返回列表 發帖

[Jul/18/2017] My Tale - JW (CD)

歌手:JW
唱片名稱:My Tale
唱片封面:

推出日期:2017/7/18
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. 矛盾一生   
02. 多少年
03. 自由飛翔
04. 太空人
05. Stupid BOII
06. Runaway  
07. 小故事
08. 原來只因深愛著

附加資料:
從柔弱到暴烈  用歌曲刻劃女人的愛情世界
收錄千萬點擊熱爆三部曲《矛盾一生》《多少年》《自由飛翔》破天荒幕後班底聯手 年度最強合唱歌
JW x 坤哥 《原來只因深愛著》

岀處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢個封面真係.......
如果排下序會唔會好啲
404 not found, Much Feeling Little Thinking 又係咁
single collection 唔等於唔排序
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

哈哈 跟足方皓玟/王菀之出碟方法 按足派台順序
無力將天氣逆轉。

8首歌完全零排序
封面同歌曲零關係
新歌無入碟零驚喜

隻碟半年搞到咁嘅樣,我寧願你出EP好過

hea到一個點
amusic味返曬嚟

The "Stage of Grief" photo looks better than this CD cover

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔知做乜鬼野
本身因為3首快歌幾想買隻碟
點知臨尾出隻柒歌搞到冇哂癮
同埋呀兒姐前一晚比人家暴完之後拍封面?
Happy and Blessed.

hea到一個點
amusic味返曬嚟
JayantL 發表於 2017-7-12 17:57

AMUSIC好好多囉
【This is MC】澳門見

CD cover都跟返主題十足港女味
支撐美JW做新一代港女怨婦代言人噶

由封面到歌單都柒到唔敢睇...

The "Stage of Grief" photo looks better than this CD cover
boy4dudes 發表於 2017-7-12 17:58

唔明做咩之前啲single cover同演唱會poster都好正常
去到CD Cover會搞成咁
四周圍啲粉色勁似用小畫家填色
其實個background唔係咁淨色或者用doodle style填滿佢已到好好多

唔知做乜鬼野
本身因為3首快歌幾想買隻碟
點知臨尾出隻柒歌搞到冇哂癮
同埋呀兒姐前一晚比人家暴完之後拍封 ...
jose 發表於 2017-7-12 18:01

情願佢加首聽未過嘅安全感
都好過聽到呀唔知邊個把聲

剩係見到第八首已經冇胃口

My Tail冇第八首可能會買

錯時機 cover樣衰 歌廢 songlist無驚喜
bye

個cover好似抄少女時代某一隻碟?!
不過會唔會hea左d,一首新歌都冇,全部已曝光

錯時機 cover樣衰 歌廢 songlist無驚喜
bye
nicholashin 發表於 2017-7-12 18:20

唔放安全感係咩玩法

唔放安全感係咩玩法
hehehaha 發表於 2017-7-12 18:22

Side Track??第二版??定2018年大碟第1plug!?

唔放安全感係咩玩法
hehehaha 發表於 2017-7-12 18:22

學美霏當年The present當禮物咁放落My January第二版

簽名被屏蔽

唔講係新專輯 仲以為係精選cd
love wins!

其實“漂浮女孩”有無出過碟?我很喜歡依首歌。

失望得八首歌,又沒新歌。Ivana 起碼有突然一生人

My Tail冇第八首可能會買
RVHOCPC 發表於 2017-7-12 18:20

你的圓尾有點難懂並不代表世界不能包容

唔明安全感放埋落去有咩問題,唔通隻碟一早印好

唔明做咩之前啲single cover同演唱會poster都好正常
去到CD Cover會搞成咁
Frankiekiekie 發表於 2017-7-12 18:13

CD cover 扮藝術唔係幾夠料

其實“漂浮女孩”有無出過碟?我很喜歡依首歌。
xteve 發表於 2017-7-12 18:49

無, 以下所有歌曲無出過碟

Do Me More(Juicy Girl)/ 愛到超載(Juicy Girl)
飄浮女孩
Feel The Bass
I Need A Friend / Could You Be My Friend
性情中人

以為1月出碟
點知7月出碟
最尾都係咁
多謝哂
可以留返100蚊買衛蘭隻碟
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

個cover 咩事?真係仲衰過amusic 果時
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

I would have called the CD album "My Little Tale", dumped 原來只因深愛著 and included 安全感.

TrackList:
01. Runaway  
02. Stupid BOII
03. 安全感
04. 矛盾一生   
05. 多少年
06. 自由飛翔
07. 太空人
08. 小故事

根本JW個樣就成個偽abc港女咁
影番IG最多人like果d港女照咪算囉  

I would have called the CD album "My Little Tale", dumped 原來只因深愛著 and included 安全感. {:1_11 ...
boy4dudes 發表於 2017-7-12 19:28

可唔可以加埋Feel the bass同飄浮女孩

由一月拖到七月
跟住你出隻咁嘅碟比我
跳樓價都唔買
利申:唔係鏡粉

WOW〜〜終於出
等咗好耐啦

可唔可以加埋Feel the bass同飄浮女孩
hehehaha 發表於 2017-7-12 19:34

仲想加埋 性情中人
唔知點解有D懷念A Music 時期的歌

依張碟銷量唔知會如何

Do Me More(Juicy Girl)/ 愛到超載(Juicy Girl)
飄浮女孩
Feel  ...
boy4dudes 發表於 2017-7-12 18:57

希望 A Music 會出新歌精選啦。。如果同時候出就可以比銷量了

一首新歌都無 HEHEHEHEHE

似女鬼。。驚。。

不買也罷

個封面已經好趕客
睇埋個 tracklist 見到最後一首真係反晒胃嘎
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

同連詩雅一樣毫無誠意

八首歌有七首舊年全部plug過,咁點解過左咁耐先出呢隻碟?
舞來舞去 不日內開始錄音。

八首歌有七首舊年全部plug過,咁點解過左咁耐先出呢隻碟?
黃家正 發表於 2017-7-12 21:50

等一線歌星KWANGOR隻歌

講真plug矛盾一生同自由飛翔嗰期
我仲諗JWd歌好正 唔知幾時出碟
點知攤足一年 而家見到個tracklist真係買唔落手.....

講真plug矛盾一生同自由飛翔嗰期
我仲諗JWd歌好正 唔知幾時出碟
點知攤足一年 而家見到個tracklist真係買 ...
kio0909 發表於 2017-7-12 22:03

派完新歌先將21個月前既舊歌出碟
而隻碟係冇新歌
真係好波 咁都諗得出
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

Bad covers continue to haunt her, but I'm disappointed that there are no *new* songs. It's very lazy. I also don't think I can listen to an entire album of her voice.
I talk a lot of BS.

所以佢封面話比人知佢既tale就係做拜金港女,襯返佢d娛樂新聞?

大細眼超明顯... 專登既?

飄浮女孩
Feel  ...
boy4dudes 發表於 2017-7-12 18:57

汁女啲Disco高質快歌全部無出碟

JW把聲鬼鏈咁,個tracklist又咁,究竟會有幾多人買佢隻碟

封面好kpop
錄多兩首新歌咪靚仔好多囉 十首album

如果原來只因深愛著初初plug個時出碟都算
而家隻合唱歌都plug完, 仲要派埋新歌, 先走去出碟