00

係嘅
佢係叻仔嚟
入cctbb分分鐘食埋鄭作撞堆中女fans

希望柏豪 fight 低 宋生
tributehotel 發表於 2017-7-10 23:15

今年難啲

但係周柏豪演技差好多
雖然都拍咗好多年下
electric 發表於 2017-7-11 10:35

陳豪都紅到就証明入屋比有演技重要
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

行電視唔行電影 作為有啲名既歌手佢係咪第1個

我估係兩邊share
matthew1990 發表於 2017-7-11 10:43

Hana 應該已經係 兩邊 share
press con 有出 創富文化 個名
不過係 星夢 同 創富文化 share

去到 HMV/Starz People/Pakho 呢個級數
對口單位 點都應該係 TVB
所以要睇 TVB New Media 係做乜野業務嘅公司
係為左 發展戲劇製作 定係 純為簽約嘅公司
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Hana 應該已經係 兩邊 share
press con 有出 創富文化 個名
不過係 星夢 同 創富文化 share

去到 HMV/St ...
Bluejays 發表於 2017-7-11 11:04

兩邊 share 先可以簽到更多人

Alfred入華納碟都未出一隻就確定開到紅館?
阿mark 發表於 2017-7-11 10:00

有訪問話今年9月/10月會出有8首歌的大碟。加入新公司後另一訪問佢話希望以個人歌手的名義開紅館。

有訪問話今年9月/10月會出有8首歌的大碟。加入新公司後另一訪問佢話希望以個人歌手的名義開紅館。 ...
Ching2015 發表於 2017-7-11 11:31

睇Alfred開紅館咪要睇佢跳舞lol OMG
唔通唱個啲成長N部曲唱到完場咩

唔明,我覺得係四win. 柏豪想拍劇去星夢,Alfred想要903獎去華納,又可開紅館。公司又請到佢地想要的人。{: ...
Ching2015 發表於 2017-7-11 08:39

TVB 得到 HMV / Starz People
Warner 得到 Alfred / sdoorworkshop
邊有得比
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

睇Alfred開紅館咪要睇佢跳舞lol OMG
唔通唱個啲成長N部曲唱到完場咩
Wing1211 發表於 2017-7-11 11:35

佢開九展有跳舞的。

陳豪都紅到就証明入屋比有演技重要
matthew1990 發表於 2017-7-11 10:55

咁周柏豪就成為tvb最靚仔員工啦

有訪問話今年9月/10月會出有8首歌的大碟。加入新公司後另一訪問佢話希望以個人歌手的名義開紅館。 ...
Ching2015 發表於 2017-7-11 11:31

個人歌手的名義

有同感,very good, ha ha. 星夢同華納合約應該最短都3年啦。發夢都估唔到,星夢第一個開紅館會係PH, 而Al ...
Ching2015 發表於 2017-7-11 08:26

許生開到紅館先算啦... 連starhall都未必爆啦
佢無號召力架喎

果首"和你分開一百年" 係趣魚BB同佢拍的短劇到播左幾次
已經入晒屋再重上聽歌榜的頭幾位。
就知個電視威力有幾大。但又幫商台錄廣播劇,唔通ph 有例外,定係商台未知情會入星夢呢?
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

行電視唔行電影 作為有啲名既歌手佢係咪第1個
721AXA 發表於 2017-7-11 11:02

電視難睇極都有班c9捧場, 收視差極都有十幾點
電影講票房, 周生又無乜演技可言, carry唔到幾多

咁周柏豪就成為tvb最靚仔員工啦
electric 發表於 2017-7-11 12:01

我個nathanbb is better<333333333

電視難睇極都有班c9捧場, 收視差極都有十幾點
電影講票房, 周生又無乜演技可言, carry唔到幾多 ...
Lewis 發表於 2017-7-11 12:46

佢拍電視劇可能會帶動一班淫0睇tvb

話曬柏豪仔係903一手捧上去男金,
就算轉左去星夢咁垃圾既公司都未必會ban既

electric 發表於 2017-7-11 13:02

你係咪講你自己
【This is MC】澳門見

美商好似都好鍾意柏豪bb

electric 發表於 2017-7-11 13:02

成套戲都唔著衫啦 (否則都幾難)

唔知何生同佢夾左八字未呢?以後啲封面係藍定綠 lol
定係ph地位超然可以繼續有靚封面靚mv呢

你係咪講你自己
lemontea1069 發表於 2017-7-11 13:23

我已經準備要睇使徒行者
成套戲都唔著衫啦 (否則都幾難)

唔知何生同佢夾左八字未呢?以後啲封面係藍定綠 lol
定係ph ...
mc) 發表於 2017-7-11 13:52

希望拍齣講做gym嘅
等大家可以知多d做gym小知識

我反而覺得柏豪仔幾醒目,
本身個fans base係mk界+妹妹仔,
入左大台之後吸埋班師奶,
個fans base會大左, ...
stephybest 發表於 2017-7-10 23:00

X2
其實PH唔係咁入屋, 只係在年青人群體入面係紅

TVB 娛樂新聞台 TVB Entertainment News
7 mins ·
柏豪加盟big big channel 及星夢娛樂記者會開始咗喇,快啲去big big channel同enewsapp睇直播啦!

TVB New Media = big big channel?

TVB 娛樂新聞台 TVB Entertainment News
7 mins ·
柏豪加盟big big channel 及星夢娛樂記者會開始咗喇, ...
dorispeko 發表於 2017-7-11 14:59

加盟big big channel係指開account姐

BTW Herman講明柏豪係一哥
班底係佢用開o既同星夢班底都有

加盟big big channel係指開account姐

BTW Herman講明柏豪係一哥
班底係佢用開o既同星夢班 ...
KITSTON 發表於 2017-7-11 15:00

又黎呢招,即係一定會聽到佢把老牛聲唱歌啦

真得意,本身喺無記出身既就寧願走去第二度,
唔係無記出身既,反而自動走入去個籠裡面,
呢個世界,真係無奇不有~

咁即係之後既使徒行者主題曲好大機會係Pakho唱啦~

真得意,本身喺無記出身既就寧願走去第二度,
唔係無記出身既,反而自動走入去個籠裡面,
呢個世界,真係無 ...
dorispeko 發表於 2017-7-11 15:42

wiki寫,唔知可唔可信 (更新:假料)

主題曲  當天的苦
作曲 朱俊傑
作詞 楊熙
主唱 周柏豪

片尾曲  愛在記憶里
作曲 張家誠
作詞 張美賢
主唱 菊梓喬

插曲  我不會忘記
作曲 徐洛鏘
作詞 張美賢
主唱 譚嘉儀

我就冇寫過la

我就冇寫過la
yeunghaze 發表於 2017-7-11 16:34

我淨係想知,個 「苦」字 尾音 啱唔啱 Pakho 唱呢?

我就冇寫過la
yeunghaze 發表於 2017-7-11 16:34

網民咁有創意

第時一開電視就見到周柏豪
岑晉晴會否睇到痴線???

話曬柏豪仔係903一手捧上去男金,
就算轉左去星夢咁垃圾既公司都未必會ban既 ...
stephybest 發表於 2017-7-11 13:08

點會ban呀,佢老婆個細佬係傑傑

簽名被屏蔽

唔怪得使徒行者2,再創世紀都有周柏豪....有得係電視見到佢除衫都好啊!
舞來舞去 不日內開始錄音。

星夢又會有個咁激的谷底反彈既
肥佬何死好命
熊君二奶命

唔明,我覺得係四win. 柏豪想拍劇去星夢,Alfred想要903獎去華納,又可開紅館。公司又請到佢地想要的人。{: ...
Ching2015 發表於 2017-7-11 08:39

美蠔可以帶起肥佬美零帶唔帶起到華納係未知數噶

原來上年拍愛情來的時候已經傾

轉貼:oncc
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0711_00862_001.html

坐正做星夢一哥!周柏豪揚言想做視帝
07月11日(二) 18:03

歌手周柏豪出席加盟「TVB NEW MEDIA及星夢娛樂」記者會,柏豪以紅黑色西裝現身,當星夢老闆何哲圖上台時更直呼柏豪為「星夢一哥」,而柏豪接受訪問時形容加盟新公司是「人工高、福利好」,新公司將以三年內有八位數字這個酬勞邀請他加盟,柏豪指酬勞令人驚訝。

將拍更多電視劇

柏豪台上說:「多謝各位嘉賓出席我嘅大日子,今日我好緊張,感覺好似大個仔。2017年7月係我入行10周年,回想呢10年好多人都幫過我,舊公司亦幫我實現咗好多夢想,所以亦都要多謝幫過我嘅人;而新公司同我嘅理念一致,希望大家一齊出發。而目前最期待嘅工作係拍電視劇,會投放多啲時間係呢個Project度,嚟緊會拍嘅劇集係《再創世紀》。當年《創世紀》播嘅時候自己都有追睇。」

余詠珊杜之克送賀禮

至於無綫副總經理(節目及製作)杜之克及總經理(非戲劇製作)余詠珊都先後上台給柏豪送上閃爆賀禮,並祝柏豪於樂壇上發光發熱。而余詠珊更笑言柏豪今年有兩件大事發生,一個是他結婚,但他秘密結婚所以她無法參與,今次第二件大事她終於可以參與到!

上年已經討論加盟

問到柏豪被老闆何哲圖直呼「星夢一哥」,感受如何?他直言:「佢先係一哥,我屋企排第二,我有個哥哥嘅。(工作係嘛!)乜稱呼都好啦,總之男人嚟講,唔好做九叔啦。今日好開心,呢一、兩年自己發生咗好多大事,今日我都好緊張,仲緊張過結婚。」講到杜之克透露早於上年他和黃翠如拍《愛情來的時候2》就開始跟他討論加盟一事?柏豪謂:「都係,因為大家理念一致,又喺人工高、福利好嘅情況下…(好高簽約價?)幾驚訝㗎!自己都覺得係好機會,而TVB NEW MEDIA係Management(經理人合約),而歌手約係簽星夢,再加種星堂(模特兒約),佢哋係我人生嘅三個伯樂。(邊個有最大話事權?)其實大家一齊陪我出發去實現我嘅夢想,Herman喺音樂上面會畀好大自由度我,畀我做自己想做嘅音樂,佢哋負責backup我。」

何雁詩嗌師兄

問到柏豪是否愛唱劇集歌,他說:「嚟緊會唱《使徒行者2》主題曲,Herman係好老闆,好放心畀我去做。(想有首洗腦歌?)每個歌手都想有首令人耳熟能詳嘅歌,自己都好想唱劇集同電影主題曲。」問到是否想攞「最受歡迎男歌星」獎?柏豪坦言:「咩獎都想攞!(攞埋視帝啦?)如果有機會都想攞,但學嘢先啦,自己喺呢間公司都係新人。尋日有好多合作過嘅演員、朋友都有恭喜我,好似何雁詩都有send message畀我叫我師兄,叫我睇住佢,我同佢講係師弟先真。(佢梗係send畀你啦,你坐咗佢男朋友鄭俊弘一哥個位?)冇分㗎,大家年輕人,見到位就坐啦,冇分㗎!(但Herman分咗喎?)係儀式啫。(唔怪得許廷鏗要走啦?)真係咁啱大家都係Good timing搵到大家想做嘅嘢。」

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0711_00862_001.html

柏豪做星夢一哥 何哲圖望打造香港明星
07月11日(二) 18:43

星夢娛樂簽了周柏豪做「一哥」,星夢高層何哲圖(Herman)坦言好開心:「因為星夢一路都簽開歌手,而柏豪係一個可塑性好高嘅人,佢係歌影視三棲嘅明星,我哋嘅目標係透過杜生(杜之克)同余詠珊優質化嘅電視內容同平台,令柏豪更上一層樓,因為香港實在太耐冇出一個『明星』,我哋目標唔止喺香港,係要帶佢去其他地方,好似內地、東南亞,話畀大家知香港仍有明星存在。」

問到當日許廷鏗是否知道星夢簽柏豪所以不續約?Herman謂:「都冇人知我哋簽柏豪,直至尋日都係冇人知㗎,如果唔係外事部發通告,都唔會有人知啦,所以唔可以相提並論。」提到柏豪「空降」落星夢做一哥,其他歌手可會不開心?Herman謂:「唔會,咁柏豪資歷都有十年,所以比我哋旗下嘅年輕藝人資歷較深,柏豪有佢嘅輩份,有佢嘅熱誠。(點安撫鄭俊弘同胡鴻鈞?)個個都有唔同發展嘅,佢哋唱歌都只係五年時間,仲有好長嘅路去培訓,有佢哋嘅歌去唱,甚至胡鴻鈞都有劇同主題曲要唱。(咁鄭俊弘係咪再『雪吓添』?)不嬲大家都知我好錫佢,佢有新歌錄嘅,之前先錄完一首,我依家幫佢搵緊歌,會有新作嘅,個個人都有佢新嘅工作要做。」講到柏豪表示甚麼獎都想要,Herman笑言:「咁會一路畀好嘅角色佢,希望佢演出加油啦。」

「TVB NEW MEDIA 係 Management (經理人合約),
而歌手約係簽 星夢,
再加 種星堂(模特兒約)」

即係飛起 蕭定一?
定 TVB New Media 係 share management 公司?
但叫得 種星堂 做模特兒約,又唔似 share management

有機會 Pakho 同 Starz People 都同時約滿
咁就全部由零開始簽過,冇 share management 嘅需要
Starz People reduce to 模特兒約 only
TVB 就開間 子公司 嚟簽佢 100% management

柏豪真係精甩尾
抵千嬅咁欣賞佢
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

柏豪真係精甩尾
抵千嬅咁欣賞佢
John 發表於 2017-7-11 19:39

如果 Pakho 真係同時同 Starz People 約滿
咁佢 2016 好有耐性咁 等一年
嚟等 呢個由零開始 簽過嘅機會 就真係 精甩尾 喇

第一,可以飛走蕭定一
第二,TVB 同 Starz People 傾一年兩年 都只係得個傾字
        佢自己以 自由身 身份 同 TVB 傾,就好快可以傾掂

如果 Pakho 真係同時同 Starz People 約滿
咁佢 2016 好有耐性咁 等一年
嚟等 呢個由零開始 簽過嘅機會  ...
Bluejays 發表於 2017-7-11 20:24

簽蕭生唔好咩? 點解要飛走佢?

HK01:

許廷鏗離巢後,周柏豪隨即加盟星夢,對於「交換一哥」何哲圖嚴肅表示:「唔可以相提並論啦,因為之前跟咗我好耐嘅歌手,佢有第二啲發展,佢只係一個歌手嚟㗎啫;但係柏豪對我嚟講唔係一個歌手咁簡單,所以我唔會將兩樣嘢擺埋一齊嚟睇。我再講第三次,唔好淨係睇唱歌,要睇其他嘅演藝事業,同埋係咪做到喺華人地區有認受性,而唔係淨係喺香港。唱歌方面,我嘅製作團隊同佢本身嘅製作團隊亦會一齊合作,製作多啲好歌畀柏豪唱。但唔好淨係睇唱歌,要睇成個人嘅發展,如果唔係香港唔會再有明星。」

硬係覺得好mean ...
堅哥加油!!!