返回列表 發帖

[Oct/2017] 張惠妹<烏托邦 2.0 慶典>世界巡城演唱會 – 香港

張惠妹 <烏托邦 2.0 慶典> 世界巡城演唱會 – 香港
演唱會日期 : 2017年10月7-8日(8:15pm)
票價 : HK$980 / HK$580 / HK$380
地點 : 紅磡香港體育館
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實阿妹黎香港開SHOW都算幾密
【This is MC】澳門見

對上兩次都有跳樓飛賣喎

希望最重要果段"20年大回顧"Medley係唱返足本十六首
上次睇澳門場話有時間限制結果cut剩三首, 真係當堂呆左

對上兩次都有跳樓飛賣喎
Jacz 發表於 2017-7-11 14:22

可能而家票價通脹到就算唔滿都仲係好賺錢
開咁密 仲要兩場 兼票價咁貴 真係好有自信

死啦 搶唔搶貴飛好 定係等人放出黎好

等人放出黎好

希望最重要果段"20年大回顧"Medley係唱返足本十六首
上次睇澳門場話有時間限制結果cut剩三首, 真係當堂呆左 ...
阻住 發表於 2017-7-11 19:38

係澳門場地所限啫,其他地方都係每隻碟唱一首

等跳樓飛

等跳樓飛
zxc 發表於 2017-7-15 14:44

跳樓飛多數幾時有 睇之前定點?

聽日至7月21號cityline優先訂霏

聽日至7月21號cityline優先訂霏
阻住 發表於 2017-7-16 18:10

好在有上CM既習慣
THANKS!!!!!!!!!

聽日公售
搖滾區頭幾行hold起哂

聽日公售
搖滾區頭幾行hold起哂
阻住 發表於 2017-7-24 21:59

希望最後跳樓飛會放返出嚟

頂佢個肺!
香港演唱會已經淪落到連山頂位都hold住晒!

買到禮拜六搖滾區BE行
如果啲跳樓霏跳到$200樓下會考慮睇埋禮拜日

勁滯銷

幾時會出現跳樓fare,喺邊度可以買到,知道嘅請告知,我有興趣入場!

佢係佛山既內場飛1折都唔洗

黃牛已經放緊貼緊原價嘅雙字母

貼上高雄站rundown 吸引一下大家
開始時間: 19:41 結束時間: 22:45 1. 戰之祭(開場播音樂) 2. 開門見山 3. Are you ready? 4. 站在高崗上 5. 你想幹什麼 Talking 6. 別在傷口撒鹽 7. 血腥愛情故事 8. 跳進來 9. 假惺惺 10. 火 11. 了不起 12. 維多利亞的秘密 13. You make me free 14. 我要飛
Boxing串場 I. woo nothing II. Tiyamen III. 我想帶你回家 15. 我恨我愛你 16. 如果你也聽說 17. 真實 18. 原來你什麼都不要(大合唱一段+阿妹唱剩下) Talking (雙口呂出動: 能活在有張惠妹的時代 送啦!) 19. 聽你聽我 舞者solo跳舞,動畫順便介紹舞者 20. Booty call 21. 渴了 22. Party crasher (安那表演,阿妹有幫忙帶氣氛,跟著唱一兩句) 23. Bad boy 24. 給老娘跳起來之三天三夜 25. 前進烏托邦 海闊天空影片串場(回顧歷年演唱會畫面) 惠mei帶團的時光旅行團 26. 牙買加的檳榔 27. 都對也都錯 28. 我最親愛的 29. 彩虹 30. 你是愛我的 31. 人質 32. 也許明天 33. 勇敢 34. Katsu 35. 記得 36. 趁早 37. 我可以抱你嗎 介紹工作人員 38. 牽手 (萬人大手海) 39. 一想到你呀 40. 姐妹 (阿妹最後還是哭了) --

依家urbtix Row16-20 降價賣$580

尾場仲有G行,既然咁滯銷,都仲開part2,真喺服鬼咗佢

有跳樓飛未呀? 想買!

尾場仲有G行,既然咁滯銷,都仲開part2,真喺服鬼咗佢
乐坛风云 發表於 2017-9-27 23:02

其實應該係得香港先反應咁差...

禮拜日果場有跳樓霏啦
$980 賣 $500
$580 賣 $400

原來BE係第二行喎

有無機會瑞瑞都係咁,佢地都係正三面台,搖滾區頭幾行黑咗...

其實應該係得香港先反應咁差...
gooloo 發表於 2017-9-27 23:48

廣州,佛山,深圳都有跳樓飛喎

今晚先知2.0版個台係勁成咁, 兩邊啲LED延伸到Row 15咁遠, 澳門果個閹割版真係好昆水

Rundown

20:25 倒數5分鐘
Opening Credit (播戰之祭)
1. 開門見山
2. Are You Ready?
3. 站在高崗上
4. 別在傷口灑鹽
5. 血腥愛情故事

6. 跳進來
7. 假惺惺
8. 火
9. 了不起
10. 維多利亞的秘密
11. You Make Me Free
12. 我要飛

13. 我恨我愛你
14. 如果你也聽說
15. 原來你什麼都不要
16. 聽你.聽我

17. Booty Call
18. 渴了
19. Bad boy
20. 三天三夜
21. 前進烏托邦

[海闊天空影片串場(回顧歷年演唱會畫面)]

惠mei帶團的時光旅行團
22. 牙買加的檳榔(2015 AMIT 2)
23. 都對也都錯 (2014 偏執面)
24. 我最親愛的 (2011 你在看我嗎)
25. 彩虹 (2009 AMIT)
26. 夏天的浪花 (2007 Star)
27. 人質 (2006 我要快樂)
28. 也許明天 (2004也許明天)
29. 勇敢 (2003勇敢)
30. Katsu (2002 發燒)
31. 記得 (2001 真實)
32. 趁早 (2000 不顧一切)
33. 我可以抱你嗎 (1999 我可以抱你嗎)
34. 牽手 (1998 牽手)
35. 一想到你呀 (1997 Bad Boy)
36. 姊妹 (1996 姊妹)

氣氛如何?

回復 29# 阻住

氣氛如何?

回復  阻住
PoonOn 發表於 2017-10-8 12:29

我坐搖滾區公售果格氣氛超差, 牽手之前既快歌勁少人企起身
真妹迷應該公售剩係買到兩邊側田區,明顯high好多

好期待今晚呢個tour 嘅第101場 ,希望唱多啲歌啦,好似唔夠喉!